Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

Georgi Darelov

Ловец
 • Мнения

  87
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно Georgi Darelov

 • Рожден ден 28.11.1972

Допълнителна информация

 • Име
  Georgi Darelov
 • Оръжие
  ZP149 12/70 cal , Buhag 12/70cal ,Robust222 12/70 ,SHR970/30.06/ BBF97 30.06/12x76 , CZ550 FS 30.06 , CZ452-2e 22lr, CZ 75BΩ 9X19
 • МПС
  mercedes G 300 long
 • Град
  Rakitovo
 • ЛРД
  Velingrad
 1. Колеги,чета и ми са доста интересни изказванията,но ще споделя накратко моето мнение,че някои коментарите са фатастични 1.И двете пушки са с параболични шокове. 2.Горния ключ на 58ца е не по малко надежден от гринера,а като ключ гледан от страна луфтове е доста по напред в конструктивно отношение. 3.УСМ-механизмите на двете оръжия са коренно различни,като при 58ца иглата и ударника са един детай/иглата е пресована/,както при повечето масови немски оръжия и рядко се случват да се счупят! Дане забравяме ,че всички пружини на 58ца са спирални. 4.Да иж58 е безпорно по-маневрената пушка,но пък дървенията и е наистина шир потреба и като качество на използвания материал и като дизайн! Поздрави и наслука на всички!
 2. Колега.какво значи -'да се изкаже без подготовка' ?!!! Аз ще ти отговоря-това означава,че не му е там мястото,щом му е нужна подготовка,за неща от които не вдява-повече от видно е че е не компетентен,да не кажа друга дума!!!! А дали му е нужна подготовка когато си правят неспирните далаверите и си затварят очите за явни неща?!!
 3. Честита Нова Година на всички!!! Да сме живи и здрави,прави и корави и много слука!!! Аз забравих да честитя,така се разгорещих като загледах изказванията на 'капацитетите'!
 4. Този репортаж,трябва да го пуснат в 'най-смешните видеоклипове',абсолютен гаф,как може човек така да говори,пък то и министър е даже-как пък не каза нещо като хората,изглежда мисли пак за 'свинско погребение' и бърза човека!!!
 5. Колеги,абе това прасе е май по-голямо от 320 кг
 6. Колега вземи си A1 на fallkniven мисля,че той ще ти се побере в изискванията
 7. Леле станахме за смях,как шока на иж54 да не е парабоичен -да не говорим пак за някаква специална иж 54 !!!!
 8. Колега, това ми е повече от ясно,но не ми стана ясно кое е по-доброто от 'меркела'!!!???
 9. И аз и аз искам да чуя този плюс на иж58,човек винаги се учи!
 10. Съгласявам се с теб,всички пушки стрелят,не е нужда да влизаме в детайли :hristev:
 11. Колега,едва ли разликата между ''меркела'' и иж 54 е така леко казана,мисля че е огромна! Да напомня,че иж58 има горен ключ/уестли-ричарс/ който според мен е доста по ефективен от гринеровия болт!!!
 12. Колега,внимателно съм прочел написаното от теб,и мисля че правиш леко грешни изводи-едва ли болта на гринер би отнесъл повече натоварване от подцевните куки/кука/,при това нека не забравяме,че той за разлика от подцевните куки с които го съпоставяш няма и една от техните основни фунции-да обират до минимум луфта между главата и цевите! Да както си казал,действително ролята му може да се каже 'спомагателна' /колкото и иронично да звучи/ ,а това че не се подменя достатъчно говори за СЪЩОТО!!!
 13. Колега,по време на изстрела цевите се опитват да се завъртят по посока на оста си,това е основното,отварянето на пушката е малко по-различно нещо,да не забравяме,че пушки с един ключ се 'справят' доста добре !!!Болта на Гринер-ключ,основно против отваряне на казано с две думи,но пък да не забравяме ,че има и доста по-добри ключове в горната част на цевите,а и основния недостатък на същия-леко е пречка при зареждането на оръжието-безспорен факт !!!
 14. Твърдостта му наистина е изумителна,особенно за ловен нож
 15. Кой е в час-митниците ли,леле колега ставаш леко смешен,там е такава АНАРХИЯ,предизвикана от незнание,или ако има елементи на такова тое заслепено от жаждата за пари,нещо повече -доста са склонни да е слушат,ако се държиш ''прилично''!!!При това знам за 2 парадпксални случая,единия от които е просто за Гинес,а колкото до топлата вода аз не мисля а и не съм тръгнал да я откривам,особенно в митниците
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.