Jump to content

djumaliev

Ловец
 • Posts

  165
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Иво
 • Оръжие
  иж 27 Е
 • Град
  Търговище
 • ЛРД
  ------

djumaliev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

107

Reputation

 1. За новобранка най-добре Ижака,колега,още по-добре,ако е с ежектори,сам ще се убедиш в това. И автомата е добър , но традицията повелява-първо класическата,после полуавтоматичната. Не заради друго,но е хубаво още в началото,да свикнеш да разчиташ на точността и максимум на втори изстрел,т.е, да се научиш да се владееш. Примери много,но един стига,представи си че си на лов за пъдпъдъци или гургулици,виждаш птичката и бум...ама с първия не улучваш,следва втори изстрел,ама пилето през това време не чака,бяга.И така докато ги избумкаш всичките , буквално за две-три секунди.Виждал съм тази ситуация многократно,не е много приятна . И сума пъдпъдъчи съчми са фучали покрай ушите ми. Представи си вместо пернати, сюрия прасета-е тогава става страшно,ако те хване адреналина,а повярвай,ще те хване ! Няма такъв хладнокръвен новобранец, на който нервите му да не са опънати до краен предел от всеки шум в драките. И очакването,безкрайното очакване за първия глиган. Не се смятам за някакъв капацитет в лова,и принципно се въздържам да давам мнения, но искам да помогна,защото и аз съм бил в дилема отначало. Така че,с няколко думи,след като добиеш достатъчно опит в лова и стрелбата,сам ще си решиш,каква да е следващата ти покупка. Каквото и да решиш,желая ти наслука с оръжието ти ! И не се притеснявай да питаш !
 2. Здрасти,ще помоля притежателите и ползвателите на Ата Армс Нео Слуг (инерционен модел) , да споделят мнението си за модела и най-вече точността ! Какви куршуми харесва,какви групи прави на различни разстояния,как се справят механичните мерни прибори-мерник мушка ? Общо взето плюсове и минуси и.т.н... Насочил съм се към Комбо Делукс със двете цеви. Благодаря в аванс!
 3. След четири сезона лов с нея,би следвало ти да ни светнеш,бива ли го пушкалото Наслука !
 4. Е нали не ти лепваше АТА-та , що така се разколеба ?
 5. Скоро гледах клип,как един юнак стреля по мечка гризли с лък.С възхищение си мислех,колко е смел/или глупав/. Оказа се нито едното,нито другото. Просто се наложи друг юнак да стреля отново по мечката,този път с карабина,за да я умъртви.Мечката беше люто обидена от калпавия изстрел произведен от първия юнак,но беше възпряна в последния момент от приятелят му. Та си мисля,че освен по зайчета и най- много сърнички,не е редно да се стреля.
 6. Айде,весело посрещане на новата и от мен ! След малко я започваме,ама на мен ума ми все в утрешния лов на патоци се върти.Мине не мине време и прескачам за кратко до касата да проверя патроните.После висулките.После новата шапка за голям студ,че нали ще е студено,каза Чолаков?! Айде и фенерчето да заредя,че докато се прибера съвсем мръква... Жената започна подозрително да ме поглежда,май не изглеждам достатъчно заинтригуван от празника,за капак и на компютъра седнах... Да е по-добра от предната желая всекиму,а слуката ви двойна!!!
 7. Имам пантрондаш от фирмата по-горе,направен много кадърно,много здрав и естетически издържан.
 8. http://www.dnevnik.bg/zelen/jiva_planeta/2015/01/27/2461116_prirodozashtitnici_vuzraziha_sreshtu_uduljavane_na/ Предложението е внесено,миналата седмица.Ама ефект ще има ли ?
 9. То е ясно,че кой каквото има с такова привиква,но 54-ката си е кютюк отвсякъде , нищо че минава за здрава.А колегата,дето казва,че 200-300 гр. са нищо за млад човек - понякога са нещо ! Сега,както е новобранка,като го юрнат по най-далечните пусии,тези грамове килограми стават . Ако държиш на руското -иж 58 много повече ще ти хареса предполагам-по-лека,прикладиста и най-вече балансирана,нещото,което го няма в иж 54-ката. И по моето скромно мнение на неспециалист-личи си че точно този ижак не е добре стопанисван ! Успешен ловен сезон и наслука !
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.