Jump to content

toto

Ловец
 • Posts

  213
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

toto last won the day on August 26 2020

toto had the most liked content!

About toto

 • Birthday 11/16/1971

Допълнителна информация

 • Оръжие
  BAR
 • Куче
  гонче

Recent Profile Visitors

1,578 profile views

toto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputation

 1. обжалването на заповедта не спира нейното изпълнение докато съда не реши друго
 2. ... разстоянието е 120, а не 100 метра!... ... и как ще я видиш като 12 е по-голямо от 10 !? ... ... а на Фелипе как ще му прозира през непрозрачната фибро оптична мушка??? ...
 3. Колеги, явно никои от Вас освен Фелипе не е стрелял с Браунинг на 120 метра с механични мерни прибори не можеш да видиш мишена 10 на 10 сантиметра!!! Фелипе или намали дистанцията или увеличи размера на мишената! А иначе за пушката - прекрасна е !!! и тестовете са ги направили още преди да ти я продадат, а от нас се иска да се радваме на притежанието и ползването!!!
 4. Г Л А В А IV ОРГАНИЗАЦИОНЕН СТРОЕЖ А. ЛОВНА ДРУЖИНА Чл.20а Ловните дружини са финансово и административно независими организационни единици. ЧЛ.21 Основни задачи на ловната дружината: * работи в съответствие с Устава на Сдружението * стопанисва дивеча в определения й район по утвърдения ловностопански проекти, в които провежда всички ловностопански мероприятия * организира и провежда таксации на дивеча в ловностопанския район и предоставя резултатите в Сдружението * организира ползуването на дивеча по законоустановения ред * отглежда и разселва подходящи за района дивеч за поддържане на нормални запаси * осъществява съвместна дейност за стопанисване на дивеча с други ползватели на земята, горите и водите * участва в опазването и охраната на дивеча в определения й район и сигнализира компетентните органи за извършени нарушения по лова. * полага постоянни грижи за повишаване на ловната и екологична култура на своите членове чрез разяснителна, възпитателна и просветна дейност * съдейства за снабдяване на ловците с чистопородни ловни кучета за тяхното стопанисване, обучение и ползване * популяризира сред обществото чрез лекции, беседи, вечеринки, филми и природолюбиви екскурзии, националните традиции по опазване на дивеча. * работи за повишаване на спортната квалификация на членовете си и организира спортни състезания по ловна стрелба. * стопанисва движимото и недвижимо имущество Ето така трябва да изглежда Устава на Дионис в частта му, касаеща Ловните дружини
 5. Nike, въпроса ти няма да е последен! Не ме притесняват въпросите ти и не смятам, че като ти отговарям си губя времето! Питай - пък аз до колкото мога ще ти отговарям. На теб и на другите колеги! "Крилата" фраза трябва да бъде предложена от някой от ловците на Общото събрание на Сдружението когато сте на точка от дневния ред - Предложения за промяна на устава. Гласува се и ако 2/3 от присъстващите са "За", то тя /"Крилата" фраза/ става реалност и на практика ще имате свободни дружинки, които да решават за напред "съдбините си"!!! А самото Сдружение ще остане само като едно юридическо лице под която шапка ще се подвизавате - ЗАКОННО!!! ЧЛ.26 /1/Общото събрание 1. изменя и допълва Устава Решенията по чл. 32 ал.1 т.1 и 4 се вземат с мнозинство 2/3 от присъстващите пълномощници. Ето и два абзаца от устава на Дионис, които е малко пообъркан - във втория абзац члена трябва да е 26, а не 32.
 6. BOGO явно нещата са гнили навсякъде!!! За съжаление дружинки вече няма - поне по Закона /защо ли го пиша с главна буква не знам!?/ Но ловците трябва да си "опичат акъла", защото в новия ППЗЛОД няма точка по която една дружинка, ако не й харесва сдружението в което членува да направи общо събрание и с 50%+1 да отиде в друго съседно сдружение. Женени до гроб!!!
 7. Nike95 не си "гламав", просто трябва малко да прочетеш - Закон за лова и Правилник за прилагането му, а ако ти се чете повечко има и доста други документи, свързани с тях! 1. "лапачката за "наште ора" на местно ниво" няма да се увеличи, защото при тях ще отиват пари само за издръжката им, а останалото ще се контролира от дружинките, ако в Устава Ви се добави това изречение - "Ловните дружини са финансово и административно независими организационни единици". 2. Обединяват се не 3 сдружения, а ловците на територията на 3 общини. Има разлика, но няма да ти я обяснявам. Ако искаш да го разбереш ще трябва да прочетеш горните нормативни документи. 3. Сметките на Crazy_hatteR са верни с изключение на две неща. - Тези 30% не отиват за НЛРС, а за ДГС или ДЛС. - Издръжката на 1 човек /ловен организатор или надзирател/ не е 20 000 лева на година, а 6 000. И едно отклонение от темата, тъй като много се говори за хранене на дивеча. Знаете ли, че в Германия например е забранено да се храни дивеча. Допуска се хранене около чакалата и то с по 1-2 кила царевица, когато някои е заявил, че ще отстрелва дивеч и при много тежки зими, но с изрично разрешение на министерството им. Причината е, че когато се храни се нарушават естествените навици на дивеча и той се опитомява. Не дискутирайте последния абзац - с него само искам да кажа, че пари за хранене, ниви и т.н., не че са излишни, но на дивеча му е необходимо най-вече спокойствие, което можем да му осигурим само ние. И ако една дружинка приеме ловностопанският си район за "нейн", следва да се грижи за него и да не допуска дивеча да се "безпокой" безпричинно и от всеки. И тогава зимата ще отстреляш това, което си опазил и няма да търсиш виновник за неволите си горското, националното и тем подобни... Айде със здраве... и наслука!
