Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

eger

Ловец
 • Мнения

  657
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  5

Допълнителна информация

 • Име
  Ivan Ivanov
 • Оръжие
  Дрилинги, комбинирани, гладкоцевни и нарезни пушки - 15 броя за сега!
 • Куче
  Източносибирски лайки и истьрски острокосмести гончета
 • Град
  Tornio
 • ЛРД
  Alatornion metsästysseura, Jahti ja kalamiehet и др.

Последни посетители

3911 профилни разглеждания
 1. Милко, на твое място не бих се притеснявал въобще. Кучетата няма да се изпортят, дори и да няма прасета в района. Важното е да ги водиш в гората. Мъжкара е още млад и непостоянен - нещо напълно нормално за породата. Не забравяй, че при ИСЛ, мъжкарите започват да работят на едър дивеч както трябва (претърсване ,продължителност на облайването , постоянство, находчивост и т.н)., едва след 2-рата година. На година куче е още неразвито като психика, баланс , телосложение,ловни качества и др. Помни, че неоформено куче, не бива да тръгва за едър дивеч. Затова му дай време да се дооформи, а за останалото не бери грижа - кучето само ще ти го покаже! От теб се иска само извеждане в гората. Това , че кучето е спокойно и уверено в себе си на тази възраст, говори само, че има здрава психика и самочувствие , което е най-важното за лова на едър дивеч .Бих се притеснявал, ако се зъбеше на всяко куче за щяло и нещяло, нервничи и предизвикваше проблеми в груповия лов. А, след като е спокойно, няма никакви проблеми. Поздрави!!!
 2. Браво! На кучетата и на водача! Томи, напразно се притесняваше, че няма прасета и кучето не може да се настърви както трябва. Не виждаш ли какъв крокодил е станал !!! Продължавайте в същият дух - тренировката прави майстора !!! Поздрави!!!
 3. Влизането "в час" много зависи от учителя . Но, най-добре е да "влезе в час ", когато "училищният звънец " забие с самата нея ! Не бива да се бърза , защото в повечето случай, това води до объркване на кучето . Иначе предпоставките за добро ловно куче , отличен представител на породата , си ги има генетично заложени : ловни качества , екстерьор обоняние и т.н. Важното е да се даде възможност и време на кучето да се "ошлайфа" и заздрави връзката със стопанина си на полеви условия , а това никак не е малко! Да се навдяваме , че стопанина ще се справи с тези задачи и ще се радва дълги години на незаменима помощница в лова!!! Поздрави!!!
 4. След като на 100 метра е 25см. над точката, развий (повдигни) предната мушка около 1мм. и пробвай отново. И така , докато свалиш точката на попадение в центъра.. Ако хоризонтално попаденията са в ляво или дясно, тогава се настройва задната мерна планка! Пробвай!!! Поздрави!
 5. И така, колеги - сезонът наближава ! " Да разпалим малко огъня" и да не забравяме, че е вече време за "загряващи обиколки"!!! Поздрави!!!
 6. Ех, тези скоклести евенци, бре !!!! Да има човек само ищях . да ловува !!!
 7. Добре де, колеги ! Никой ли няма да отговори на колегата ?!! Вижда се, заинтересуван е човека от породата . Ами, дайте му малко информация !!!
 8. Хмммм,... .здраво телосложение ,разположение на уши, показващо тепъра разширение на главата. Опашката поставена, точно като по книга , а цветът......? ! Ах, този "карамист" С една дума - перфектна !!! Ами, да е жива и здрава на стопанина си , а също и повод за гордост на производителя си !!! Амин !!!
 9. eger

  Монтаж

  Здравей колега! Описанието в общи линии е следното : BP-02 страничен монтаж с Weaver -шина " Традиционен монтаж за POPS оптики със захващане тип "лястовича опашка" ( V ) към оръжието, от страни . Сглобен е от 3 компонента и е много стабилен. Монтажът е за бързо закрепване и "Weaver" - шината е с дължина 14 см. Този монтаж е предназначен за всички типове АК , както и за оръжия от типа СВД/Тигр. При закрепен монтаж , шината застава по средата на цевната кутия ( над цевта), като промеждутъка е 4 мм, което позволява свалянето на кутията(ламаринената), без да се налага сваляне на монтажа. Тежина -325 грама , височина от линията на закрепяне 55 мм или 65мм. (два вида) Цена 60 евро и поща във Финландия -5 евро." Това е в общи линии ! Надявам се, да съм ти бил полезен !!! Поздрави!!!
 10. eger

  Монтаж

  Ами, то си е написано отдолу - 60 евро !
 11. eger

  Монтаж

  Kолега, виж това ! Ако мислиш, че ще ти свърши работа, мога и да ти съдействам за получаването му! http://www.veika.fi/index_tiedostot/Page1035.htm
 12. Никел Супра -една оптика, която не отстъпва по нищо на водещите марки ( Цайс, Шваровски , Шмит и Бендер и т.н) от него време!
 13. Хайде, и от мен едно голямо "ЧЕСТИТО" на д-р Колев за чудесната придобивка !!! Да му носи много радост и оправдае очакванията му ,както в гората, така и на изложбения ринг!!! Другото, Ице ,мисля, че няма нужда от коментари ! Само бих цитирал един наш , общ приятел от севера :" За създаването на добро поколение (кучило) се искат три неща - серьозни хора , добри кучета и правилен подход към селекцията (селекция по всички правила на FCI). Тогава желаният резултат не закъснява !" При теб се е получило това . Само едно нещо "ми боде в обувката" , че си ми много далече. Иначе щях да грабна една мома от твоите за моя Тимур, пък "Ела ме виж, наесен"!!! Но за съжаление," НЕ ВСИЧКО , КОЕТО ГО ИСКАМЕ„ ГО ИМАМЕ" !!! Поздрави !!!
 14. Честито колега! Винаги е радост за душата , да се види , че " добрата кръв " е попаднала в" добри ръце"!!! Ако не ме лъжи паметта , това куче няма още и година ?!! Значи, селекцията върви на " прав път"!!! Продължавайте в същият дух ! "Тренировката прави майстора"!!!! А резулатът вече започва да се вижда!!! Поздрави!!!
 15. Ей, това е вече Добра Новина!!! Шест кученца , произлизащи от много стари и добре пазени линии . Не напразно, в България , родителите им са единствените представители на тези линии - работещи на всякакъв дивеч, но с изразен приоритет към едрия. Тук, трябва още веднъж да изразя благодарността си към Jarmo Poikela, за доверието и твърдоглавието си да обогати българската популация ИСЛ с тези два , ценни за всички нас представители. Ице, да са ти живи, здрави и най-вече , да попаднат на достойни стопани , оценяващи и пазещи това , което притежават!!! Поздрави и успехи!!!
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.