Jump to content

rusatov

Ловец
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

rusatov last won the day on October 2 2015

rusatov had the most liked content!

About rusatov

 • Birthday 12/26/1971

Допълнителна информация

 • Име
  rusatov
 • Оръжие
  MP 153, ИЖ58,Browning 30-06 Eclipse Gold
 • Куче
  не
 • МПС
  да
 • Град
  Павликени
 • ЛРД
  с.Гостилица
 • Skype
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rusatov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

316

Reputation

 1. Здравейте колеги, преди две години си купих Браунинг Еклипс 30-06, имам отстреляни два броя приплоди със РВС,сребърната серия 11,9, честно казано от около 40-50м. куршума минава и заминава, животните пробягаха около 30метра и тогава паднаха, явно бяха малки за тоя калибър, но в гората чакаш за слука, каквото излезе от прасчоците. По голямо(огромен нерез) съм стрелял, но...... мъжко замина, е все пак разстоянието беше около 150-200м. пратих го да порасне още малко и догодина ще го прибирам, т.е. тази :-)). Иначе при прострелката на 100метра се държаха прекрасно куршумите като балистика.
 2. Поведохме в резултата, 1:0 за дружинката вече, успех на всички колеги.
 3. "Време настана с лов да се захвана работата яка може да почака, за кеф на душата хващам гората. И ако е рекла богинята нека слука ни споходи през годината, всички ловджии в къщи да се приберат весели и забавни истории да занесат." На слука колеги, живи и здрави да започнем и завършим лова. "Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса"
 4. Здравейте колеги, спроед мен колкото прасета има убити толкова и истории най-малко.В по предните коментари наистина беше натъртено,че ловът на дива свиня е колективен спорт(хоби) по законоустановени норми.Наистина непознавам ловец които не би се ядосал на себе си че не е стрелял по точно и прасето е заминало ранено или не.Емоциите(положителни) и адреналина от лова това е истинската наслада,наистина има моменти на спорове и така нататък,действително има опитни ловци които винаги могат да кажат кой е прав и кой не ако има спорна ситуация.Но да спориш с човек(ловец) който е решен на всичко само и само да се докаже,че той е прав просто не е за този колектив(дружинка) - една мъдрост на Конфуций казва: "Да спориш с глупак,значи спорят двама глупака."Така че вие си направете изводите дали спорите с някой така разгорещен пишман глупак,честно казано никога не бих си тровил нервите с такъв идиот. Да всеки е имал по един или друг начин подобни истории,но в дух на добрата воля трябва всичко да се решава. Успех през новата 2015г. на всички колеги ловджии.
 5. Здравейте колеги, да се запиша и аз тази година,едно прасенце мъжко към 100кг,бях гостенин на една дружинка.Задружна и весела работа,както навсякъде при ловджиите.Гоначите вдигнаха 3 прасета,едното върна назад и дойде при мен,бях на един склон на който едвам стоиш прав и доста дървета има на склона.По едно време гледам прасето идва към мен,спира се,ослушва се,върви право нагоре по стръмното,мина над мен и си викам че го отървам,понеже е доста далече 30-40метра в гората.Но мина нагоре и тръгна да върви към мен от горна страна,предварително се бях огледал къде мога да стрелям,имах само две просеки,поведох го на мушката и го водя,то съответно не ме усеща върви и се спира,тръгна за последно и си викам "е вече изгоря" показа се на първата просека и както го водех на мерника стрелях,точно на два пръста зад окото,с брене - кухо на Явашкалар-турско,прасете отсече и заспа на място,добре че се подпря на дървото до него и там остана.Прасето неразбра какво се случи,точен изстрел от около 15-20метра,нямаше никакъв шанс да оцелее. От там насетне пак гонка,но вече се изместихме на друго място,едвам го извадихме от стръмната урва,но всичко беше успешно и майтапи,закачки и почерпка както подобава.Успех и наслука на всички колеги ловджии.Снимки по късно че трудно качвам от телефона на компютъра.
