Jump to content

paco21

Ловец
 • Posts

  242
 • Joined

 • Last visited

About paco21

 • Birthday 05/21/1969

Допълнителна информация

 • Име
  Пламен
 • Оръжие
  пушки
 • Куче
  курцхари, гончета
 • Град
  Димитровград
 • ЛРД
  Симеоновград

Recent Profile Visitors

1,653 profile views

paco21's Achievements

 1. Колеги, мой приятел търси да закупи малко мъжко българско гонче. Ако някой има, да пише на лични. Предварително благодаря.
 2. В Хасково магазина на стрелбището , но те вече не са представители за Ата, а не знам дали продават МР. Друг вариант слугова цев, аз така съм си решил проблема, понеже ходя викач.
 3. Накриво направена резба за шоковите втулките , не само МР- то и при всички в този ценови клас се срещат, даже и при скъпите, но по-рядко. Най -добре е ако може да се пробва пушката преди да се купи.
 4. Сигурно са кечвани тези снимки ....... малко фото от старите ленти...
 5. Изобщо не си прав колега: 1. Колеги които гледат гончета и не са интересуват от клубна дейност винаги ще има и голяма част от клубните кученца винаги ще отива при такива стопани, които ще ги гледат само за лов. От такива стопани не можед а се очаква нищо, за породата работят членовете на клуба.....2. Не съм съгласен ,че едно добро куче няма да намери прасето в гатера, то ако не може да открие дивеча на тази малка квадратура , какво ще прави в гората, по вероятно е майстор в гатера, да е слаб в реални условия , отколкото обратно, а пък ако чак толкова се смущава в гатера, може да се пробва и на реални условия, до колкото разбрах от правилника има такава възможност. Положителното е, че ще се подобрят поколенията от към работа и екстериор, които пък са тясно свързани , защото не може едно куче да има морфология на бойно , а пък да очакваш да гони цял ден , че и в събота и в неделя, гончето трябва да е бегач на дълги растояния. В една статия за курцхаара пишеше, че за развитието на порадата са допринесли две направления , едното клубното развъждане, другото развъждането от ловци само за ловни цели. Така ,че нищо страшно, тези които си развъждат кучетата само за лов, без да се съобразяват с изискванията на клуба , ще си продалжават и от там за бъдище ще изкачат интересни екземпляри. В много Европейски страни се допускат кучета за разпрлод с така наречените бели родословия и то за отдавна утвърдени породи. Ако има някое прочуто гонче и отговарящо на стандарта, то няма да остане незабелязано. Развъждането на куцо, кьорево ,сакато с нищо не помага на бг. гончето, трябва да има някава рамка.
 6. Аз не разбирам и затова питам колега.... на мен повече ми прилича на бойно куче , отколкото на гонче. Просто преди 1,2 страници бише започнал един спор, работни качества срещу екстериор и много бързо замря, та рекох да го провокирам, интересно беше..... Друго също ми е интересно, та да попитам, как се провежда ИВК-то.
 7. на първата снимката съм объркал бащата, Guard del Cakic e...
 8. Майката и бащата са отлично работещи кучета, работят на всякакъв терен поле , храсти , тръни , тръстики,отлични плувци са. Бащата има издържан и немски разплоден изпин HZP със 189 точки. Бащат с неговия водач, на турнирите Св. Хуберт за югоисточна България през 2012 г. са на първо място, а през 21011г и 2013г. са на второ място, като през 2013г става първи на национално ниво. снимка от баража през 2011г.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.