Jump to content

lobo

Ловец
 • Posts

  1,408
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by lobo

 1. Ами така погледнато излиза че сега концесионери са сдруженията ? А дружинките и ние сме им клиенти на тях ?!
 2. Към каква порода птичар си се насочил ?
 3. Възможно е. Имам приятел от форума които гледа два сетера в апартамента си. Аз живея в къща с двор но си гледам сетера вътре в къщата щото се притеснявам да не го отровят или да не го откраднат от двора през деня когато всички сме на работа. Сетера е изключително чист и не цапа но хвърля много козина и трябва постоянно да се чисти. Пускаме го в двора когато сме си у дома но рядко. И задължително го извеждаме в парка до нас всеки ден сутрин и вечер поне по за 30 минути. Поздрави
 4. И друг път съм виждал вълци. В случая ме е много яд че в ръката си държах готов за снимка телефон а не истински фотоапарат и не мога да покажа тук това което аз видях , младо и красиво животно , целият сив. А го държах в ръка защото точно тогава снимах два фазана пред мене (вълка ги е дебнел тях когато го видях , и той гледаше към мястото където те бяха). Едва ли друг път ще имам такъв случай да снимам вълк в природата. Поздрави На снимка 1 ... двата фазана. На снимка 2 ... женския фазан се скри наляво в дърветата. На снимки 3,4 ... мъжкия фазан побягна напред по пътя (те така правят , да ми отвлече вниманието) в тоя момент направих няколко крачки след него и отдясно на мене видях вълка. Той не ме видя веднага и затова снимах , видя ме когато с ръка помахах към жена ми която вървеше на десетина метра след мене.
 5. Благодаря , прати ми телефона на ЛС. Чакам и други предложения.
 6. Майстор да ми направи чирени като тези на снимката ? Пистолета е Браунинг Hi Power. Предложения и цена тук или на ЛС. Поздрави
 7. Снимката е с телефона ми и разстоянието е около 40 метра затова е с ниско качество. Освен това е изрязана от оригиналната която е над 5MB. Направих я в събота късно следобяд. Познайте какво е животното на нея ? Поздрави Любо
 8. Би ли описал за кой по точно дивеч в България е подходящо оръжие лъка ?
 9. Вземи например едно Бърно 1 и стреляй за група на 50 метра , след това вземи най добрия спортен пистолет с дебела 22 цев и стреляй пак на 50 метра за група. Хващам се на бас че никога не може да направиш същата група с пистолета. Оттам натам си прави сам изводите за скорости , групи и изместване на стп.
 10. А късата дебелостенна дава ли по добра група от дългата дебелостенна ? В един калибър от една фирма ?
 11. Колега къде продават ИЖ18 12-ти или 20-ти калибър с пластмасов проклад ?
 12. Колега , доколкото знам Аркус е копиран от Браунинг Хай Пауър ... любопитен съм дали адаптора за 22 става от Аркус на Браунинг ? Поздрави
 13. Тоя първия е единствения дето не ми отговори от всички на които съм писал досега. Министрите и омбудсмана (предишния) отговориха веднага.
 14. Преди две седмици монтирах оптика на пушка и с един специалист с професионален колиматор настроихме скалата на оптиката по скалата на колиматора му докато съвпаднаха. Казах му че ми е достатъчно да улуча листа на мишената и сам ще си я настроя допълнително и ще си я прострелям. Човека се позасмя и ми каза че това ми гарантира поне деветка. И точно така беше.
 15. Няколко човека вече ми казаха че са видели гъски. А дали вече има прелетни (от север) патици ? Въпреки че е много рано ?
 16. Много меко казано. Това е най скапания патрон в 308 които съм виждал. С две пушки (Steyr Manlicher и ИЖ18) не може да се направи никаква група с тях. И веднъж стрелях по мишена зад която имаше пясък и ги намирах смачкани и разкъсани почти на повърхноста на пясъка. Съжалявам че веднъж се изсилих и купих цели 5 кутии че им беше ниска цената.Поздрави на всички. Иначе добри патрони за прасета са Sako Hammerhead и Brenneke TUG.
 17. Наслука! Само за информация да ти кажа че съм пробвал арсеналските и с по добра пушка от ИЖ18 ... със Steyr Manlicher Pro Hunter Mountain s 51cm цев и групата пак беше отлична(на 100 метра). Някои пушки какъвто и патрон да им сложиш са си все точни. Ама ИЖ18 не е от тях. Иначе е хубаво да мога да си стрелям с него точно с патрони по за левче (Арсенал , 308). Като направя пробите на 200 метра ще пиша пак.
 18. Вчера в неделя до около 9:30 валеше дъжд и не излязохме сутринта на лов. Имахме бележка за фазани. Към десет часа дъжда спря и решихме да излезем. По време на лова на фазани (имаше ги доста) колегата ми отстреля бекас и вдигнахме още четири други. Единия се вдигна от гъсти храсти досами асфалтов път (точно пред сина ми след като току що той беше отстрелял хубав фазан ). Другия го отстреля колега край черен път , вдигна се от тревата след стойка на кучето му (дратхаар) а останалите се вдигнаха от стар запустял канал в рядка горичка. Плевенско. Поздрави
 19. Прав си за х9. Да с Hornady , до 100 м траекторията им е еднаква с Арсенал , интересно ми е на 200 метра но просто нямах време да го пробвам това , мисля си в събота след лова да пробвам с двата вида на 200 метра. Пробвал съм какви ли не други патрони с ИЖа ... Мислех си отначало да ловувам с него с ППУ или S&B 11.7gr SP... но с тези патрони се оказа че не може да се направи изобщо група ... сее ги в 20 см кръг както си иска ! Веднъж пробвах Sako Hammerhead 13g (200 грейна )... пак беше много зле (а пък Щаера на сина ми е просто супер с тях като група , виж по горе в темата за лов на диво прасе сина ми отстреля едно миналата седмица и то падна на място и после извадихме куршума , перфектна гъба и никакви хематоми и без съсипано месо) ... после опитах с по леки 180 грейна Sako Superhammerhead (много мощен) ... с него ми се строши монтажа на оптиката , може и самия монтаж да беше ми се паднал дефектен екземпляр но във ВАЯ ми го смениха с нов но не посмях повече да пробвам с толкова мощни патрони и се ориентирах към Арсенал и Hornady ...струва ми се че изобщо ИЖ-а харесва леки куршуми. А пък за пиленето ... не смея , да не стане някоя беля и да остане нещо в цевта ...
 20. Направих изместването на СТП веднага след тая серия и следващите 3 изстрела вече бяха в 10-ката на втората мишена ... кутийката е 15 патрона и исках да изстрелям 5 по втората мишена ... последните два обаче не успях да ги истрелям защото човека на стрелбището започна да мрънка че съм пресрочил времето (1 час). Ядосах се и си тръгнах веднага затова не отидох да снимам втората мишена. Оптиката е Таско 3-9х40 ... купих я преди повече от 12 години от една сергия на улицата на Пиротска за да я сложа на една евтина китайска пушка на сина ми тогава. Там изкара няколко години , после я ползвах на калашника ми и до миналата година беше на Брното ми (22 кал).Оказа се доста здрава и държи прострелка. Сега я слагам на ИЖ-а. Стрелях на увеличение х4. С патрон на Арсенал още не съм стрелял по животно. Иначе съм забелязал че на 100 метра СТП на Арсенал почти съвпада със СТП на Hornady 150gr SP. А пък съм решил тоя сезон да ходя на едро с тях и ИЖа.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.