Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

stekata

Ловец
 • Мнения

  18
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно stekata

 • Рожден ден 5.10.1981

Допълнителна информация

 • Име
  Stanislav
 • Оръжие
  MP-153 12/76
 • Град
  Sofia
 • ЛРД
  с.Евлогиево
 • Skype
  bullet-bg

Последни посетители

181 профилни разглеждания
 1. stekata

  SAR 12F/7,62x39

  Искам да закупя монтажа , кажи цена.
 2. Колега дай цена и телефон.
 3. Продаден ли е, че искам да го купя?
 4. stekata

  стойка за оптика слр,ак,сайга

  продадена ли е? каква марка е?
 5. stekata

  SAR M12 F CAL.7.62

  Продадена ли е ?
 6. Здрасти колеги, Искам да Ви пожелая за утре наслука в лова ! Аз тръгвам в 03,00ч от София към Никопол, за да открия ловния сезон с дружинката ми! Нямам търпение да стъпя в стърнището, защото го обожавам този вид лов. Лошото е , че е много път - 460км (отиване + връщане) , но страст......, какво да се прави..., така е като няма къде да се ловува за този птичи лов около София Питам един, втори, трети - Може ли да ловувам с вас (визирам райони около София) пъдпъдъци , но всеки почва да върти сучи... е здраве да е
 7. Ти май се чудиш как и с какво да упрекваш хората? Първо - чел съм я много добре, имам я и на руски и на английски! Второ - вътре пише, че се стреля с патрони 12/70 до 12/76 за моя модел, като патроните са ОТ 28гр. ДО 32гр!, като не се използва куршум!! Виждам, че май ти пречиш, така че се замисли, а пък ако мислиш, че е безполезно - си е само за теб, защото съм сигурен, че има хора , които се чудят дали са с правилна настройка и единствения начин е проверка с шублера. Трето - аз лично не съм "оплювал" МП и няма и да го направя, след като съм си избрал да си го закупя. Наслука!
 8. Това за 4,5мм не го пише никъде в инструкциите, просто се свързах с човек от Байкал и го разпитах, това е Иначе в инструкциите пише да се стрелят първите 100патрона с грамаж 28-32гр като преди това се разглоби оръжието и се почисти с оръжейна смазка , за да се премахне консервиращата смазка , която трае 2 години.
 9. Здравейте, Бих искал да споделя с вас каква трябва да бъде настройката на газовия регулатор на МП153 , за да може да презарежда с леки патрони - 28гр, защото аз преди месец си закупих МП153 и при стрелба с леки патрони не успяваше да изхвърли гилзата и да презареди с нов патрон. Е... това не е дефект или фрапиращ проблем, така че не бързайте да хвърляте пушката ! Оказва се, че за да презарежда с по-леки патрони трябва да се осигурят 4,5мм от началото на регулатора до "вътрешната гайка" , която натяга (притваря) пружината. Всеки пълен оборот на гайката трябва да осигурява 1 мм нейн ход. Прилагам снимка на газовия регулатор: Забележка: Да не ви обърква само надписа на снимката - 0,45мм това е грешно трябва да е 4,5мм (между 4,0 и 5,0мм)!
 10. Здрасти колега , Ако искаш изпрати ми го да го видя и ако може ще го добавя в таблицата, за да съберем максимално повече полезно инфо и изчисления в една обща таблица, която да е помагало за всеки ловец това е пощата ми: [email protected]
 11. Колеги, в подписа ми е линка към актуалната таблицата (excel)
 12. Сваляйте файла от подписа ми, че там мога да обновявам Линка и така не спамя.
 13. Супер е станало с падащото меню! Само да вметна, че избора на сачмите в дясната таблица за вид дивеч съм го гледал по учебници и плюс това някъде съм го променил, защото по изчисления не се получава посочения номер патрон. Както се знае , за да се свали целта е необходима енергия от порядъка на 7-12J* теглото на целта. Спрямо това и размера на сачмите съм размествал някъде, като съм гледал да унифицирам и смаля вида на боеприпасите до няколко вида. Принципно както знаем тази номерация и размера на сачмите не отговаря винаги на италианските патрони - там има разминавания по тяхната скала. Предполагам някои опитни ловджии ще оспорят избора ми , но всеки може сам да си преценя .
 14. Супер само сега допълних в един шиит и сроковете за ловуване. свали да я погледнеш
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.