Добре дошли във форума На Лов

Регистрирайте се сега за получите достъп до всички функции. След регистрация, вие ще можете да публикувате нови теми или да отговаряте на вече съществуващите. Ще можете да настроите вашия профил, да си качите профилна снимка, да получавате репутация и да използвате лични съобщения с останалите потребители. Това съобщение ще изчезне след като влезете в профила си.

Росен Генов

Администратор
 • Мнения

  5007
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  75

Относно Росен Генов

 • Ранг
  Ловен водач

Допълнителна информация

 • Име
  Росен
 • Оръжие
  Късо, дълго и нарезно
 • Куче
  Английски пойнтери
 • МПС
  4X4
 • Град
  Плевен
 • ЛРД
  НЛРС-СЛРБ
 • Skype
  mirkombg

Последни посетители

12883 профилни разглеждания
 1. Класиране от националната екстериорна изложба на НКПБ. Клас бебе /женски/ - Mari del Nenkovski, /мъжки/ - Nepal del Nenkovski. Клас млади /женски/ - Jina del Dilkov, /мъжки/ - Demon del Dilkov. Открит клас - /женски/ - Diva Raikal, /мъжки/ - Gato ot Gavazov. Клас шампиони - /женски/ - Gerganna Donna, /мъжки/ - Gerganna Index. За най-добро куче на изложбата при женските, беше избрана - Diva Raikal и за най-добро куче при мъжките - Gerganna Index. Най-добро куче и победител на изложбата, беше класирано женско куче - Diva Raikal на Йордан Дилков. Честито на победителите !
 2. Празничната вечер след изложбата, всички заедно със семействата, седнали на една маса, обединени от любовта към нашите четириноги приятели от любимата порода.
 3. Няколко снимки от изложбата...
 4. Това са GPS координатите на ЛСК "Витска елия",, където ще се проведе изложбата. https://goo.gl/maps/ouGXSJBPA9R2
 5. Акция "Лефтеров" - спасени 60 кучета Албуми Акция "Лефтеров" - спасени 60 кучета 23 снимки · Updated преди 30 минути Днес е ден, който доказва, че институции като съдът, полицията и политиците в България могат да постигнат правосъдие, ако имат желанието и нужния фокус. Надяваме се, че господин Лефтеров и всички замесени в случая ще понесат нужните санкции и наказание. Който се отнася по подобен начин с беззащитните животни, ще го последва подобно правосъдие! Спасяването и освобождаването на повече от 60 животни, които са живели години в мизерия и ужасяващи мъки е "хубаво" събитие, но не и щастливо. Не сме "щастливи", защото се сблъскахме с мизерията, в която тези животни бяха принудени да живеят и да се размножават. Няма как да изпитваме щастие, когато видяхме толкова малки същества по какъв начин са травматизирани от "терора", който е бил нанасян върху тях. Вероятно повечето кучета ще имат нужда от месеци, дори и година, за да се възстановят, до някаква степен, психически и да живеят нормален живот. Изправихме се, за повече от година, срещу една от най-зловещите черти на човечеството - жестокостта. В случая с г-н Лефтеров добротата и справедливостта надделя над нея! И не става въпрос само за кучетата. Хора, които се отнасят жестоко с животните, се отнасят по същия начин и с хората. Тези личности виждат себе си над закона и над заобикалящото ги общество, не плащат данъци и мислят, че с подкупи, тяхното "шоу" ще може да продължи завинаги. Но не и този път! Точно тази справедливост ни кара да се усмихнем и да имаме надежда и вяра! От месец септември на 2016 година, фондация Лъки Хънт заедно с любители и защитници на животните от Варна, се опитваме да постигнем правосъдие и да освободим тези кучета. Секретността на тази "мисия", както ние я наричаме, беше запазена до края. Това е изключително впечатляващо, имайки предвид, че в предишни години г-н Лефтеров е имал вътрешни хора, които са го информирали за действия, които са се предприемали срещу него. Днес вятъра във Варна сякаш е по-различен! Щастливи сме, че успехът на тази "мисия" и последвалото правосъдие са голяма крачка към адресирането на проблема с хуманното отношение към животните