 8. Lobo какво да обяснявам!? Прочети файла, който съм прикачил в другата тема и ще ти стане ясно!!! Примери, свързани с какво искаш да ти дам??? Давай по конкретно!?
 9. Колеги, и в другата тема http://www.nalov.com/forum/index.php?showt...mp;#entry197295 го написах, но ще го напиша пак: 1. Няма начин да не сме членове на НЛРС - така пише в Закона и ние го спазваме! За НЛРС годишно отиват по 3 лева на ловец, което не е толкова много и не е достатъчно според мен за мерцедеси, курви и т.н. 2. Обединението дава възможност да се намалят административните разходи, т.е. парите от членския внос ще са достатъчни за покриване на тези разходи - заплати на ловни организатори, ловни надзиратели, счетоводител, ток, вода, консумативи и т.н. Това означава, че ловното сдружение няма да има нужда да развиват стопанска дейност за да покриват разходите си. Тук е и отговора на колегата Калоянов, видно е че не става въпрос за пари! 3. Най-важното - Ловните дружини са финансово и административно независими организационни единици - това ще бъде записано в Устава на новото ни Сдружение. Какво означава това? Сами преценете! А дали е добро или лошо - тук две мнения няма - ДОБРО Е!!! или поне като такова го окачествиха 100% от колегите с които сме го коментирали.
 10. Дионис, пожелавам Ви успех!!! Митьо, мислиш ли, че не съм чел Закона, та и Правилника, та и още куп неща... Не смятам да правя нова национална организация, а и това за тези 50% вече го няма в новия Правилник, та да регистрирам "повечко организации". Защо трябва да сменяш ръководството??? - това е типично нашенски манталитет - винаги да търсим виновния, а не причината за проблема. Нали дори и да смениш Председателя на дружинката, той пак ще си е там, във Вашата дружина, Във Вашето село или град! Какви промени си направил в Устава, които искаш да отхвърляш??? Имам чувството, че не схвана моята идея!!! А тя е много проста: Да добавим в сегашните си Устави следното изречение: "Ловните дружини са финансово и административно независими организационни единици.", а кое му е незаконното на това аз не мога да разбера???
 11. Колега Pinus, - къде виждаш противоречия със ЗЛОД??? - регистрацията в съда се прави по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, а не по ЗЛОД и в тази връзка защо да не ни регистрират сдружението по ЗЮЛНЦ???
 12. Здравейте Колеги, отдавна не съм писал тук, но като има време попрочитам по малко... Ето каква е ситуацията: 1. Не сме достатъчно организирани и единни -> затова няма да можем да направим независима ловна организация!!! 2. Срещу Закона не можем да се борим - причини: горе написаното! 3. Закона я се промени, я не - хората , които го прокараха и приеха пак ще са си в парламента! До тук с лошите новини... Ето я и добрата: Според мен няма значение колко ще са големи сдруженията и кои ще ги управлява, стига да можем на някое от общите събрания да вкараме и приемем в уставите си следното изречение: Ловните дружини са финансово и административно независими организационни единици. Какво значи това: Закона горе долу "отсвири" ловната дружина като основна градивна единица на организираното ловно движение у нас, но това не значи, ме ние не можем да я възродим в Уставите си. Финансовата и административна самостоятелност на дружината я прави едва ли не сдружение в сдружението - това е лошо за тези, които управляват сдружението, но е добро за дружината, защото никои няма да може да Ви налага какво да правите, стига да не нарушавате Закона. И в този ред на мисли наистина е по-добре едно сдружение да е от повече дружини, за да може да покрива административните си разходи само от членския внос на членовете си. Та това ще се опитаме да направим и ние - на територията на три общини да учредим едно ново ловно сдружение на федеративен принцип!!! Можете да ни пожелаете успех, а ако Ви е харесала идеята - да се опитате да я осъществите и при Вас!!! Прикачам и един файл, които разпространихме сред колегите си в региона и срещна подкрепа и одобрение! saob6tenie3obstini.doc
 13. колко са бързали, че даже не са променили имената на институциите, но е обяснимо все пак важни са членовете 9а-9з!?
 14. = *** Дано не съм те разбрал погрешно, но никои тук не си е признал, че е глупав, а аз няма да съм първия!? Това, което съм написал е самата истина и друга няма както и да се интерпретира!? Няма да има проблем със заверката на ловните билети. Ако някои специалист по лова се прави на важен или просто не разбира за какво иде реч --- всеки да се оправя както може!!! Точка по тази тема!!!
 15. Ако махнете и ограниченията за съществуването на ловните сдружения - площ и членство в НЛС --- може и да си пишете една червена точка!!! Сроковете за ловуване и оръжието не са най-спешното което трябва да се поправя!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.