Jump to content

генерал

Ловец
 • Posts

  132
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  рибар
 • Оръжие
  ловно, бойно и въздушно
 • Куче
  английски пойнтери , курцхаар и две "други"
 • МПС
  джип
 • Град
  София
 • ЛРД
  Северна България
 • Skype
  генерал 3272

Recent Profile Visitors

1,849 profile views

генерал's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

62

Reputation

 1. Браво колега ! Този часовник с пойнтера ми напомня за един от отишлите си мои пойнтери. Ако го продаваш - пиши на ЛС. Благодаря! В Голямо Малово съм ловувал с него преди 25 години на пъдпъдъци.
 2. Съжалявам, че сега го виждам това събитие. Имам уникална /както казват сега / туловка от баща ми. Напълно реставрирана с приклад и полуложа от орех и оригиналния железен задтилък. Абсолютно "светещи " цеви без никакви язви. Позлатени куроци и спусъци. И най-важното - много на брой високи гургулици и др. далечни животинчета. С удоволствие бих се състезавал със старите пушки.
 3. Случайно попаднах на нещо като развъдник в покрайнините на Асеновград. Гледката не е за хора със слаби нерви. Собственика го нямаше и не съм питал кой е. Явно, освен с манията да отглежда кучета, не може да се похвали, че има дори минимални средства за тази дейност. Изразявам се мноого меко, защото човека си мисли, че може да се оправи, но въобще не е така. Повечето от кучетата са пойнтери. Има и сетери, бретони и други породи. Изобщо не съм се замислял за родословия и пр. Човека твърдял , че е член на клубове за кучета. Условията са почти ужасяващи! Пребивават в клетки за транспорт!. Мърсотията и вонята при другите в железни клетки е страшна. Личи че им липсва хранене. За лицензи, ветеринари и пр. не съм и питал. Има болни, с травми, с ухапвания. Калта и мърсотията, гарнирани с мухите и остатъци от кокали са навсякъде.Не казвам, че е измамник и др. квалификации. Изобщо нямам представа дали ги продава и как. Само съм дълбоко убеден, че мястото на което и да е куче не е там!
 4. След 47 години отидох до Плевен. Казармата в центъра вече е музей. Строена е за казарма 1896 г. и дядо ми също е служил там. Посетих музея и снимах сградата където измина една година човешки живат.
 5. Пратих ти съобщение .
 6. Явно не е интересен този нож и не можем да помогнем на колегата с мнения. Моля темата да се закрие от администраторите / аз не можах да намеря как се изтрива/. Благодаря.
 7. Този нож е подарен на колега ловец, който ме помоли , ако има някой да каже какво представлява и от какво и къде е - ще бъде благодарен. Ножът е дълъг 28 см. Има месингова /може би/ глава и държач под дръжката. Главата е оформена като кучешка. Острието е доста грапаво и точено със всякакви пособия /според мен/. Предварително благодаря от негово и мое име!
 8. Писал съм верига , но май е с ремък.
 9. Имам такава Витара. Има я на снимката в рубриката "птичи лов" - на лов за пъдпъдъци. Би трябвало да си сигурен за маздовия двигател. Той е турбо дизел - интерколер. На предния капак трябва да има изрязан въздухосъбирач - охлажда интерколера. 2000 кубика е. Разхода е значителен на нафтата. Може би защото е на много километри, но под 10 литра не пада на сто. Смених му гумички на главата - същата работа. Смяна на веригата, само хубави масла и пр.В гората вдига още повече. Обади се на Иван "Витарата" - той ми повдигна джипа и съм доволен. В София работи и в Самоков. Има всякакви части и детайли. Телефон - 0886670147. Кажи му , че Генерала те праща. За шпилките също го питай, защото се късат ако ти си ги правиш. Успех!
 10. Колега, преди три дни писах, но нещо не излезе. Както пишеш - кученцата днес стават на една година . Това така ли е? Ако е така - после ще питам други неща.

  1. ARDA

   ARDA

   Здравей, колега!

   Нещо се обърка с обявата- съжалявам.

   Кученцата са родени на 16.10.2017г. -утре стават на един месец.

    

  2. генерал

   генерал

   Няма проблем. Имам пойнтери и винаги съм имал. На една снимка има пойнтер и до него майката ли е на кученцата? Бащата същият ли е като тези на по-големите? Питам , защото имам намерение да взема от тези малките.

  3. ARDA

   ARDA

   На снимката са двете майки. Едната роди на 16,10,2017г., а другата на 27,102017г.

   И двете имат по пет кученца. Бащите са различни. Майките също нямат родствена връзка.

   Имам четири женски от тази порода- майка с две дъщери и тази с по-малките паленца. която

   единствена не име роднина на останалите. Третото куче (в средата) е на годинка.

   Пойнтера е супер!

 11. Ако правилно разбирам-кученцата скоро ще станат на една година? Така ли е колега? Сподели нещо и за бащата ако може. За качествата на поро
 12. Мдааа... За съжаление съм чувал и за други волности /меко казано/ от различни ръководства да не дават бележки, защото ще им разгонят прасетата. Темата е обширна, но накратко - има закон за лов и правилник за приложението му. Там всичко е описано и недаването на бележки е мнението на местна групичка ловци , които се мислят за "великани" и си правят каквото си искат. Същите тези ще ги чуеш да заповядват - никаква стрелба по чакали /не само по време на гонките/ или - е по една сърна за банкета - може / независимо от сезона и излета/....
 13. Ами малко и аз да покажа. Противно на "прасешката" мания, с колеги излязохме за пъдпъдъци. Мдааа - не мога да кача снимката. Ще се наложи някой началник от форума да помогне. Като имам предвид ,че кучето от снимката е пойнтер - предполагам кой ще помогне. Така или иначе, чистенето на пъдпъдъците си е приключение.... Жената е събрала мас и ако на някой му трябва за лечение - да пише.
 14. Нашите старци пенсионери пък качиха един сетер в ремарке зад лекия автомобил. Вързаха го и тръгнаха. После единият се чудел защо му присветкат някои от колите... Горкото куче просто е скочило не се знае кога... от ремаркето.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.