Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

old_hunter

Ловец
 • Мнения

  604
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  3

old_hunter last won the day on Януари 18

old_hunter had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Теодор
 • Оръжие
  Beretta Urika Gold Optima-Bore 12 ga., Benelli Raffaello Delux 12 ga., Sako 75 Varmint 308 Win, Sako 85 Varmint 243 Win, Browning LongTrack 30-06 Sprg, Anschutz 1807 22 lr.
 • Град
  Стара Загора
 • ЛРД
  Новград

Последни посетители

2900 профилни разглеждания
 1. Че не е Пипер Баяр е сигурно. Стари белгийски пушки има много и далеч не всяка е Пипер Баяр 🙂 В началото на 20-ти век е имало много малки белгийски производители на среден клас оръжие и тази пушка е от тази група. Среща се и с надпис Fine London. Далеч е от прославения модел. Поздрави и наслука!
 2. Да, това казва теорията. Но практиката, както нерядко се случва, казва друго . Ако цевите преди спояването се фиксират така, че да имат съвсем лек радиус, нещата придобиват друг вид Фактът, че има двуцевки, които стрелят съвсем нормално го потвърждава красноречиво. Просто няма друг начин да се постигне сходимост при пушки с повече от една цев, освен леко да се наруши идеалната праволинейност на цевите. Поздрави и наслука!
 3. Имам точно същата, с двете преплетени букви Ц и Б /от Царство България/ и истинските нитове. По-съвременните са с точкова заварка. Винаги стои в джипа и е едно от истинските неща, каквито вече няма. Кефя й се безкрайно много и точно същите мисли за изкопаните окопи и сцепените тикви са ми минавали през главата Със здраве да я ползваш. Поздрави и наслука!
 4. В такъв случай нещата вървят определено към настройка на газоотводния механизъм. Трябва да се увеличи количеството на отвежданите газове за сигурно презареждане. В случай че не се наемаш да си го извършиш сам, всеки кадърен оръжейник ще го направи. Поздрави и наслука!
 5. Моят е 30-06 и никога не е засичал. С всякакви патрони ли го прави, ако не - с кои го прави и с кои не? Поздрави и наслука!
 6. Разбира се, че с такава точност става за лов на д.свиня Целта на цитатите е да се види разминаването между реалните изисквания към СВД и понятието 'снайперска винтовка'. Поздрави и наслука!
 7. Виждам, че имаш реалистичен поглед върху тези образци оръжие, затова приеми репликата ми на написаното по-долу възможно най-добронамерено Ами в такъв случай вземи прочети Наставление по стрелковому делу - 7,62мм снайперская винтовка Драгунова(СВД) и по-конкретно "Проверка боя винтовки", стр. 98, т. 84: "Кучность боя винтовки признается нормальной, если все четыре пробоины вмещаются в круг диаметром 8 см." И още - https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0_%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0 "Изначально СВД выпускалась с шагом нарезов 320 мм, аналогичным спортивному оружию и обеспечивающим высокую кучность стрельбы, однако при принятии винтовки на вооружение выяснилось, что с таким шагом рассеивание бронебойно-зажигательных пуль Б-32 увеличивается в два раза. В результате было решено изменить шаг нарезов на 240 мм, что привело к увеличению норматива по рассеиванию на дальности 100 м с 8 см до 10 см (что, однако, не нашло отражения в НСД). При стрельбе снайперским патроном 7Н1 рассеивание составляет (в зависимости от шага нарезов) не более 10—12 см на дистанции 300 м[7]." Поздрави и наслука!
 8. Обикновено върху кутията на патроните или в сайта на производителя е дадено т.н. MRD /Most Reccommended Distance/ - препоръчителното разстояние за прострелка, в рамките на което превишението на траекторията на куршума над линията на прицелване не надхвърля 4см. При липса на такива данни MRD може да бъде изчислено с помощта на балистичен калкулатор. Достатъчно е да се знае началната скорост на куршума и балистичния му коефицент. Поздрави и наслука!
 9. Не виждам причини да нямаш успех - експанзивен куршум с висока за калибъра скорост. Поздрави и наслука!
 10. Не е точно така. Оказването на контролиран натиск върху цевта е в състояние да подобри групираността и това се ползва като похват при някои оръжия. Проблемът в този случай е с постоянството на СТП във времето и при промяна на климатичните условия. Поздрави и наслука!
 11. Също и средната точка на попаденията. Поздрави и наслука!
 12. Предлагам следните куршуми: 1. Hornady 30CAL .308" 180gr SST # 30702 /75бр./ - 0.95 лв. 2. Berger 30 Cal 155.5gr Match Fullbore Target /50бр./ - 0.80 лв. 3. Berger 30 Cal 185gr Match Grade Hunting /10бр./ - подарък за първия, който закупи някоя от горните позиции. Намират се в Стара Загора, тел. 0887 466 088 Поздрави и наслука!
 13. Другите съждения, завършващи с толкова много удивителни и въпросителни са по-верни, отколкото това в червеното. Поздрави и наслука!
 14. Ми според тебе кой свинеубиец /BoarKiller/ би се кръстил Командир на патките?!? Поздрави и наслука!
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.