Добре дошли във форума На Лов

Регистрирайте се сега за получите достъп до всички функции. След регистрация, вие ще можете да публикувате нови теми или да отговаряте на вече съществуващите. Ще можете да настроите вашия профил, да си качите профилна снимка, да получавате репутация и да използвате лични съобщения с останалите потребители. Това съобщение ще изчезне след като влезете в профила си.

Росен Генов

Администратор
 • Мнения

  4986
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Росен Генов

 • Ранг
  Ловен водач

Допълнителна информация

 • Име
  Росен
 • Оръжие
  Късо, дълго и нарезно
 • Куче
  Английски пойнтери
 • МПС
  4X4
 • Град
  Плевен
 • ЛРД
  НЛРС-СЛРБ
 • Skype
  mirkombg

Последни посетители

12203 профилни разглеждания
 1. На основание чл. 54, ал. 1 от Закона за лова и опазване на дивеча, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс във връзка с предложение на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ относно усложнената епизоотична обстановка по отношение на болестта инфлуенца по птиците и взето решение на заседание на Кризисен щаб за предпазване на страната от възникване на евентуална грипна пандемия, създаден със Заповед No РД 09-1022/29.12.2016, МВР No 81213-1644/29.12.2216 на Министъра на земеделието и храните , проведено на 09.01.2017г. Н А Р Е Ж Д А М: I. Забранявам лова на птици - обект на лов в общините на територията на Република България, посочени в Приложение, което е неразделна част от настоящата заповед. Мотиви: Настоящата заповед се издава във връзка с констатирани от БАБХ огнища на болестта Инфлуенца по птиците при домашни и диви птици в страната и с цел осигуряване на живота, здравето и имуществото на гражданите на територията на Република България. Заповедта подлежи на корекции в зависимост от промяна в епизоотичната обстановка по отношение на Инфлуенцата по птиците. II. С настоящата заповед отменям моя заповед № РД 09-1/03.01.2017 г. Изпълнението на настоящата заповед възлагам на д-р Дамян Илиев - изпълнителен директор на БАБХ, инж. Тони Кръстев - изпълнителен директор на ИАГ и директорите на държавните предприятия по чл. 163 от Закона за горите. Настоящата заповед да се сведе до знанието на горепосочените лица и до членовете на НЛРС-СЛРБ, БЛРС и нечленуващите в тях ловни сдружения за сведение и изпълнение, и да се публикува на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните. Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на д-р Цветан Димитров, заместник-министър на земеделието и храните и доц. Георги Костов, заместник-министър на земеделието и храните. ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА МИНИСТЪР ПРИЛОЖЕНИЕ към т. I Община Средец, община Приморско - област Бургас; Община Варна, община Аксаково, община Белослав, община Девня - област Варна ; Община Видин, община Димово, община Брегово, община Ново село, община Ружинци - област Видин; Община Враца - област Враца; Община Монтана и община Благово - област Монтана; Община Марица, община Раковски, община Брезово, община Калояново, община Хисаря, община Първомай, община Садово, община Съединение - област Пловдив; Община Зорница, община Момчилград, община Зорница, община Крумовград - област Кърджали; Община Елин Пелин - област София област; Община Стара Загора, община Братя Даскалови и община Чирпан - област Стара Загора; Община Хасково, община Димитровград, община Стамболово - област Хасково; Община Елхово, община Тунджа - област Ямбол.
 2. Поредна ловна слука за дружината в Угърчин на последния групов лов на дива свиня за този ловен сезон.
 3. Започнахме новата година с още един успешен ловен излет. Най-после дойде истинската зима, такава, каквато я помним от деца. Не разбирам, защо сега и казват бедствие, ама те си знаят. Днес стана един хубав лов, успяхме да счупим два джипа, дърпайки се в големия сняг и се наложи да викаме на помощ тежката техника. В нашия регион почти никой не се осмели да излезе на лов виждайки какво е времето сутринта навън. За ловната дружина в Угърчин, лошо време няма и след няколко асистенции на ''Виетнамката'', заехме позиции и гоначите тръгнаха. Направихме една гонка и се прибрахме на ловния дом за снимки, топли карначета и червено вино... Утре пак...
 4. Поради непредвидени обстоятелства /Заповед РД09-1/03.01.2017 г. на министъра на Министерство на земеделието и храните, с която се забранява ловуването на пернат дивеч в цялата страна/, отменяме насрочените състезания за 20, 21 и 22.01. 2017 г. Извиняваме се на всички за причиненото неудобство !
