Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

bluestars

Ловец
 • Content Count

  1
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Downvote
  bluestars got a reaction from iliyanpitbul in Моя най-точен изстрел   
  Колега,пише се "ИЗСТРЕЛ",а не "истрел" !
 2. Downvote
  bluestars reacted to iliyanpitbul in Флоберка   
  а защо по уличен помияр.бих ти предложил да вържеш някое твое куче,но не то е скептик а ти,така че най-честно е ти да застанеш на 250м,а ако колегата не иска да стреля по човек ще дойда аз и ще си нося патроните.
 3. Like
  bluestars reacted to lubitel in Райониране популацията на чакали в България   
  Най добре пусни нова тема с въпрос:КЪДЕ НЯМА ЧАКАЛИ Ще ти бъде доста по лесно
 4. Like
  bluestars reacted to ДБД in Райониране популацията на чакали в България   
  Не се сърди колега, но недоверието ни е национална черта, та така се получава почти винаги
  с непознати или нови колеги питащи така директно и неясно . Пък въпроса ти .... " Въпроса ми беше много обикновен - "къде има по-голяма популация на чакали тази година за да ги погърмим" е с много лесен отговор. Там в землището на дружината в която членуваш има доста, ама доста чакали ....., така че започни от там .
  Бъди здрав !
 5. Downvote
  bluestars reacted to angel_ov in Райониране популацията на чакали в България   
  Или да ги направят изчезващ вид
 6. Like
  bluestars reacted to sisighost in Райониране популацията на чакали в България   
  В рег.форма на форума съм дал информация по всички изисквания на платформата за регистрация и смятам ,че имате всички необходими данни за мен. Ако има изисквания и за допълнителна информация или лични данни за да се опознаем по-добре готов съм да я дам.Моля кажете Вашите изисквания.
  По отношение на "ПИСАНЕ ГЛАВНИ БУКВИ" съжалявам, ще го спазвам. Във връзка с това, че съм се регистрирал снощи и съм нов и задавам въпроси ОК ! Винаги има първи път на регистрация и всеки някога е бил "нов" за форума . Съжалавам че не се познаваме ... но се надявам да се запознем и да се знаем с добро ! Надявам се това че съм нов да не ме лишава от правото да участвам активно и да водя дискусии ? А ако по вътрешните правила на форума е необходимо някъкъв период да не се обаждам а да надничам от някоя къртичина ... ок , кажете за да знам .
  Това което бих желал да създадем заедно и което е новата тема във форума е един вид "виртуална таксация и райониране на чакалите" и ако бяхте чели въпросите ми във форума щяхте да разберете ,че не е нещо страшно или провокиращо. Не мисля, че е необходимо при всяка по нестандартна тема да Ви обхваща параноя или БГ-синдрома - "къв е па тоя дай сега да го смачкаме щото е нов и щото не го познаваме пък пита и разпитва".
  Въпроса ми беше много обикновен - "къде има по-голяма популация на чакали тази година за да ги погърмим" и ако всеки даде инфо. и направим една хубава карта с райониране на популацията ще може да реагираме правилно и към отстрела и към съхранение на полезен дивеч ако има в този район.Никой не е задължен да дава такава информация . И ако прецените че не е полезна или необходима можем да закрием темата . С Уважение към всички колеги поздрави и успешна година !
 7. Downvote
  bluestars reacted to MaNFrEd in Лов на чакали   
  Az sum 14god ama ba6tata e lovec i sum redovno s nego taz godina obih purviq si 4akal.Sled gonka ot poroda ku4e gon4e go otstrelqh s 4:0 i za sigornos povtorih s 2:0,v 4irpansko 4akalat e nai rasprostraneniq hi6nik kato zimata se svormira na grupi ima i slu4ei kogato pri proqva na vulk toi iz4ezva ot obitava6toto si mqsto.
