Jump to content

alechandro

Ловец
 • Content Count

  406
 • Joined

 • Last visited

About alechandro

 • Birthday 06/04/1967

Допълнителна информация

 • Име
  Александър Иванов
 • Оръжие
  Манлихер 300WM,Маузер 22LR,Франчи VS 610,CZ 527 223 Варминт,Глок 17 9/19
 • Куче
  посавски гончета
 • МПС
  Паджеро
 • Град
  Монтана
 • ЛРД
  Montans

Recent Profile Visitors

1,690 profile views
 1. Винаги съм се чудил защо всеки с 308 си мисли ,че тия с по мощен калибър са сватбари? 300уин.маг. става за всичко и е смешно да се сравнява с 30 30 ,243 или 308 .Откатът е по силен ,но определено поносим за мъжс нормална физика ,а и по време на лов не го усещаш.Цената на патроните е сравнима с тая на 308 и 30 06.Повредата на месото е довод който просто не си струва коментара.Марката карабина на която си се спрял не мога да я коментирам ,но ако вземеш тиката няма да сбъркаш.
 2. За какво ти е истината колега ,тя е грозна ,парцалива и мирише лошо ,логиката пък е направо вредна по добре ,според мен, да гледаме статистиката и да си живеем живота.
 3. Двама пияни пътуват с кола и единият казва на другия "навлизаме в града ,няма да е лошо да намалиш " ,"как разбра " пита другият "ами почваме да газим много хора ,да ама не карам аз караш ти.Такава е нашата мила родна картинка ,автомобил по инерция ,не се знае кой е и дали изобщо има шофьор ,а за посоката -надолу и все надолу.
 4. Държавата не е безсилна,държавата има закони и куп инструменти с които да осигури спазването им ,тя просто е абдикирала от задълженията си и изобщо не се интересува от проблемите на хората.
 5. Случаят в Лясковец отново потвърждава старата истина -престъпленията се извъшват с НЕЗАКОННИ оръжия,а оръжията на г-н Петков ,на който не е подновено разрешителното от март 2012г,са точно такива. Притежателите на незаконни оръжия обаче не са известни , затова предприемане на мерки спрямо тях е трудно,много по лесно е да се посочи с пръст някой който може да бъде намерен ,който плаща данъци , "арсеналът " му фигурира в регистрите с марка ,калибър ,сериен номер и образци в гилзо и куршумотека.И какво значи "арсенал" ,квалификация която много обичат журналистите,според статистиката в щатите средн
 6. Има много написано във форума колега и за калибъра и за модел 527 на ЧЗ, в guns.ru в "глазами владелца" подробно се разглежда този модел и калибър.Информацията е придостатъчно за да вземеш обосновано решение.
 7. Проблемът с изследванията за трихинела е в самата методика ,която не е 100% сигурна.Масово изследваният метод - от материала донесен за изследване се вземат парченца с размер около оризово зрънце,компресират се между две предметни стъкълца и се оглеждат под микроскоп.Трихинелите се виждат като спираловидни структури разположени между мускулните влакна.Проблемът е ,че в началния стадий на заразяване трихинелите не са капсулирани и не се виждат на препарат подготвен по гореописания начин.Затова е разработен т.н.ензимен метод при който парченцата тъкан ,взети за изследване, се третират с пепсин и
 8. Това не е лов колега , а бизнес ,същите хора които бетонираха черноморието и превръщат горите в пустиня сега са се заели с дивеча и явно резултатът ще е подобен.
 9. Колега погледни в guns.ru има тестове и съпоставяне резултатите на ред марки и модели лазерни далекомери.
 10. Чуждо тяло в цевта или пред нея води до раздуване на цевта или промяна в геометрията на дулния срез.Скъсване на гилза заради чуждо тяло в цевта е възможно единствено при разрушаване на затвора или разкъсване на връзката патронник- затвор ,което е възможно да се случи най вече в лабораторни условия.
 11. Нямаш повод за притеснение колега ,най вероятно се касае за дефект на гилзата ,при изстрел налягането в гилзата рязко се повишава и стените и се притискат в стените на патронника ,при спадане на налягането гилзата донякъде възстановява първоначалния си обем .Дефект в месинга ,размерите на гилзата,количество барут ,например ,могат да доведат до раздута или спукана гилза.Този проблем е предиден от производителите на нарезно оръжие,при спукана гилза част от барутните газове избиват назад,най вече по хода на бойната игла и изтичат през отворите в болта надясно далеч от лицето на стрелеца.
 12. Приятел продава оптика меопта 6Х42 със скала 4А и монтаж за ЧЗ 550, на ВАЯ 91 .Оптиката и монтажът на цена 500лв.При интерес може и отделно.
 13. Преди време ,когато се появи никото ,бай Стоян беше разглобил няколко оптики от различен клас.Предполагам ,че ,ако му пишеш на лични би споделил мнение.Иначе ти самият вече имаш опит с подобен продукт и сам може да си направиш изводи.
 14. Не мога да преценя дали базите на Рекнагел са по добри или не ,но за мен базите на бай Стоян са перфектни , напаснати за конкретното оръжие .Освен това ,аз исках цяла релса , а в иначе богатия каталог на Рекнагел ,за моята карабина се предлага база от две части.
 15. От миналата година имам такъв монтаж -рингове рекнагел и цяла база изработена от бай Стоян ,върху карабина 300 уин.маг. и мога да кажа само хубави неща ,много здрав и стабилен ,абсолютна повтаряемост на попаденията при сваляне-поставяне ,с две думи качеството изпреварва цената.Въпросът с базите е чисто практически ,базите на бай Стоян са от фрезован дуралуминий правени и напасвани за конкретната пушка .
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.