Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

benelli1

Ловец
 • Мнения

  41
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно benelli1

 • Рожден ден 10.05.1962

Допълнителна информация

 • Име
  anatoliy angelov
 • Оръжие
  Бенели М1 S90, Иж-54-2бр, Иж-49 кал.16,Уйнчестер-Вулкан,Хеклер USP-9х19
 • Куче
  angliyski seter-tara
 • МПС
  toyota rav4
 • Град
  pleven
 • ЛРД
  Dolni Dabnik
 • Skype
  toli.sneji

Последни посетители

645 профилни разглеждания
 1. Най вероятно износен ижектор или леко изкривен.
 2. Колеги не се хабете. Преди излизане на ЗКВВОБ в края на 1997 година КОС работеше по Наредба №14 и в поледствие Наредба №15, в която беше записано, че ловци роднини по прово линия имат право да ловуват с едно и също оръжие, като съответното оръжие се записваше и на двамата в разрешителното обр.2 за носене.
 3. От 3-4 години ползвам само "TRUCT" номера №7-30гр. №9-28гр и №11-28гр. за цена на кашон около 0,40ст. За цената, качеството е много додро. Има всички разновидности-тапа, кръстачка и концентратор. Изобщо не цапат. За мен това е моя патрон. Поздрави.
 4. По чл. 39 ал.1 Ловец не може да придобие патрони от друг ловец без да има издадено разрешително обр.1 за придобиване По чл. 51. Няма какво да се коментира. Всички разрешителни за дейности с ООБ от чужди граждани пребиваващи на територията на Р България се издават от ГДОП на МВР
 5. Колега, който има този автомат, много трудно се разделя с него. Притежавам го от пет години, закупен е втора ръка и до ден днешен доста използван, няма забележки. Вече не се произвеждат. Има нови модели М2 и М3 мисля.Има съвсем малки промени от М1. Може да се каже, че М1 е базовия модел на Бенели. Мога да кажа само един недостатък, при ниски температури /минусови/ не презарежда с 24 грамови патрони, не виноги но го прави. В топлите ловни дни този проблим го няма. цената на втора употреба е около 1500лв. Като се има впредвит че нов струваше между 1800 и 2000лв. Дано съм бил полезе. Поздрав.
 6. Темата е много обширна и със сигурност е писано много по нея. Но обучението на кучето започва от пъвия ден на вземането, разбирасе това е под формата на игра и всяка изпълнена твоя команда трябва да се възнаграждава с локомство. При мен всички кучета -4бр. английски сетери на 40 дни са произведени първите изстрели с ловни капси и от този ден на татък не са имали пролблени със стреса при ловните излети. Има една хубава книга за обучението на моето ловно куче, в нея е посочено всичко по по въпроса на обучението по седмици Не мога дати кажа автора, че я дадох на колега да се ограмоти, но той забрави да ми я върне. Най важното да знаеш, е че при всяко не изпълнение на твоята команда, ако ще се скараш на кучето е да го хванеш за кожичката на врата и да го разтърсиш на ляво и дясно и да се скараш с по остър тон. Не забравяй, че кучето е от рода на вълка. Успех и поздрави.
 7. Ако нямаш лиценз за извършване на охранителна дейност или регистрирано звено за самоохрана по закона за ЧОД, късата цев отдавна трябваше да е иззета от КОС.
 8. За пернато 20 калибър е супер. А и за всичко останало Ако пушката ти ляга добре, взимай. ако е с фиксирани шокове вземи със 70/71/76 сантиметра цени, а с мобилни става и 66 см. Това е моето скромно мнение. Има още много подробности но ако те интересува щи ти ги кажа.
 9. Има и друг начин.В раницата един пакет сол и след първия изяден пъдпъдък в устата на кучето се сипва 200-400 грама сол. След 2 минути пъдпъдъка е върнат обратно. Урока е много хубив. Следващия път ще си помисли дали да яде дивеч. Това е рецепта от чуждестранен опит.
 10. Много писане е по тая тема, но с няколко думи: за "трап" дължина на цевите обикновено 76 см и шокове долна 0,75мм и горна 1мм. за стационарни шокове и мобилни за майстори на тази стрелба 1мм и 1,2 мм задължително широка мерна линия 11-12 мм леко повдигната. За "скийт" дължина на цевите от 66-70 см. шокове обикновено цилиндър или специално изработка на цевите с дулни уширения и компнсатори за по блиско разпръскване на съчмите. Колега това е в най кратки описания.
 11. Колега имах такава, само че ИЖ-27 кал.16 Шоковете бяха стандартни 0,5 мм долна и 1 мм гона цев. Страхотен бой има това оръжие.
 12. Много ти е добра бабичката.
 13. Честита 2012 година!!! С пожелание за много здраве, късмет и много слука в живота и лова. На здраве!
 14. Честито рождество, Весела Коледа. С пожелание за много здраве на семествата и близките и много ловни успехи на всилки колеги в бъдеще. Наслука...
 15. Не хромираните цеви са в пъти по добри от хромираните но за да се постигне високо качесто е нужно много прецизно изработване и себестойноста на оръжието се ускапява и затова всеки хромира, така е по лесно.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.