Jump to content

Mek'f

Ловец
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Mek'f

 1. Не съм го ползвал от около 7 год. Иначе е носен, но основно на едър лов. Настрел-малък. Цев 76 см. Три шока- 0.75, 0.5 и модифициран цилиндър. Когато го купувах от "Аполо" казаха че стават и за стоманени сачми. "Яде" всякакви грамажи и дължини. Газовия клапан е100% метален, няма пластмасови или тефлонови втулки. При почистване го потапяш в някакъв разредител и е готов. За друго, питайте. Намира се в София. Цена 1000лв.
 2. Носен е, но никакви батонинги, дранета, блъскане по кокали и подобни не е имало. Само шишове, пържоли и мезета. Надписа се е поизтъркал, но е гравиран, и няма проблем да се запълни. Цена 470 лв. София. 0884 01 55 37 http://www.guns.bg/Fallkniven_Northern_Light_Frej-cat15-scat49-p10702.html?searchKey=&priceOrder=A&latestOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=
 3. Свалена е от cz527 lux-223 rem. На около 50 изстрела и е с остатъчна гаранция от 22год. Оптиката е в перфектно състояние, подсветки в червено и зелено, Mildot скала. Корекция на паралакса, сенник. Оптика 1600+ монтаж -1700лв, само монтажа след продажба на оптиката 130лв. Поръчков, ф 30 мм, с противооткатен зъб. https://www.huntandguns.bg/bg/products/optichni-mernici/nikon/monarch--x--2,5-10x44ill София 0884 01 55 37
 4. Това, че ти си го отстрелял, не си мисли, че заслугата е само и единствено твоя, напротив. Определено язденето, стъпването и т.н.т върху убити животни, е манталитет на ловец с ниска ловна култура.
 5. Не се и съмнявам. А след оправянето на ракията, сигурно и глигана ще ....... "оправите". Няма да се учудя и на такава снимка, като гледам с какво задоволство сте му се качили отгоре. Хайде малко уважение към животните проявете.
 6. Излиза, че през 2016 год. никой от форума не си е пререгистрирал ловното си оръжие. Не вярвам, но нежеланието да се споделя е българска черта, и ако някой се преебе, никога няма да си признае, какво ли остава да сподели с другите, напротив, радва се, че и те са преебани а не само той. Както и да е, опрях до следствената служба, т.е някаква си бележка, за която трябва да заплатя мизерните два лева, не съм сигурен дали са точно два, или повече, инфо няма. За това вчера внесох два лева по някаква си сметка, но само за превода ми взеха 6 лева, общо 8. Нямам думи. После разбрах, че в изипей, някъде до Г.М.Димитров таксата е минимална, но миналите през тази процедура в София мълчат, колегиално е, НАЛИ! А уж ловците сме някак си друга порода, сплотени, задружни, обединени като такива от много години и въобще приятели- дръжки, нищо подобно няма. Гордея се че съм българин, но с миналото си, сега, не ми се говори въобще. Благодаря на kbn!
 7. Дойде времето, и след запитване в близкия оръжеен магазин ми казаха цена от 10 лева за брой. Питам за отстъпка за 5 броя- няма. При последната проверка преди 5 год. май платих доста по- малко. Това ли е цената, или някъде има по нормална. За София ме интересува.
 8. Аз пък ако бях сега прохождащ, но имам финансовата възможност, ще си взема първа пушка за 200 000$, пък като се науча да стрелям с нея, може и да разбера грешката си, че не съм почнал с иж 27. Безсмислена тема през годините, както и повечето отговори.
 9. Преди не малко години, колега, след откриването от него на птичия но в друга дружина се похвали: -Е пъдпъдък 3 кила нема!
 10. Към Асен- ZH-301 купувана 1993 год. Към Юлиян. Объркал съм Моцарт с Йозеф Щраус по повод кречеталото. Какво общо има с него, виждам че си "наясно" с класическата музика, би трябвало да знаеш. Какво общо има русчуклийска околия с русия, само ти можеш да обясниш. 00 buck = 33 калибър= 8.38 мм.- БГ стандарт - 8.5 000 buck=36 калибър=9.14 мм.- БГ стандарт- 9.0 Както се вижда, и тука си "наясно" Няма да вземеш меркела на дядо си, щото няма. Когато отидеш в щатите прави каквото искаш, сега живееш и ловуваш в БГ и колкото и да са скапани законите са закони. За останалото в пост 17 съм изразил мнение. И с този пълнител, ако видя че стоиш на пусия с две патрончета в него въпреки капацитета му, с удоволствие ще седна да изпием по ракия заедно, и да си побъбрим за лов.
 11. "Това е едно от реалните предимства на полуавтомата пред двуцевките, които кръстосват след 35-я метър....". Така си мислиш колега. Някои надцевки не са така конструирани. Всъщност е така, ама не така. Имам надцевка, на която мерната планка е успоредна на осканалната линия на горната цев, а долната се кръстосва с нея. " кречетала по форумите колкото искаш ...." Благодаря колега. За Моцарт в русчуклийска околия да сте чували? А за етика, морал, правила, закони, уважение и т.н.т. в лова? От кога 000 Buck станаха 13-0? Милитаризма в ловното оръжие, определено е признак на..... тука много бих писал, но всеки сам за себе си знае защо,но някои и това не знаят.
 12. Нещо не ти ли малеят пълнителите? Виж там да вържеш още един като в екшън филмите, че тия гарвани дето стреляш са опасни. Това се отнася и за тези с СЛР дето се разхождат с военните такива. Всъщност, неувереността и слабата подготовка са основна причина за тази мания, а ако ги имаш, мръвкарството е водещото.
