Jump to content

марина

Ловец
 • Posts

  59
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by марина

 1. Свидетелство за признаване на породата Българско Лудогорско Гонче от Държавата в лицето на МЗХ.
 2. Свидетелство за признаване на породата Българско Лудогорско Гонче от Държавата в лицето на МЗХ.
 3. Свидетелство за признаване на породата Българско Лудогорско Гонче от Държавата в лицето на МЗХ.
 4. Ако имаш въможност направи рентгенова снимка и я пусни тук във форума. Принципно ако няма увредени нерви и фрагментите са добре фиксирани няма причина челюста да не зарастне. Разкажи повече за премазания крак , имали там фрактура или са зашили само меките тъкани?
 5. Хапчетата / вероятно антибиотик/ подобряват общото състояние на кучето, но няма да решат проблема. Най - правилното решение е операция и то бързо.
 6. Кучето ти вероятно е с възпаление на матката . Ако не вземеш спешни мерки ще го загубиш.
 7. На 31.05.2011г. в района на Водна централа в гр.Разград е намерено мъжко кученце порода пекинез с малко по-дълга муцунка. Кучето има зелена каишка. В момента се намира във Ветеринарна клиника " Вива Вет" на ул. "Паркова "17 ,тел. 084/ 661371
 8. Сълко,никога не съм си го и помислял.Не е въпроса в това да се коментират кучетата от различните клубове или запложданията им.Просто не се разбрахте,единия разсъждаваше какво да очаква % като унаследяване -баща към майка,другия върна на дядото Джони и стана неразбирателство и така...... Само за едно не си прав,да чакаме ловците да доразвият и усъвършенстват породата.Смело мога да твърдя,че ако не е била племенната ферма в Русе,сега лудогорци нямаше да има.Само за справка през силните години е имало около 400 гончета.Там е бил включен целия арсенал от държавния апарат.Не виждам,какво е лошото да помага държавата. Тихомир.
 9. 1.Кой определи,че се чакат супер кутрета?Интересни по-скоро. 2.Това,което пишеш за произхода на кучето сигурно е прикрепено с факти.Аз също държа да се изясни ситуацията.Къде жълто гонче,къде балканско. 3.Не виждам някой да ви е нарекъл шофьори и монтьори,та и какво точно да ви обясняваме.Дали е поглъщателно кръстосване или май по-скоро впръскване на кръв?Ако желаеш може да ги обсъдим. 4.Значи нищо не знаеш,ако си мислиш,че Ото е основна линия в клуба Ни. Тихомир.
 10. Питанка?

  От известно време все ми се случват пациенти от породите пойнтер и курцхаар с много характерни мастни образувания в областта на гръдната кост. На тези места кожата провисва , има мека структура , нетемперирана и неболезнена. Правила съм хистология на едно от кучетата и отговаря на мастна тъкан ( като се има впредвид ,че не съм специалист и имам общи познания в областт...

 11. И какво ако е реклама ?????? На мен лично не ми пречи , няма нищо лошо в това да рекламираш себе си или продукт който харесваш. В този част на форума постоянно се рекламира по един или друг начин. Всеки колега който е споделил препарат от който е доволен коствено го е рекламирал. Относно текстовете - разбираеми са , просто колежката трябва да премахме тези части в които се споменава патофизиологията и патоанатомията на конкретното заболяване.
 12. Фронтлайна е слаба ракия за кърлежи. Препоръчвам ви Авдантикс на Баер или Килтикс каишка пак на баер. Ползвайте ги през по-студените и влажни месеци на годината когато преобладават кърлежите. В горещите месеци използвам Фронтлаин.
 13. Това определено е лъжлива бременност. Колежката е права ,че може да се прояви след всяко разгонване. Според мен по притеснителното е защо кучката не се запложда след скачка при това за трето поредно разгонване.
 14. При всички случаи на изкривяване на крайници биохимичното изследване на кръвта е задължително. От там нататък вече трябва да се започне с изписването на медикаменти, само след ясни резултати.
 15. На 02.04.2011г. се проведе киноложка изложбав гр.Пловдив,пала 8, с титла CAC за Българските ловни породи.Участие взеха около 28- 30 гончета и 10-12 барака.Точните бройки и имена на участниците след 2 дни.Съдия на изложбата инж. Дандаринов. Присъсваха група експерти от МЗХ начело с доц.Николов,с цел наблюдение на комисията относно Националните породи ловни кучета-екстериор,линии,ползвателни качества , приложение и развитие на развъдната програма. Ако някой има снимки нека качва. На 03.04.2011г. пак в Пловдив,палата 8-CACIB,за всички породи кучета.
 16. ...........ама едно е да караш кола за 3000 лв. и съвсем друго за 300 000лв.
 17. Всеки стопанин има право да си храни подопеченото животно с каквото му душа сака и сам да си понася отговорността. Цара е отявлен противник на всички фабрично приготвени храни за кучета, а другия колега Данди от своя страна си защитава марката.Истината е може би някъде по средата и всеки от тях е посвоему прав. Моето мнение по отношение на гранулираните храни за домашни любимци, е че качеството при отделните марки се определя от цената.
 18. Скалибор има протективен ефект спрямо бълхи и комари за около 4-5месеца, но ефекта срещу кърлежи е около месец-два. Препоръчвам я за райони потенциално ендемични за Лайшманиоза.
 19. Ако си го взел вече бременно преди 30 дни , вече е късно за аборт. Евентуални проблеми може да има при самото раждане, но това обикновенно е рядкост. Постарайсе да научиш повече подробности от старите стопани- кога се е разгонила , кой би могъл да е бащата и прочие. Като изключим проблем при самото раждане /евентуално/ няма да има фатални последствия от ранната бременност. Тази тема е подобна. http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=28751
 20. Отговорила съм ти тук :http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=18542

 21. Първото нещо за което се сещам е Ерлихиоза. Щом си от Русе търси д-р Коджабашев. Препоръчвам ти го.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.