Jump to content

eger

Ловец
 • Posts

  657
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

eger last won the day on December 28 2010

eger had the most liked content!

1 Follower

Допълнителна информация

 • Име
  Ivan Ivanov
 • Оръжие
  Дрилинги, комбинирани, гладкоцевни и нарезни пушки - 15 броя за сега!
 • Куче
  Източносибирски лайки и истьрски острокосмести гончета
 • Град
  Tornio
 • ЛРД
  Alatornion metsästysseura, Jahti ja kalamiehet и др.

Recent Profile Visitors

4,423 profile views

eger's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

519

Reputation

 1. Милко, на твое място не бих се притеснявал въобще. Кучетата няма да се изпортят, дори и да няма прасета в района. Важното е да ги водиш в гората. Мъжкара е още млад и непостоянен - нещо напълно нормално за породата. Не забравяй, че при ИСЛ, мъжкарите започват да работят на едър дивеч както трябва (претърсване ,продължителност на облайването , постоянство, находчивост и т.н)., едва след 2-рата година. На година куче е още неразвито като психика, баланс , телосложение,ловни качества и др. Помни, че неоформено куче, не бива да тръгва за едър дивеч. Затова му дай време да се дооформи, а за останалото не бери грижа - кучето само ще ти го покаже! От теб се иска само извеждане в гората. Това , че кучето е спокойно и уверено в себе си на тази възраст, говори само, че има здрава психика и самочувствие , което е най-важното за лова на едър дивеч .Бих се притеснявал, ако се зъбеше на всяко куче за щяло и нещяло, нервничи и предизвикваше проблеми в груповия лов. А, след като е спокойно, няма никакви проблеми. Поздрави!!!
 2. Браво! На кучетата и на водача! Томи, напразно се притесняваше, че няма прасета и кучето не може да се настърви както трябва. Не виждаш ли какъв крокодил е станал !!! Продължавайте в същият дух - тренировката прави майстора !!! Поздрави!!!
 3. Влизането "в час" много зависи от учителя . Но, най-добре е да "влезе в час ", когато "училищният звънец " забие с самата нея ! Не бива да се бърза , защото в повечето случай, това води до объркване на кучето . Иначе предпоставките за добро ловно куче , отличен представител на породата , си ги има генетично заложени : ловни качества , екстерьор обоняние и т.н. Важното е да се даде възможност и време на кучето да се "ошлайфа" и заздрави връзката със стопанина си на полеви условия , а това никак не е малко! Да се навдяваме , че стопанина ще се справи с тези задачи и ще се радва дълги години на незаменима помощница в лова!!! Поздрави!!!
 4. След като на 100 метра е 25см. над точката, развий (повдигни) предната мушка около 1мм. и пробвай отново. И така , докато свалиш точката на попадение в центъра.. Ако хоризонтално попаденията са в ляво или дясно, тогава се настройва задната мерна планка! Пробвай!!! Поздрави!
 5. И така, колеги - сезонът наближава ! " Да разпалим малко огъня" и да не забравяме, че е вече време за "загряващи обиколки"!!! Поздрави!!!
 6. Ех, тези скоклести евенци, бре !!!! Да има човек само ищях . да ловува !!!
 7. Добре де, колеги ! Никой ли няма да отговори на колегата ?!! Вижда се, заинтересуван е човека от породата . Ами, дайте му малко информация !!!
 8. Хмммм,... .здраво телосложение ,разположение на уши, показващо тепъра разширение на главата. Опашката поставена, точно като по книга , а цветът......? ! Ах, този "карамист" С една дума - перфектна !!! Ами, да е жива и здрава на стопанина си , а също и повод за гордост на производителя си !!! Амин !!!
 9. Здравей колега! Описанието в общи линии е следното : BP-02 страничен монтаж с Weaver -шина " Традиционен монтаж за POPS оптики със захващане тип "лястовича опашка" ( V ) към оръжието, от страни . Сглобен е от 3 компонента и е много стабилен. Монтажът е за бързо закрепване и "Weaver" - шината е с дължина 14 см. Този монтаж е предназначен за всички типове АК , както и за оръжия от типа СВД/Тигр. При закрепен монтаж , шината застава по средата на цевната кутия ( над цевта), като промеждутъка е 4 мм, което позволява свалянето на кутията(ламаринената), без да се налага сваляне на монтажа. Тежина -325 грама , височина от линията на закрепяне 55 мм или 65мм. (два вида) Цена 60 евро и поща във Финландия -5 евро." Това е в общи линии ! Надявам се, да съм ти бил полезен !!! Поздрави!!!
 10. Ами, то си е написано отдолу - 60 евро !
 11. Kолега, виж това ! Ако мислиш, че ще ти свърши работа, мога и да ти съдействам за получаването му! http://www.veika.fi/index_tiedostot/Page1035.htm
 12. Никел Супра -една оптика, която не отстъпва по нищо на водещите марки ( Цайс, Шваровски , Шмит и Бендер и т.н) от него време!
 13. Хайде, и от мен едно голямо "ЧЕСТИТО" на д-р Колев за чудесната придобивка !!! Да му носи много радост и оправдае очакванията му ,както в гората, така и на изложбения ринг!!! Другото, Ице ,мисля, че няма нужда от коментари ! Само бих цитирал един наш , общ приятел от севера :" За създаването на добро поколение (кучило) се искат три неща - серьозни хора , добри кучета и правилен подход към селекцията (селекция по всички правила на FCI). Тогава желаният резултат не закъснява !" При теб се е получило това . Само едно нещо "ми боде в обувката" , че си ми много далече. Иначе щях да грабна една мома от твоите за моя Тимур, пък "Ела ме виж, наесен"!!! Но за съжаление," НЕ ВСИЧКО , КОЕТО ГО ИСКАМЕ„ ГО ИМАМЕ" !!! Поздрави !!!
 14. Честито колега! Винаги е радост за душата , да се види , че " добрата кръв " е попаднала в" добри ръце"!!! Ако не ме лъжи паметта , това куче няма още и година ?!! Значи, селекцията върви на " прав път"!!! Продължавайте в същият дух ! "Тренировката прави майстора"!!!! А резулатът вече започва да се вижда!!! Поздрави!!!
 15. Ей, това е вече Добра Новина!!! Шест кученца , произлизащи от много стари и добре пазени линии . Не напразно, в България , родителите им са единствените представители на тези линии - работещи на всякакъв дивеч, но с изразен приоритет към едрия. Тук, трябва още веднъж да изразя благодарността си към Jarmo Poikela, за доверието и твърдоглавието си да обогати българската популация ИСЛ с тези два , ценни за всички нас представители. Ице, да са ти живи, здрави и най-вече , да попаднат на достойни стопани , оценяващи и пазещи това , което притежават!!! Поздрави и успехи!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.