Jump to content

Forestar

Ловец
 • Posts

  1,923
 • Joined

 • Last visited

About Forestar

 • Birthday 02/11/1971

Допълнителна информация

 • Име
  Евтим Бояджиев
 • Оръжие
  "ИЖ 26 Е", "ТУЛА", "ЧЗ 452-2Е ZKM" .22WMR, "ЧЗ 550" 30-06
 • Куче
  нок, курцхаар
 • Град
  гр. В. Търново
 • ЛРД
  "Сокол" гр. П. Тръмбеш

Recent Profile Visitors

2,910 profile views

Forestar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

227

Reputation

 1. =========== Типично.... Когато не може да се отговори смислено да се правят опити за отклоняване от темата на спора с някакви подмятания.... Борчо, разбрах, че имаш проблеми(в частност явно и с мен), но някак си не е етично да обвиняваш някой, които дори не познаваш за тях..... Ясно ми е, че те е яд като ви вадя кирливите ризи, но без злоба и обидни епитети, ако обичаш..... Още повече докато се правиш на анонимен.... Само ми е чудно, как всички данъкоплатци изплащате все на полицаите заплатите....., а и осигуровките, щях да ги забравя, а на другите държавни служители им ги изплащат Михал и Годо... Да, никъде не видях да казваш, че трябва задължително да заверявам преди 01.01., но не съм и го споменавал даже, а и не това беше въпросът.... И аз нямам проблем с графика за заверките в дружеството, в което членувам(проблем имат 40-50% от членовете, които са безработни или пенсионери). Не ми допада да се извърта закона и то от страна на тия, които са назначени да го прилагат. Не мога да си заверя членската карта за следващата година през лятото, щото няма стикери за следващата година, що ли? Къде ли пък се правят тия стикери? Не мога да си заверя ловния билет за следващата година през лятото, щото пак няма стикери за следващата година, що ли? Ами тия пък къде ли се правят? Но виж пък таксата за стопанисване може да ми се вземе извън законоустановения срок. И това ако не е задължително заверяване преди 01.01., здраве му кажи....(Това аз го казах) А защо пък въобще ловния сезон е вързан за календарната година? А защо нарезното ловно оръжие е вързано с подборния лов? А защо бележките може да се печатат навсякъде, но трябва да се разходят до София? Още да питам ли, та да ти стане ясно, че не ядем доматите с коловете? И като ти кажа, че в дружеството са взели добавки от по ранните ни заверки, ще отговориш ли защо ни се събира неправомерно(в смисъл не в законоустановения срок) таксата за стопанисване? П.П. Прави си изследванията и не се занимавай с "полицаите" дето ти се пречкат, от това може само ядове да береш.... Това като съвет, нищо друго....
 2. За пореден път се убеждавам, че не само четеш както Дявола чете Евангелието, но и не внимаваш като четеш. Въобще, ама въобще НЕ СИ МИСЛЯ, а съм убеден..... ===================== Явно има смисъл да се допиташ и то не само ти. Видя ".....предлога "до"....", но не видя предната дума. Не напразно ти удебелих тази дума - Ежегодно. ​Т.е. от 01.01. до 28.02 трябва да си внеса таксата за стопанисване и когато в следващите месеци на годината дойде Денят за заверка на членска карта и ловен билет да е спазен сега действащия закон, а не в края на годината да ми се събира таксата за следващата. Защото се получават кофти ситуации...... Анадъму....
 3. Че то това не е от сега.... От години е забранено храненето на бездомни животни..... Ма сега е модерно по Коледа да се правим на състрадателни и велики.... Бисере, не визирам тебе.... Весела Коледа!
 4. От едно време четеш както ти е изгодно.... Да убеден съм, че е така. Защото иначе няма никакво логика да ни рекетират в края на годината.... Това го написах с цел, да се знае и да престанеш с подмятанията... За "батака" - ходил съм на доста места(извинявай, че не съм ти се обаждал, когато ходя), пък и във форума чета от 2006 г., така че не се мъчи да казваш на черното бяло.... И ще ми даваш оценка, когато ми дойдеш началник, иначе ставаш смешен.... Обърни внимание на това в синьото по долу и ми го разтълкувай "чл. 65б. ал (1) Ежегодно до 28 февруари лицата по чл. 23 от Закона за лова и опазване на дивеча заплащат в ловното сдружение, където членуват, годишната вноска за стопанисване на дивеча по чл. 37а, ал. 2 от закона. ................." Ако не ти се отдаде обърни се към някой юрист...... П.П. Ха, това с запетаите май се отнася за теб...., но няма да ти придирям. Все пак не съм на висотата ви..... ВЕСЕЛА КОЛЕДА!