във Варна. Но има още много да се работи в тази насока! Като изцяло частна и независима фондация, ние се опитваме да достигнем до повече общини в региона, за да работим заедно с тях, но и самите общини да работят съвместно. Уличните кучета са нашите кучета. Те не са от улицата. Те са на улицата, защото някой човек ги е оставил там. Не са молили за това и със сигурност не биха искали да са на улицата. Кастрацията е главната ни задача, но не и единственото решение на проблема с уличните кучета и нехуманното отношение към животните. Манталитетът трябва да се промени и успешни "мисии" като тази трябва да бъдат разпространявани, за да накарат хората на спрат и да се замислят за момент, че нещо трябва да бъде направено и че трябва да се предприемат действия в тази насока не само от фондациите. Lucky Hunt Foundation
 6. За първи път в България беше разбит нелегален развъдник за кучета. Обектът е функционирал от години край варненското село Звездица, а животните, лишени от елементарни грижи и подложени на нехуманно отношение, са отглеждани с цел продажба. Незаконната търговия се извършвала от Веселин Лефтеров, който днес бе задържан. Жестокостта, проявявана към кучетата, не може да се опише. Трябва да сложим край на подобен род престъпления, които, освен всичко друго, реализират огромни печалби - до 2 млрд. евро годишно в целия Европейски съюз. Получих сигнал за незаконния развъдник от неправителствената организация „Лъки Хънт Фондейшън”. Благодаря на полицията, на прокуратурата и в частност на главния прокурор, който също се запозна лично със случая. До развръзката се стигна след неговата намеса и в резултат от професионално реализираната акция на Окръжната прокуратура и Областната дирекция на МВР във Варна. Разследването отне месеци. Кучетата са продавани чрез няколко сайта, а парите са получавани от фирми, регистрирани на клошари. Документите за произход на животните са били фалшифицирани. Фалшифицирани са били и подписите на варненски ветеринари, така че по случая има множество установени закононарушения. Състоянието на намерените в развъдника около 40 животни е изключително тежко. Те не са получавали никакви адекватни грижи, не са били ваксинирани. Негодните вече да раждат майки са били убивани, а болните малки кученца са давани за храна на прасетата. Ушите и пръстите на животните са рязани без упойка, директно с клещите. Това е недопустимо отношение към животните, към което не можем да останем безразлични! Вече проведох разговори с министъра на вътрешните работи Валентин Радев да се сключат необходимите споразумения и с Министерството на земеделието, храните и горите, и с Министерството на околната среда и водите, което е ангажирано с контрола върху защитените видове. Целта е да могат да се правят съвместни проверки по примера на тези, които полицията извършва заедно с данъчните. Фондацията, участвала в разкриването на случая е получила над 400 сигнала срещу Лефтеров, но той и негови служители досега са успявали да осуетяват мерките срещу нелегалния развъдник. Днешната акция показа, че няма недосегаеми хора. За първи път се разбива такъв развъдник за кучета у нас. За бързото разрешаване на подобни случаи е важна адекватната намеса на органите на МВР, а не само на административните звена. Именно затова инициирахме създаването на зоополиция в България. www.facebook.com/e.y.radev
 7. Специализирана екстериорна киноложка изложба за английски пойнтер и английски сетер на 03.06.2017 г. от 09.00 ч. в гр.Плевен - стрелбищен комплекс "Витска елия" намиращ се на главен път София-Русе. В ринга за породата английски пойнтер ще бъде FCI съдия Горан Джорджевич от Сърбия. Съдия на кучетата от порода английски сетер е Милен Тодоров. След приключване на изложбите ще се проведе общо събрание на НКПБ. Вечерта от 19.00 ч. в ресторант "Люляците" в парк "Кайлъка" са поканени всички членове на клуба, заедно с техните семейства, за да отпразнуваме 20-години от основаването на НКПБ.
