Jump to content

dandi1383

Ловец
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dandi1383

 1. какво да споделим, като сезона отмина без нито една отстреляна патица. В Перник патиците се опитомиха и отказват да напускат рамките на града. Хората ги хранят, те намериха спокойствие и храна и няма никакъв прелет извън рамките на града.
 2. Ето и една снимчица от Перник, направена с много голям зор. Най - вероятно ще приключваме с този вид лов за тази година.
 3. Нейде там, високо в планината, намерихме пъдпъдъка скрил се в тревата
 4. Жеуезни пъдпъдъци от Перник 😄(с по-ситен патрон от 6/0 не падат само се изтупат и продължават🤣) Наслука и от Перник, честито откриване !!!
 5. С първия излет след закриването на свинския лов, дойде и първата слука. Дано времето да задържи и последната събота и неделя, да закрием сезона подобаващо.
 6. на 06,01 след обяд в района с. Мурено, по посока Секирна, е изгубено женско гонче. Има оранжева каишка и медальон с номер за връзка. Над носа има белег. Моля някой ако го е виждал или има информация да се обади 0897506874 Дани
 7. Здравейте колеги и наслука !!! Водоплаващия вече върви с пълна сила, е разбира се там където няма птичи грип.... Ето един изглед от гюмето
 8. Скромната слука на ЛД с. Елов дол от неделя 29,10. След канонада и много пропуски на 7,62 х 54, 30 06, бренекета и всякакви други джапанета на лице беше това
 9. Честито откриване на всички колеги !!! Успешен и без инциденти сезон !!! Бога на лова ни възнагради още с откриването на сезона, на 01,10,2017 г. още преди обяд падна ето това младо глиганче, 07,10,2017 го писахме дъждовен, но на 08,10,2017 си наваксахме и за предния ден Сговорна дружина, винаги слука ще има !
 10. Страхотна изненада по случай закриването на пъдпъдъчия лов. С верния другар, Рино от Перник, тръгнахме на разходка, а се получи прекрасен лов. Събрахме последните бройки посъбрали солидно количество лой и закъснели с отлитането на юг. Ще ги чакаме с нетърпение пак догодина.
 11. Вечерната разходка с верния другар Рино, на връх 11-тата му годишнина, приключи успешно с 4 намерени, вдигнати и отстреляни пъдпъдъка. Да е жив и здрав да ме порадва още някоя година.
 12. Наслука на всички колеги !!! Успешен сезон с много слука, хубави емоции и най-важното, без инциденти. С откриването паднаха и първите жертви. Учудващо добре за региона, в който ловувахме, нейде високо в планината, около селата Елов дол и Мурено. след това паднаха и първите бутилки на следващата събота решихме да проверим дали не е останало някое пиле и пак останах доста учуден 8 бр за там си е цяла норма
 13. След бърза сутрешна проверка по реката, от 7.30 до 8.30 се вдигнаха 4 бр. и след бързо дубле две паднаха И сега да направя реклама на евтини турски патрони, от които съм очарован. Този сезон ги ползвах и съм много доволен от всички номера.
 14. Ето още един пернишки зеленоглав. За пръв път ми се случва да видя гъски в Перник, макар и високо. Прелетяха над града по течението на река Струма. Къде ли са заминали?
 15. Ето първата слука и за мен. Двете са сутринта на ход по реката, а бърнето е от вечерния прелет.
 16. Здравейте и наслука на всички колеги !!! Това е една от най - слабите години в които съм ловувал ! С обиколка на почти цялото поле, трима човека с три кучета, само толкова : http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1471870933e.jpg Според мен, една от главните причини да ги няма тези птички е липсата на местообитание. 90% от полето е засято с посеви, които след жътва веднага се изорават. Другите 10% са пасища и ливади, които са окосени като стадион. Е я ми кажете къде да живеят тези птици. За 2-3 часа се обикаля цялото поле, по точно слоговете и мустаците покрай изораните ниви и няма къде да ходиш. Наслука и дано по другите райони да не е такава трагедия.
 17. Наслука и безпрепятствен сезон на всички колеги !!! Нека измине в добра компания и без инциденти, пък каквато слука ще да има !!! Патроните са заредени (нов модел за мен - Sterling 30g dispersante 11 и 10), пушката е смазана, търпение няма............
 18. Първите бройки пропяха и в Пернишко. На 22.05.2016г. успяхме с Рино да вдигнеме първите 2 броя. и едно хубаво клипче на чифт яребици http://vbox7.com/play:594b489d8b
 19. Колегата на който му беше слука, не му се занимаваше и го даде на прецедателя на дружинката да го отчете в горското и на дали на някой ще му се занимава с оценки. Даже не сме го и мерили. На око около 45кг, много здрав и охранен.
 20. В последния ловен ден на едър дивеч, дружината се отчете може би с най- големия трофей, който може да сподели ловеца ; ; След доста поразии които направи, най-накрая си намери майстора
 21. Браво колега, добре си ги намерил! Аз днес след обиколка на почти цялото поле в района, успях да намеря само 2 бр, които за жалост май ще се окажат последните за сезона. Като цяло това беше един от най - слабите сезони. Не че в Перник има кой знае какво поле и популация на пъдпъдък. Зачудвам се дали въобще да излизам събота и неделя. За моя радост верния другар макар че чукна 9 годинки се представи отлично. Наслука!!!
 22. В неделя сутринта за 2 часа успяхме да съберем 9 броя покрай един слънчоглед. За жалост един потъна в дън земя.... От началото на сезона до сега имам само 3 или 4 изгубени птици.
 23. Неделната слука от пернишко, до 9 часа, 10бр. 1 изгубен, а 2 не са за снимка, че младото куче прекали при апорта
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.