  Аз съм 14год ама бащата е ловец и съм редовно с него таз година обих първия си чакал.След гонка от порода куче гонче го отстрелях с 4:0 и за сигорнос повторих с 2:0,в чирпанско чакалът е най разпространения хишник като зимата се свормира на групи има и случеи когато при проява на вълк той изчезва от обитаващото си място.
  Манфред, пиши на кирилица, това е основно правило на форума. Поздрави.
 8. Like
  bluestars reacted to АНДИ in Лов на чакали   
  Най-резултатния лов на чакали е от тракторите докато орат.Това всъщност е лов и на лисица и понякога дива котка,но основно идва чакала/когато го има естествено/.Макар формално да е незаконен защото се провежда през нощта той дава най-добри резултати.Преди години когато искаха отстреляни чакали за да разрешат свинския лов с един колега се качихме на два трактора и за една вечер направихме 5 чакала,две лисици и една дива котка!Особенно удобни бяха калниците на Тетките-сядаш на него,возиш се меко,кабината те пази от вятъра!Хищниците/основно чакали/едва изчакват да мине трактора и бързат да влязат в браздата за да ядат мишки или жаби!Тракторите имат и два фара които светят назад,видимостта е отлична!Гладкоцевната пушка в случая е много удобна,но може да се ползува и нарезна-тогава може да се влезе в кабината и тракториста да спира!Хищниците са свикнали със звука на тракторите и въобще не им пука!Предполагам,че и други колеги са го правили това упражнение!
 9. Like
  bluestars reacted to Георги Георгиев in Честито! От скоро бележки за индивидуален лов на хищник само при наличие на чакало и стървилище!   
  Личното ми мнение е че наистина трябва да има стървилище за да вземеш бележка. За чакало малко е спорен въпроса. Но има едно голямо НО доколко ще е ефективен контрола, да не стане пак на приятелски начала бележки да си вземат пак старите хора, а тези които искат наистина да ловуват на хищник да не могат да си вземат бележка.
 10. Like
  bluestars reacted to dimitrd in Защо не се дават бележки за хищници   
  Здравейте колеги? Взех си отпуск и реших да направя стървище и да ходя за хищници -да ама не. Оказа се, че ловно дружество Видин не дава да се ловува само на хищници, а може да вземеш бележка за водоплаващ и хищници. Напоследък в района са забелязани глутници от вълци и казах на прецедателя да ми вземе бележка само за хищници, но дружеството не давало за това взех комбинирана бележка до края на януари и си направих стървище. След проведен разговор с прецедателя да взема бележка и за февруари, той категорично ми каза, че лова е до края на януари и ловното дружество Видин не давало бележки. Та в този ред на мисли според вас къде да си търсим правата, когато ни откажат издавенито на бележки за хищник с предлога ,че в момента няма да минем другата седмища и няма проблем да ходим и без бележка- това го казва прецедателя на Ловното дружество. Ловът на хищници в БГ е целогодишен, и когато искам да съм изряден ловец нещата не се получават. Защо...?
 11. Downvote
  bluestars reacted to petur rusev in Защо не се дават бележки за хищници   
  сега ще ти кажа такива като теб колега са потенциални бракониери, затова председателите на дружинки и управителните съвети на събрания решихме да ограничаваме ловци като вас защото покрай лисиците и чакалите загиват и много други животни. тожа е навсякъде в България... трябва да има ред за да ловуваме всички.
 12. Like
  bluestars reacted to Мартин Бойчев in Отстреляха Глутница Вълци За 3 Минути   
  Само за 3 минути трима ловци ликвидираха почти цяла глутница вълци, изтормозили от месец балканските села край Берковица.
  В неделя сутринта дружинката на с. Лесковец излязла на лов за диви прасета в местността Попова чука. Както дебнел на пусията, 46-годишният авджия Петър Генков чул шум зад гърба си и се обърнал. “Към мен в галоп, като на кино, се носеха четири едри вълка - разказа той. - Светкавично вдигнах пушката и повалих една вълчица. Пуснах още два патрона по вълка вдясно и го раних тежко, а колегата Цеко, от съседния пост, го довърши.” Генков е полицай в Берковица и имал доста точен мерник. “Никога не съм свалял два звяра наведнъж”, каза той и обясни, че вълците са смели и хитри, било голям късмет да ги победиш. Друг от дружинката, финансистът Венцислав Бухалски, покосил трети вълк. От изстрелите на авджиите се спасил само един звяр.
