Jump to content

генерал

Ловец
 • Мнения

  121
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно генерал

Допълнителна информация

 • Име
  рибар
 • Оръжие
  ловно, бойно и въздушно
 • Куче
  английски пойнтери два броя и две "други"
 • МПС
  джип
 • Град
  София
 • ЛРД
  Северна България
 • Skype
  генерал 3272
 1. Мдааа... За съжаление съм чувал и за други волности /меко казано/ от различни ръководства да не дават бележки, защото ще им разгонят прасетата. Темата е обширна, но накратко - има закон за лов и правилник за приложението му. Там всичко е описано и недаването на бележки е мнението на местна групичка ловци , които се мислят за "великани" и си правят каквото си искат. Същите тези ще ги чуеш да заповядват - никаква стрелба по чакали /не само по време на гонките/ или - е по една сърна за банкета - може / независимо от сезона и излета/....
 2. Ами малко и аз да покажа. Противно на "прасешката" мания, с колеги излязохме за пъдпъдъци. Мдааа - не мога да кача снимката. Ще се наложи някой началник от форума да помогне. Като имам предвид ,че кучето от снимката е пойнтер - предполагам кой ще помогне. Така или иначе, чистенето на пъдпъдъците си е приключение.... Жената е събрала мас и ако на някой му трябва за лечение - да пише.
 3. Нашите старци пенсионери пък качиха един сетер в ремарке зад лекия автомобил. Вързаха го и тръгнаха. После единият се чудел защо му присветкат някои от колите... Горкото куче просто е скочило не се знае кога... от ремаркето.
 4. Продавам Оптика Pilad 8х48 L

  Имам такава оптика и я ползвам на 22 магнум пушката. Мисля, че бяха украински. Много рядко я регулирам за "почитаемите" чакали. Виж - на възд
 5. Купувам ИЖ-43 КН (МП-43 КН), ТОЗ-63 или ТОЗ-БМ

  Колега, пратих ти съобщение, но нещо не съм сигурен в пращането и получаването. Имам такава пушка. Сменяеми шокове и пр.както си обявил п
 6. Вашите ножове.

  Колега Гошо, как се казваше онзи монголски овен / или нещо такова / от което ми направи дръжката и целия нож??
 7. MP 155

  Почти ми подариха един полуавтомат "Ескорт". Не стрелял точно, каквито и втулки да му сложиш. Изпуснал човека прасета и ми го даде. Оръжейник отряза цевта заедно с втулките. Остана "гола" цев. Бих пъдпъдъци с нея - добре. Сега я пробвах с бренекета - плачевен резултат! Всичките в ляво! Явно няма оправия... Ще я пробвам и за патици и после....
 8. На снимката Туловката ли е? Доста "модерно" звучи. Иначе са със железен задтилък произведени. Взимай му мярката на колегата - и готова работа. Наслука!
 9. Добри и правилни мнения. Накратко и от мен. Цял живот съм имал и имам пойнтери. Точно тази команда никога не съм настоявал да я изпълняват. Пойнтера все е едно , че го прекъсвам в полет..... с тази команда. Прав е и колегата, че внимавам с кой излизам на лов и кой по какво и кога стреля. Ако участваш по различните състезания - това е задължително да се изпълнява. Пойнтерската тема е необятна, но като видя пойнтер със железни вериги и строги нашийници... И водача му се хвали, че работи на 2-3 метра от него...Само че не вижда ,че работи на 2-3 метра , ама зад него , примряло от страх... Кой както го разбира, но аз се отдалечавам веднага от тази картинка.
 10. Вижте какво издялках.

  И мен ме кефи.....Сетера и фазаните!
 11. FABARM 12/76

  Продавам най-дългата пушка -помпа! Описание: Fabarm - S.P.A - Italy- CA - 12 magnum. Означения: kg 1 70 cam 75-184. Заряд- 7 плюс 1 патрона. Малко ползвана , предимно за високи гъски и гургулуци. Пълен шок и изключителна далекобойност! Прасета - с подкалибрени магнум патрони. Много опростена и ефективна конструкция. Прилагам фактура като нова. От София. 0885 46 40 19 . Ценя - 260 ЛЕВА / НЕ евро, нито долари /. Цел на продажбата - намаляване на арсенала!
 12. Тази тема сега я видях и попрочетох това онова. Само да кажа защо нося винаги бренекета , независимо от сезона. Ловуваме на пъдпъдъци и обучавам един мъжки пойнтер. Пойнтера е твърдоглав едър мъжкар почти на три години и НЕЩЕ да работи! Прави си каквото иска. Пада пъдпъдък и го водя при него - когато иска и каквото иска прави. Вързал съм го за колана си - да ходи близо до мен и го уча. По едно време един колега вика отгоре - Еййй - бегайте, че иде отдолу един бик. Погледнахме с колегата - биволици пасат и вярно един бик се вгледал в нас и рие с копита. Продължаваме да търсим паднал пъдпъдък и онзи отгоре пак вика - иде бика! Действително - една грамада в тръс ни доближава. Дърпам кучето да бягаме, ама той се запънал. Не ми се отвързва - да не го удари бика. Викам на колегата - какви едри патрони имаш? Той - седмица с концентратор... Точно колкото да го почешем! Моите - и те такива . Няма дърво. Коленичихме до един храст и запънахме куроците с птичи съчми. Добре , че се отказа по едно време! Щеше да ни прегази като нищо. Дразнели са го изстрелите. Ако бяхме стреляли за сплашване - по-лошо... Пастирката викаше Гошо, Гошо / така се оказа името на добичето/ , ама Гошо идва да ни трепе. За Гошо после четох, че убил собственика си! Притиснал го в обора до оградата и го затрил... Това е истинска история и е причина да си нося едри патрони! Наслука!
 13. Продавам FABARM S.P.A ITALY - CA-12 magnum

  FABARM S.P.A ITALY - CA-12 magnum. Продава се най-дългата пушка-помпа! Магнум.Заряд- 7плюс 1. Калибър 12. Означения - kg 1 70 cam 7s - 184. Идва сезона на високите гургулици , патици и гъски! Цена - 299 лева! От София. Тел.-0885 46 40 19. Прилагам и фактура като нова. Рядко ползвана пушка.
 14. FABARM SPA BRESCIA

  Продавам най-дългата пушка - помпа. Магнум. Седем плюс един патрона. Означения - kg 1 70 cam 7S-184. За всякакви високолетящи и далекобягащи дивечи. В София . Тел. 0885 46 40 19.
×