Jump to content

oreu

Ловец
 • Posts

  1
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  oreu reacted to mera4a in как се прави капан за дива свиня   
  Малко трудно ще пуснеш диво прасе от примка.
  Сигурно ще се наложи да му смениш квартирата.
 2. Like
  oreu reacted to XuMePa in как се прави капан за дива свиня   
  Кеф от лов с капан мога да изпитам само ако животното остане живо и не е наранено. Така че да мога да си го пусна отново на свобода...
  Другото го има и в магазина
 3. Like
  oreu reacted to Венци М in Рис в Сакара   
  Рисът никога не е изчезвал от България!!
 4. Like
  oreu reacted to ДБД in Бракониери   
  Интересен въпрос! Като се позамисли човек, ще каже, че такива неща на други места маи не стават ....., ама стават, само, че не се чуват - твърде. Да погледнем монетата от другата страна, цитирам - Шумен и Разград, все там се чуват такива неща .... и що се чуват..., ми щото се прави нещо против тези неща - затова се чуват !
  Така мисля аз, така и написах !
  Да си погледнем хазайството, колко от нас са ставали свидетели на подобни неща ...., а ? А колко направиха нещо да ги спрат или поне ограничат ....., А ?
  Въпроса, колега не е към теб, просто използвах поста ти за въведение, предполагам ме разбираш !
 5. Like
  oreu reacted to aquilon in Бракониери   
  е нали григор е от там. дето се казва баш началника на иаг е техен човек. пък кат го знам как "не ги обича тези неща", ама никак.
 6. Like
  oreu reacted to Sonyred in Бракониери   
  Колеги, като се разрових назад в темите ми направи впечатление, че браконерите все са около Шумен, Разград. Дали е случайност или там трябва по - здрава ръка от страна на държавата. Ползва ли се покровителството на една политическа сила, което да дава кураж на местните бракониери? Ако не се лъжа пак в този район гърмяха по горските.
  И ако отворите да видите коментарите в този сайт ще разберете, че сме много мразени.
 7. Like
  oreu reacted to zkk in какъв калибър предпочитате   
  30-06 действително е удачен калибър за едрия дивеч в България. Както и 308W, 7,62x54R, 7x64, 7x57R, 300WM. Изобщо всеки калибър с дулна енергия Vo над 3000 J !
 8. Like
  oreu reacted to petar_radev in какъв калибър предпочитате   
  Моето мнение е че изборът ви е удачен тъй като може би това е най универсалния калибър за българските условия и дивеч.Същевременно у нас има и доста избор на различни по вид и грамаж муниции.Тук вече идва и въпросът как най често ще ловувате с тази карабина т.е. гонка , обход , причакване .Иначе моето мнение че специално за лов на диви свине 300 win mag или за близко разстояние 9,3х62 са калибри с по добър спиращ шоков ефект, но и цената на тези муниции е вече друга.Варианта 30-06 с муниция от типа на Норма Орикс или Вулкан е доста добър за прасета специално , но при всички случаи е много важно къде е попадението , дори и с по слаб калибър при удар в глава врат или плешка резултата е налице и респективно обратното лошо попадение дори и с мощен калибър бягат но не задълго.
 9. Like
  oreu reacted to npomekmop in какъв калибър предпочитате   
  Въпреки, че въпросът е коментиран многократно ето и моя избор:
  1.до 50 м гладкоцевния куршум 12кал няма алтернатива
  2.личното ми предпочитание за нарезно е .308
 10. Like
  oreu reacted to Явор in какъв калибър предпочитате   
  За традиционния лов на гонка 12/70(76). При употреба на нарезно 30-06. Не мога да кажа, че и ловуващите с 16/70 се оплакват, а има и с 20/76. Един колега писа в едно списание, че са важни ръцете в които е и това май е истината. Повярвай ми с флоберка много трудно става! Наслука на есен!
 11. Like
  oreu reacted to avrenskiq in Селективен Капан за Чакал   
  Здравейте колеги,според мен този капан или не работи или не правя нещо както трябва или просто хищниците в местноста са много големи тарикат,преди можеби 3 седмици поставих два такива на различни места,натъпках ги с вмирисана риба и остатаци от заклана коза,до единият ваобще не са ходили а на другият само е копано около него и са стъпвали вътре в началото на трабата
 12. Like
  oreu reacted to perata in лов на хишник на примки   
  Тука явно са ти слаби познанията!600лв.струва пушката 200 лв помпата за нея събира 10 сачми барабанчето и когато е напомпана докрай е точно като флоберка.Един приятел утрепа куче на 20 метра, така че вярвам за заека.Предимствата пред флоберкота са че не ти трябва ловен билет и сачмите са ефтини а недостатъците са че помпането е много трудно ама сега били пуснали и компресори за тях.По препоръка на твоя колега Иванов отидох в един форум за въздухарки мисля че се казваше бг хелп и там пишеше че на състезание между въздухарки и флоберки първите са победили.Аз дори си мисля че скоро време ша изкарат някакъв закон за тия въздухарки понеже това е пушка която съм сигурен че отблизо можеш с тия 10 сачми война да водиш и човек да убиеш! Не подкрепям вандала това си е мойто мнение.
 13. Like
  oreu reacted to gsp in лов на хишник на примки   
  Защо да затваряте "прозореца"?! Нека има коментари , задължително снимки и адреси . Така по лесно и по бързо , тази тема ще приключи.
 14. Like
  oreu reacted to XuMePa in лов на хишник на примки   
  Вижте сега. Ловуването с примки е незаконно ! Това е описано в закона ! Не може и не трябва да се коментира лов с примки в България. Сайта е огромна медия, с огромна членска маса и НЕ толерира бракониерството.
  Надявам се че бях изчерпателен.
  Възможно е коментиране на лов с примки в държави, където този лов е разрешен и е интересно да проследим какво се случва !!!
  Посочените практики следва да не се прилагат по никакъв начин в България. Екипа на сайта ще трие всякакви опити за коментиране и показване на резултати от такъв лов на територията на нашата страна.
  Поздрави
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.