  “На практика обаче разбихме цялата глутница”, разказаха от ловната дружина. Преди две седмици колегата им Иван Димитров убил още един от зверовете. “Бяха опустошили гората. Отвличаха овце от стадата и дори влизаха в селата, разкъсваха кучетата”, твърдят авджиите.
  Убитите вълци били изложени насред селото, за да видят хората с очите си края на подлудилата ги глутница. “Такъв случай - на един лов да паднат три вълка, няма в 100-годишната ловна история на Берковския край”, отчете с гордост секретарят на ловците Стоян Ангелов.
  До неотдавна за убит звяр дирекцията по горите даваше по 100 лева и кубик дърва. Заради кризата обаче награди вече няма.
 13. Like
  bluestars reacted to fori in Скитащи кучета   
  Може да съм радикален и да не мисля правилно,но за мен решението на проблема в българия с бездомните кучета е един.За няколко седмици ударни отряди от ловци и полицай та ако трябва и военни да отстрелват всички скитащи кучета по градовете,селата и горите. Този начин е най-евтин и ще даде най-бързи резултати. И след като се изчистят помиарите да има строг контрол от страна на общината и полицията за завъждане на кучета. Гражданин , който иска да си закупи или придобие по друг начин куче дори и ловните да подписва декларация,че е отговорен за кучето.Кучето да бъде маркирано и ваксинирано. Не като сега намират се малки кученца-помиарчета и оле колко е сладко оле колкое хубаво вземат го гледат го и като порасне и почне да яде повече и да прави бели хайде вън и ето ти бездомен помиар.
  Така като си задължен да се грижиш и носиш отговорност за кучето сам решаваш каква ще е съдбата му,но ако го пуснеш да се скита хващат го по марката те намират и глоба. Друг начин не виждам поне според мен.
  А природозащитниците ще вдигнат голямя врява,че ще бъдат безмилостно убити кучетата,че не хуманно и т.н.т. амя всяко чудо ще е за 3 дни.
  Може и да не съм прав по въпроса,но е жалко да чуваш как в цевилизована държава в 21 век хората да бъдат нападани и УБИВАНИ от глутница подивели кучета все едно сме в джунглата.
 14. Like
  bluestars reacted to igumena in Скитащи кучета   
  скитащите кучета трябва да се избиват вредят не само на дивеча но и на хората вече налитат.
 15. Like
  bluestars reacted to vve in Скитащи кучета   
  Вчера гонихме две наши гори,които държат много и най-разнообразен дивеч.Оказа се,че няма абсолютно нищо и в двете,а причината беше глутница от десетина кучета,които набарахме в края на втората.Е погърмяхме малко,ама неможахме да ги свършим.Навсякъде бяха оръшкали и прогонили дивеча.Затова никаква милост към безстопанствените и скитащи кучета!
 16. Like
  bluestars reacted to ЕХО in Скитащи кучета   
  За 2007, като се замисля и ги преброя наум имам най - малко 15, 16 "пуми". Всичките са на градското сметище с флоберката. Ако някй иска нека да пробва, излизат на групи от по няколко бройки. Само се оглеждайте каде и как стреляте, че да не артиса и някой Манго. Не че ще е кой знае каква загуба, но все пак да не похабите патрона напразно
 17. Like
  bluestars reacted to mitko_loveca in Моя най-точен изстрел   
  Здравейте колеги.Отварям тази тема за да споделим всички за най-точните истрели , които сме правили по време на лов,а и на тренировки.С къкво оръжие патрони и т.н.Ако темата не е на правилното място се извинявам и нека модераторите я преместят.Наслука
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.