 8. Специализирана екстериорна киноложка изложба за английски пойнтер и английски сетер на 03.06.2017 г. от 09.00 ч. в гр.Плевен - стрелбищен комплекс "Витска елия" намиращ се на главен път София-Русе. В ринга за породата английски пойнтер ще бъде FCI съдия Горан Джорджевич от Сърбия. Съдия на кучетата от порода английски сетер е Милен Тодоров. След приключване на изложбите ще се проведе общо събрание на НКПБ. Вечерта от 19.00 ч. в ресторант "Люляците" в парк "Кайлъка" са поканени всички членове на клуба, заедно с техните семейства, за да отпразнуваме 20-години от основаването на НКПБ.
 9. 3 март е един от най-светлите дни в българската история, ден, в който българската държава се завръща на картата на Европа и на света, ден на преклонение пред нашите освободители. Град Плевен в това отношение има символен характер. Около Плевен са намерили смъртта си повече от 30 хиляди руски, финландски, украински, румънски воини, пред които ние всяка година и на 10 декември, и на 3 март се прекланяме. Тези хора по най-безкористния начин са дошли, за да воюват и да освободят нашия народ и нашата държава от турско робство. Днес е денят на силата на българския дух, защото нашите предци го съхраниха 500 години в едно унизително робство, при възможно най-тежки условия. Днес се прекланяме и пред предците си, защото те направиха възможно това, днес да имаме съвременната българска държава, която е неразделна част от Европа. Днес е денят на българското самочувствие, на българската перспектива, защото в този ден, когато се прекланяме пред историята си, ние даваме сила и характер на утрешния ден за нашите деца тук – в Плевен, в България. Трети март звучи особено силно тази година в Плевен, защото се навършват 140 години от Освобождението на Плевен от турско робство и 40 години от изграждането на Панорама „Плевенска епопея 1877 година“. Панорамата е един от най-големите паметници на Руско-турската освободителна война, паметник, който дава самочувствието на плевналии, че в основата на Освобождението на България е битката за свободата на Плевен. Честит празник на всички! Да е живот и здраве в силата на българския ден и дух.
 10. Всички снимки от състезанието може да видите ТУК
 11. Класиране на проведеното състезание "Свети Хуберт" НКПБ в Пазарджик на 12.02.2017 г. Първо място при жените след бараж - Гергана Делчева с куче Брита дел Ненковски. Второ място при жените - Диана Жожева с куче Дю Дилижанс. При мъжете отново след бараж на първо място се класира Турхан Ибрям с куче Удо дел Ненковски. На второ място Любомир Катронски с куче Гергана Дона и на трето място се класира ветерана в НКПБ Коста Карачанов с куче Гунди. Съдийския състав и публиката бяха единодушни при избора си за най-добре предствило се куче на състезанията в избора си на Брита дел Ненкоски с водач Гергана Делчева. Честито на победителите и на всички членове и симпатизанти на Английския пойнтер !
 12. НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ПОЙНТЕР-БЪЛГАРИЯ Ви информира, че на 12 февруари 2017 г. - организира полеви изпитания за английски кучета, работещи със стойка, на терените на община Пазарджик. След приключване на турнира ще се проведе общо събрание на НКПБ, което ще се бъде в залата на комплекс ''Фазанарията'' гр.Пазарджик. За съдии са поканени г-н Горан Джорджевич - Сърбия и г-н Жика Митрович - Сърбия.
 13. НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ПОЙНТЕР-БЪЛГАРИЯ Ви информира, че на 12 февруари 2017 г. - организира полеви изпитания за английски кучета, работещи със стойка, на терените на община Пазарджик. След приключване на турнира ще се проведе общо събрание на НКПБ, което ще бъде в залата на комплекс ''Фазанарията'' гр.Пазарджик.За съдии са поканени г-н Горан Джорджевич - Сърбия и г-н Жика Митрович - Сърбия.