 5. То може да се почне още по-назад ако човек се порови.... Не съм казал, че дружествата са виновни за недомислията на закона, това е твое твърдение.... Аз казах друго.... И да имам информация от първа ръка и затова го пиша.... И въобще не си мисля, че това, което става в дружеството, в което членувам(щото не е мое) важи за всички.... Личи си от постовете на другите какъв батак е ПОЧИТИ навсякъде. Я ми кажи кое дружество заверява масово след нова година? И защо ми се събира таксата за стопанисване преди крайния срок, а може би е след него?
 6. Все въпроси коментирани още в зората на форума, но нищо не се е променило... Така е защото кашата почва отгоре и отдолу всякакви онбашии си правят каквото им скимне. За да си завери ловец ловния билет му трябва заверена членска карта и квитанция за платена такса за стопанисване на дивеча. Та ето откъде се почва: - Таксата според ППЗЛОД се заплаща до 28.02. "чл. 65б. ал (1) Ежегодно до 28 февруари лицата по чл. 23 от Закона за лова и опазване на дивеча заплащат в ловното сдружение, където членуват, годишната вноска за стопанисване на дивеча по чл. 37а, ал. 2 от закона. ................." - Ловния билет важи до 31.12. и не може да се завери, ако не е платена таксата. - Съюза и дружествата се възползва от това, измислят си всякакви правила(различни по места) и си събират членския внос преди З1.12., че да се дадат новогодишни премийки, а на ИАГ им е добре дошло - ще си отхвърлят работата на куп и няма да се занимават с нас цяло лято. Всичко може да се реши много просто, като билетите се заверяват за срок примерно от 01.03. до 01.03. на следващата година, като самата заверка ще става през периода 01.03.- 01.08. и всеки да има опцията да си го завери самостоятелно и в удобно за него време през посочения период. Тогава ще се плаща и членския внос и таксата за стопанисване на дивеча. Така няма да има излишни нерви, пропуснати излети, навалици в горското, декемврийски(предпразничен) рекет и други такива.... Другия вариант е да се мине на системата на лицензите, ама надали... Пък това по дружинките кой колко събира и защо са си "местни данъци и такси" т.е. въпроси. При нас има изготвен график през седмицата в кой не ловен ден, коя дружинка заверява в Ловното дружество и предварително се събират(за ловуващите след последния лов преди датата) от председателя и секретаря: 1. Членска карта; 2. Ловен билет; 3. 105 лв.(за ловци под 65 г. желаещ заверка само за лов) - 50 лв. такса стопанисване; - 35 лв. членски внос; - 15 лв. за заверка на ловен билет; - 2,4 лв. административна такса за заверка на билета; - 2,6 лв. за непредвидени допълнителни разходи при оправяне на документите. За желаещи заверка на членска карта и за риболов още 2 лв. Над 65 годишните и тези с инвалидност си ползват опциите по закон. На годишното събрание се дава отчет(фактури, касови бонове и т.н.т.) за всека стотинка от непредвидените разходи.
 7. Един от големите майстори в новата ни история.... Вечна му памет !
 8. По добре малко, но качествени и живи и здрави.... Ще се съберем нека свърши свинския.....
 9. С желание, твърдост и последователност..... И при нас имаше такива.... Първо забележки, после по глухите пусии да си приказват колкото искат и накрая без едър лов.... Пък тия дето хукват да се разхождат по време на гонката, директно лишени от няколко излета.... И всичко си дойде на място. Не придиряйте на възрастните и вие ще станете като тях..... И когато дойдете на техния си спомнете как сте се отнасяли с тях и не се сърдете, че се отнасят и с вас така. Пък огъня не е кой знае какъв проблем, да не казвам никакъв.... Примери много.....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.