 6. Честито колеги за слуката и успешния лов,при нас няма диря на прасета, все е нямало, ама такова нямане не е имало. И двата дена не засякохме движение на прасета дори през седмицата. Къде потънаха незнам,лошото е, че и наоколо няма в другите дружинки, остава надеждата за нататък да има.
 7. няма проблем колега,не сме такива хора(ловджиите) и лично аз,че да се засягам за подобни работи,късмет и на вас в събота и неделя, като видях профила ти тук при мен има един твой съгражданин от Царево,също ловджия Милен се казва - строителен техник на пречиствателната станция която строят тука,може и да го познаваш.Заедно сме един до друг аз строя един друг обект до него.Хубав ден.
 8. Става колега, не ми е идвало на ум,другия път ще пробвам бъди сигурен! Ще пробвам с малък и с голям глиган и ще пусна снимките и ще чакам оценката ти отново! Наслука!
 9. Здравейте колеги и ние открихме сезона вчера с три броя прасета около и над 120кг,изтървахме един доста добър екземпляр,НО днес слуката беше невероятна,тъй като нямаше време да претеглим прасето давайте предположения,колегата Ванката го стопира с един патрон 30-06 в сеченака просто без коментар.Прасето върви през гората все едно е на парад,не го бъркат кучетата,спира гледа настрани,озъртасе,ослушва се и си кара работата,докато не мина под мерника на Ванката,браво Ванка! Колеги прасето е огромно,за съжаление зъбите от едната страна и двата са счупени,не по наша вина а на прасето предполагам ,но за другия зъб съм сложил телефон за да може да има съпоставка за размера.Ще се опитам сего да кача и снимки,успех и наслука колеги.
 10. И при нас в събота не вдигнахме нищо,т.е. диви свини ,личи си че има присъствие,но явно не бяха останали в нашите ловни полета,дано тази седмица ги открием или са останали при нас през седмицата. Иначе ентусиазма в колегите беше както винаги на ниво,всеки с нови надежди,шеги и закачки . Успех колеги през идващия уикенд и всичко е ок в неделя вечер като се приберем в къщи,наслука.
 11. Браво колега,от тренировките по добро няма.Аз също съм с нова карабина,но нямам такива условия за тренировка,но пък при прострелката на карабината си на 100м. от 5патрона RWS 11,9гр. всичките влязоха в кръг от 15см. Стрелях и с Geko същата работа.При откриването на сезона ще съм с новата карабина 30-06 Eclipce Gold,каквото сабя покаже и честа майко юнашка.Ще пусна снимки със сигурност от откриването,дай боже да имам и слука.Успех на всички колеги и умната и спокойно при ловуването,без инциденти.На слука.
 12. Наслука колеги през новия ловен сезон за едър дивеч,тази година да е успешна за всеки ловджия и без неприятни инциденти.
 13. Здрасти колега, важно е тръпката и желанието за лова,след това оръжието и накрая мунициите.Радвам се че си стигнал вече и до третото. Аз по принцип харесвам много кухите бренекета,със тях имам много добра слука,много добри поражения правят и съответно животното пада на място.С моя автомат съм отстрелял много животни(диви прасета) и затова ти предлагам тях,имат добра дистанция за бой,сравнително леки,много точни и не на последно място правят голям шоков удар и при съприкосновение с тялото на животно вътре се пръскат и правят попадението ефективно. Ползвам такива на Братан(български) и Явашкалар(турски) и двете са добри и на перфектни цени.Като знам че на сезон използвам около и над сто патрона,автомата увлича и като излезе сюрия ти да видиш. И най важното - цели се добре,точното попадение с какъвто и да е патрон ще винаги има успех.Пожелавам ти късмет и наслука през новия сезон.
 14. Здравейте колеги,ловът споделен с приятели и увенчан със слука е неописуемо преживяване,просто без коментар. Точното попадение с независимо какво ловно оръжие винаги има успешен завършек за ловджията.Спор няма че всеки калибър сам по себе си има предимства и недостатъци за всяка една конкретна ситуация,дай боже да има по вече ловно стопански мероприятия,да се подхранва и развъжда дивеча,а от там насетне да има и лов.А за калибрите знам разбира се че са от значение,но за дивеча в България който ловуваме масово според мен най удачни са 308 и 30-06,няма значение толкова от вида на оръжието. Наслука на всички.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.