 13. "Местното население и власти са намерили изключително рационален начин за прочистването на старите и болни животни" Я гледай ти! Значи трофейно зрелите мъжкари там доживяват до дълбоки старини, никой не ги закача, чудно? Ех Ице, вярно, ако не беше ти, някои и до сега нямаше да знаят, че има и такава държава, но като гледам какви болни, недъгави, недохранени и стари животинки си отървал от мъките им......
 14. Росене,май не ме разбираш. Нямам нищо против сафаритата, който иска, да ходи. Но не виждам какво удоволствие може да ти достави отстрела на едно гну, едно шарено конче, жирафа да не говорим, освен чиста форма на снобизъм. Това "удоволствие" ще си го доставя както писах край някое село. Има други животни, заради които си заслужава тръпката, и заради които ще завидя благородно на колега завърнал се от там. 3-4 хиляди долара не са проблем за повечето да отидат, да гръмнат нещо евтинко, и после да се бият в гърдите че са били на "лов" в Африка.
 15. Точно с тези животни кефа ще ми бъде същия, като да отида край някое село и да гръмна на някой магарето, коня и кравата, и да му ги заплатя колкото поиска. Ама после как да кажа, че съм бил на сафари. Не остана футболист който да не е ловец, ама не защото му е в кръвта, а защото стана много модерно и престижно сред тях. Някои отидоха на сафари само за да отстрелят едно единствено животно от най евтините, само и само да не се излагат че не са били.
 16. Нещата май не са такива каквито изглеждат. Властта е силно притеснена от ловното съсловие. Ако ние решим, нищо не е в състояние да ни спре да свалим тази власт, какво чакаме не знам, утре ще е късно. За това, рано или късно ще забранят полуавтоматичното нарезно, после и други като КНО. Първата стъпка е направена. С лъкове няма как да сме заплаха. Друг е въпроса, че съм лично много против лова с лък.
 17. Каква е историята на приклада, че нещо много странно изглежда.
 18. Това с орташките кучета, джипове и уазки съм го играл не един и два пъти. В заключение, няма такова нещо наречено орташко, което да върши работа. Рано или късно, но по скоро много рано всичко се разтуря. Орташките кучета си търсят стопаните, които да кажем са възпрепятствани този сезон, храна отначало да, после йок,щото видите ли, не ги водят,а като ги вземат се връщат веднага след първата гонка, уазката добре, докато не се счупи. Пари за ремонт трудно се събират, само някои го отнасят с време и труд, въобще забравете. Относно кучетата,да, дял и за тях, но на тези които вършат работа. Иначе имам и аз куче, но не става, и защо да не му направя една разходка и после да си искам дял.
 19. Колега Любо, ще ти призная честно. След като видях снимката ти по горе, ме хвана яд на тебе. Ще попиташ защо. Ще ти отговоря, че в нея виждам много неща, за които исках до си поговорим, и по точно да те критикувам, да влезем в полемика, и да видим кой какво къде. За това и поста ми беше леко провокативен. В последствие се отказах. Жив и здрав бъди,и не забравяй, че си българин, нещо което не малко други забравиха, а като гледам и ти си на път. Сега при теб е около 17.30, скоро ще стане ракиено време, т.е. наздраве!!!
 20. Любо, за какво ги ползваш тези оръжия, освен да позираш с тях. Не виждам карабина, или и те са фуражни. В Мохаве май пада голям лов.
 21. Каквото и да е, ти си си свършил задълженията, от тук на сетне отговорността е индивидуална. Няма как да носиш отговорност, че някои са недисциплинирани, още повече в момент, когато нямаш директен контрол над тях. А това, че са се чудели как да те накажат означава само едно,но ако го напиша ще звучи грозно. И не се сърди,но се пише пУсия- клопка, капан, засада и т.н.т.
 22. Това с мъха е така. Само внимавайте, че този плод съдържа много пектин. За неутрализирането му и за по добър вкус се препоръчва варене, захарност не повече от 21, посяване с културни дрожди, корекция на Рн и т.н.т. Дюлята е с не повече от 5-6% захарност, т.е, служи само за аромат, другото е от захарта.
 23. [quote name="ODIN" и ракията става много тъмна и е невъзможно обратно да стане по светла. Зависи от количеството, но кристално чиста ще ти я направя за има-няма 20-30 минути.Леко ще изгуби вкус, но после пак можеш да и слагаш каквото душа ти иска.А острия и груб вкус, само с чипс трудно се "остъргва", нужни са и окислителни процеси.
 24. Сигурен ли си, че е 301.Няма някаква съществена разлика освен за протокола и годините, които не си посочил.
 25. Каква е препоръчителната навеска на тази партида марс. Обикновено за 16 я дават 1.6. С 1.57 и съчми 10, на близки цели ще остане ли нещо ако е пъдпъдък примерно. На времето правех 12-ки за първи изстрел. Много са си хубави картонените гилзи. С тези снимки ме върна във времето когато стрелях само с такива, но биехме лов в пъти повече от сега. Ако ще и космическа технология да вкарат, с топлинно самонасочване да ги направят, все тая, пъдпъдъка изчезва, поне в моя район на 90%.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.