 5. Вълко, не се ядосвай за неща, които не можеш да промениш или, на които не можеш да повлияеш. В момента може да се ловува в цялата страна на разрешения дивеч, както е по закон. Няма никакви забрани или ограничения ! Не мисли, че всички,"компетентни" лица са толкова компетентни, колкото трябва да бъдат, но се намират и такива, които с в час с нещата, но за съжаление от тях не зависи в такава степен вземането на такива важни решения. Добре, че правителството е в оставка и са го ударили на уволнение, защото в противен случай със сигурност щяха да забранят лова на прелетен и водоплаващи, за по-сигурно, че да не им дърпат ушите, а и да се застраховат... Стягай се за лов и не се ядосвай ! Живи и здрави да сме, весело посрещане на новата година и догодина заедно да направим няколко успешни ловни излета. От мен фазански лов, от теб - любимия ти бекасарски лов Весело посрещане на новата година
 6. Ненко е срамежлив и няма да се похвали сам, затова ще го направя вместо него...:) Грижите за дивеча и правилното му стопанисване винаги дава добър резултат !
 7. Натюрморт от последния лов...:)
 8. И тази седмица имахме слука. Три хубави трофейни глигани и още няколко други, които няма да пораснат
 9. Не ми се пише по тази тема, само ще споделя, че досега винаги съм защитавал ловците, каквито и да са те, но вече започвам да се замислям съвсем сериозно, дали съм бил прав ?! Вижте снимките по-горе и се замислете... Чудим се защо отношението на останалите хора към нас е отрицателно... Аз и приятелите ми, не желаем да имаме нищо общо и не искам да ни свързват по никакъв начин с ''ловеца'', който е изоставил това куче !
 10. Това е един от случаите, от които дълго ще ни остане буца в гърлото. Бил е нечий. Някога. Преди доста време. Време, достатъчно от тялото му да останат само кожа и кости, уши и нос. И огромни очи, добри очи. Днес се запознахме с Панчо. Две добри жени са попаднали на скелета му, свит на топка на безлюдно място, някъде в Плана планина. Панчо не може да ходи. Панчо не може да стои прав. Жените пъхват торбата кокали в пазарска чанта и някак успяват да я донесат до София, от където го поехме ние. Цяло чудо е, че е здрав. Всички тестове за инфекциозни и паразитни заболявания са отрицателни, кръвната картина и биохимията са сравнително в норма, предвид състоянието му. Панчо в момента пътува към нашия спасителен център. Останете с нас, за да превърнем заедно Панчо в куче. Сметката, която натрупахме за Панчо днес е 178 лева. Ако можете, помогнете да я платим. Paypal: [email protected] Банкова сметка: СНЦ Пет систърс Сметка в лева (BGN) IBAN: BG47STSA93000022985722 SWIFT: STSABGSF Банка ДСК или директно в клиника Добро хрумване - център - за Панчо.
 11. Не ми се пише по тази тема, само ще споделя, че досега винаги съм защитавал ловците, каквито и да са те, но вече започвам да се замислям съвсем сериозно, дали съм бил прав ?! Вижте снимките по-горе и се замислете... Чудим се защо отношението на останалите хора към нас е отрицателно... Аз и приятелите ми, не желаем да имаме нищо общо и не искам да ме свързват по никакъв начин с ''ловеца'', който е изоставил това куче !
 12. Това е един от случаите, от които дълго ще ни остане буца в гърлото. Бил е нечий. Някога. Преди доста време. Време, достатъчно от тялото му да останат само кожа и кости, уши и нос. И огромни очи, добри очи. Днес се запознахме с Панчо. Две добри жени са попаднали на скелета му, свит на топка на безлюдно място, някъде в Плана планина. Панчо не може да ходи. Панчо не може да стои прав. Жените пъхват торбата кокали в пазарска чанта и някак успяват да я донесат до София, от където го поехме ние. Цяло чудо е, че е здрав. Всички тестове за инфекциозни и паразитни заболявания са отрицателни, кръвната картина и биохимията са сравнително в норма, предвид състоянието му. Панчо в момента пътува към нашия спасителен център. Останете с нас, за да превърнем заедно Панчо в куче. Сметката, която натрупахме за Панчо днес е 178 лева. Ако можете, помогнете да я платим. Paypal: [email protected] Банкова сметка: СНЦ Пет систърс Сметка в лева (BGN) IBAN: BG47STSA93000022985722 SWIFT: STSABGSF Банка ДСК или директно в клиника Добро хрумване - център - за Панчо.
 13. Не ми се пише по тази тема, само ще споделя, че досега винаги съм защитавал ловците, каквито и да са те, но вече започвам да се замислям съвсем сериозно, дали съм бил прав ?! Вижте снимките по-горе и се замислете... Чудим се защо отношението на останалите хора към нас е отрицателно... Аз и приятелите ми, не желаем да имаме нищо общо и не искаме да ни свързват по никакъв начин с ''ловеца'', който е изоставил това куче !