Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

djumaliev

Ловец
 • Мнения

  165
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Иво
 • Оръжие
  иж 27 Е
 • Град
  Търговище
 • ЛРД
  ------
 1. Май и едни пари се плащат , 300-400 лв.,в полза на новата дружинка.
 2. За новобранка най-добре Ижака,колега,още по-добре,ако е с ежектори,сам ще се убедиш в това. И автомата е добър , но традицията повелява-първо класическата,после полуавтоматичната. Не заради друго,но е хубаво още в началото,да свикнеш да разчиташ на точността и максимум на втори изстрел,т.е, да се научиш да се владееш. Примери много,но един стига,представи си че си на лов за пъдпъдъци или гургулици,виждаш птичката и бум...ама с първия не улучваш,следва втори изстрел,ама пилето през това време не чака,бяга.И така докато ги избумкаш всичките , буквално за две-три секунди.Виждал съм тази ситуация многократно,не е много приятна . И сума пъдпъдъчи съчми са фучали покрай ушите ми. Представи си вместо пернати, сюрия прасета-е тогава става страшно,ако те хване адреналина,а повярвай,ще те хване ! Няма такъв хладнокръвен новобранец, на който нервите му да не са опънати до краен предел от всеки шум в драките. И очакването,безкрайното очакване за първия глиган. Не се смятам за някакъв капацитет в лова,и принципно се въздържам да давам мнения, но искам да помогна,защото и аз съм бил в дилема отначало. Така че,с няколко думи,след като добиеш достатъчно опит в лова и стрелбата,сам ще си решиш,каква да е следващата ти покупка. Каквото и да решиш,желая ти наслука с оръжието ти ! И не се притеснявай да питаш !
 3. Здрасти,ще помоля притежателите и ползвателите на Ата Армс Нео Слуг (инерционен модел) , да споделят мнението си за модела и най-вече точността ! Какви куршуми харесва,какви групи прави на различни разстояния,как се справят механичните мерни прибори-мерник мушка ? Общо взето плюсове и минуси и.т.н... Насочил съм се към Комбо Делукс със двете цеви. Благодаря в аванс!
 4. След четири сезона лов с нея,би следвало ти да ни светнеш,бива ли го пушкалото Наслука !
 5. djumaliev

  MP 155

  Е нали не ти лепваше АТА-та , що така се разколеба ?
 6. Скоро гледах клип,как един юнак стреля по мечка гризли с лък.С възхищение си мислех,колко е смел/или глупав/. Оказа се нито едното,нито другото. Просто се наложи друг юнак да стреля отново по мечката,този път с карабина,за да я умъртви.Мечката беше люто обидена от калпавия изстрел произведен от първия юнак,но беше възпряна в последния момент от приятелят му. Та си мисля,че освен по зайчета и най- много сърнички,не е редно да се стреля.
 7. Айде,весело посрещане на новата и от мен ! След малко я започваме,ама на мен ума ми все в утрешния лов на патоци се върти.Мине не мине време и прескачам за кратко до касата да проверя патроните.После висулките.После новата шапка за голям студ,че нали ще е студено,каза Чолаков?! Айде и фенерчето да заредя,че докато се прибера съвсем мръква... Жената започна подозрително да ме поглежда,май не изглеждам достатъчно заинтригуван от празника,за капак и на компютъра седнах... Да е по-добра от предната желая всекиму,а слуката ви двойна!!!
 8. Имам пантрондаш от фирмата по-горе,направен много кадърно,много здрав и естетически издържан.
 9. Честит празник !
 10. http://www.dnevnik.bg/zelen/jiva_planeta/2015/01/27/2461116_prirodozashtitnici_vuzraziha_sreshtu_uduljavane_na/ Предложението е внесено,миналата седмица.Ама ефект ще има ли ?
 11. То е ясно,че кой каквото има с такова привиква,но 54-ката си е кютюк отвсякъде , нищо че минава за здрава.А колегата,дето казва,че 200-300 гр. са нищо за млад човек - понякога са нещо ! Сега,както е новобранка,като го юрнат по най-далечните пусии,тези грамове килограми стават . Ако държиш на руското -иж 58 много повече ще ти хареса предполагам-по-лека,прикладиста и най-вече балансирана,нещото,което го няма в иж 54-ката. И по моето скромно мнение на неспециалист-личи си че точно този ижак не е добре стопанисван ! Успешен ловен сезон и наслука !
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.