Jump to content

георги димитров

Ловец
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Георги
 • Оръжие
  ИЖ 58 МА, ТОЗ 8м 22
 • Куче
  барак
 • Град
  Русе
 • ЛРД
  Т. Икономово

георги димитров's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

19

Reputation

 1. Спечелихме!! Административен съд Шумен потвърди решението на РС Нови пазар. Решението е окончателно. Отново благодарности на м.Асен и на всички колеги, които бяха съпричастни. Поздрави!
 2. Това са мотивите на РС Нови пазар- Съдът намира,че вмененото на жалбоподателя административно нарушение , съставомерно нарушение по чл.86 ал.1 т.1 във вр.чл.86 ал.1 2 от ЗОБВВПИ не е осъществено от обективна и субективна страна поради следните съображения: Понятието „постоянен адрес” има своята легална дефиниция в пар.1,т.3 от ДР на ЗБЛД,съгласно който това е адресът в населеното място на територията на Република България,,където гражданинът е вписан в регистъра на населението.Постоянният адрес се отразява в личната карта на лицето/чл.26 ал.1 т.5 от ЗБЛД/ и на него то получава официални съобщения от органите на държавната администрация и от органите на съдебната власт.Със същото понятие борави и Законът за гражданската регистрация,според който това е адресът в населеното място ,на което лицето избира да бъде вписано в регистрите на населението /чл.93 ал.1 от ЗГР/.Промяната на постоянния адрес е процес,който не се осъществява с еднократно действие ,а с поредица от действия,първото от които е подаване на заявление до съответната община ,с което се декларира намерението на съответното лице за установяване по местоживеене на нов постоянен адрес и приключва със издаване на документа за самоличност на това лице,в който вече е обективирана исканата промяна,а именно,че то е вписано в регистрите на населението с новия постоянен адрес. Ето защо,съдът намира,че моментът,от който жалбоподателят е бил длъжен да подаде уведомление до Началника на РУ гр.К. за промяна на постоянния си адрес ,следва да се счете от датата на издаване на личната му карта -08.10.2015г.,който срок е изтекъл на 23.10.2015г.,но доколкото този юридически факт не е елемент от административното нарушение,за което е подведен под административнонаказателна отговорност ,се явява ирелевантен в конкретния правен спор. С оглед на гореизложеното,съдът намира,че твърдяното административно нарушение ,за което е наказан жалбоподателят,не е осъществено от него ,поради и което издаденото наказателно постановление се явява незаконосъобразно и като такова следва да бъде отменено от съда. Но полицията обжалва пред Административен съд Шумен, в жалбата им липсва какъвто и да е мотив - " отменете решението на РС и оставете в сила НП " . Ще видим какво ще реши Административен съд Шумен. Нека колегите си търсят правата, защото е гадно и обидно отношението на някои служители на МВР, отказвайки дори да те изслушат, а за неразбирането няма да говоря. Поздрави!!
 3. Здравейте, има развитие по темата. Пуснах възражение по акта- не го уважиха и ми написаха Наказателно постановление. което обжалвах в съда. Наказателното постановление е отменено . Големи благодарности на м. Асен, много ми помогна, голям пич е .
 4. Днес ми написа акта. Нарушил съм чл. 86 ал.1, т.1 във вр.с чл. 86 ал.2 от ЗОБВВПИ. Имам 3 дни да представя писмено възраженията си.
 5. В закона пише 14 дневен срок от промяната на постоянния адрес, не е уточнено кога настъпва промяната, при получаването на новата лична карта според мен, а според косаджията при подаване на заявлението в общината за смяна на адреса. Днес попълних при него уведомлението за смяна на адреса с данните от новата лична карта и с нейно ксерокопие, това е невъзможно в 14 дневен срок след подаване на заявлението в общината за смяна на адреса, защото картата не е била издадена. Акта ще е 200 лв.
 6. Човекът от КОС трудно говори български /РУ Коалиново/ и не може да ме разбере- глоба и това е. Консултирах се и с други служители от КОС, може и да не наложи санкция, но така е решил, ще обжалвам.
 7. Здравейте, историята е - взех си новата лична карта в петък, днес отидох в КОС да им кажа, че се местя - и 500 лв. глоба за това, че не съм ги уведомил в 14 дневен срок при подаване на заявлението за смяна на адреса.
 8. Здравейте,от няколко дни и аз съм собственик на ИЖ 58 МА.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.