Jump to content

Borizanov

Ловец
 • Posts

  494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Borizanov last won the day on April 16 2015

Borizanov had the most liked content!

About Borizanov

 • Birthday 09/08/1983

Допълнителна информация

 • Име
  Dimitar
 • Оръжие
  Cifsan 555
 • Куче
  Бигъл, Барак
 • МПС
  Pajero
 • Град
  Разлог
 • ЛРД
  ЛРД Разлог

Recent Profile Visitors

1,412 profile views

Borizanov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

600

Reputation

 1. Поклон!! Ние помним, но докога ще се помни? Онзи ден направих скандал в детската ясла, защото там децата не си играят на Ботев и Левски, а на Буран и Сала.... Чудя се кога ли нашите държавници ще категоризират Ботевия подвиг като терористичен акт спрямо официалната власт... Дано съм лош пророк...
 2. Веднага ти казвам как е в Разлог. Бездомни кучета има доста. Котки да не говорим - една жена от блока до нас храни 14 броя... Под храни имам в предвид изсипва каква ли не помия от третия етаж върху пътеката и площадката дето е пейката на блока и дето майките си оставят количките (ако трябва за малко да ги оставят). Кучета има всякакви размери - от такива с големина на котка, до такива дето се чудиш куче ли е мечка ли е. И най- интересното е, че не се свъртат повече от 2-3 дена, после идват нови... от къде - никой не знае. На групи от по 6-7-8 кучета. Някои казват, да са виждали микробуси по малките часове да ги изсипват в края на града, други казват, че от селата по влака ги пускат... но само слухове... До някъде намирам логика, щото само нашата община в района има кучкарник, съседните - не. А много интересно в община Банско дето ни е на плюнка разстояние - няма бездомни кучета... А сега де... що ли... И те проблеи с бездомни кучета нямат... Интересното е, че големите овчарски кучета не изгледжат никак недохранени, а не са нашенски - питал съм и моите земеделци и те ми казват, че не са нашенски кучетата, а ги изхвърлят от другите населени места. Питах и човек от отдел екология към общината, казва не можем да им смогнем да ги прибираме. Ако не ги прибираме в града ще стане страшно. Между другото точно това стана дума на една сбирка на ловната група - за тези нови и нови кучета дето постоянно се появяват, и тогава старите ловджии ми разказаха как са ги стреляли по улиците на града и даже норма са имали за да си заверят билета. Колко е вярно не знам, не ги помня тия неща. Айде, кАжи ми какво да правим с случая като общината и те ръце са вдигнали - не смогват и им вярвам, че е така?
 3. Така, и... Айде ние ясно какви сме, Вие какво предлагате в "...ситуацията в която се намираме..." да правим? Интересно ми е... Да чакаме да се промени ситуацията, докато някой се налапа с пари по кучешките програми и реши да направи нещо по въпроса, а през това време кротко да гледаме репортажи за нахапани и разкъсани деца, жени и старци? Да не говорим за заразите които тези животни пренасят - умножете някаква цифра на бездомните животни, умножете по около 4 пъти годишно (3 месеца е цикъла само на тениите смятам, без другите гадости), после умножете по няколко хиляди яйца. и ние ще чакаме нечия алчност да бъде задоволена ли... дали това ще се случи някога??? Айде Вие ни просветлете какво трябва да се прави.
 4. Добре бе Лъчо, майната му с какво оръжие е било, ако незнаеш - питай, нали това казвам. Аз съм бил малък тогава и не ги помня тия неща, просто предавам неща чути от мен от по-възрастните ловци. Сега да ли е било с флоберка, дали с 12-ти или 16 калибър е без никакво значение мисля... Колежке ето сега ти казвам аз кой съм за да решавам. Аз съм този, който не иска да чака общината да реши да вземе някой лев парите определени за пердета, възглавнички и килими в детската ясла, или държавата да вземе от пенсията на баща ми или от лекарствата на примерно онко- болните, за да се вземат мерки по въпроса с бездомните животни. Макар, че там се наливат милиони... Друга тема е т'ва... Аз съм този който не иска недай си боже някое дете да лепне нещо от бацилите в пясъка заради изпражненията на бездомните животни, докато чакам някоя институция да вземе мерки. Все още като държава и общество не сме способни да премахнем причината да ги има бездомните животни, затова мисля, че трябва да лекуваме симптомите, колкото и жалко и нередно да е това, в името на здравето на децата ни. Иначе не си мисли, че съм изтрепал една камара кучета и котки, напротив... А всеки път като ги видя мисля, че трябва да взема подобни мерки, а не го правя точно заради въпроси като този в червеното... И искрено се надявам някой ден да не съжалявам, че не съм направил малко зло на време та е станало голямо зло след време..... Само времето ще покаже.
 5. Не знам дали осъзнаваш, че това за какъв се имаш или мислиш и това какъв в същност си, много често (да не кажа винаги) са две КОРЕННО различни неща. Примери дал Господ, не е като да нЕма. Аз лично високо ценя хора с реална самооценка, или поне опитващи се да го правят. Давам пример - един приятел след луд скандал с жена му беше ходил на психоложка и й казал "Имам чувството, че откачам", а тя му казала "Спокойно, значи нищо ти няма! Ако си откачил - няма да го усетиш"... Ако разбираш какво искам да кажа.... А между другото, как разбра какви са моите разбирания за лова ми е много интересно... И защо ми вменяваш какви са били моите разбирания за лова? Аз също мисля, че лова е много неща и не е само убиване, НО Е И УБИВАНЕ!! Или не съм прав? За мен лично - един път отнемеш ли съзнателно живот - ставаш убиец, включително аз, ти, той, ние, вие и те... па ти ако искаш се имай за спортист, упражняващ хобито си, за "отнемач на живот", за "отстрелвач" или какъвто искаш друг термин ползвай - смисъла е един и същ. Ама като почнете да ми се изкарвате света вода не напита - "видиш ли не се убийци - ние сме спортисти, т'ва нащо е хоби, ние сме незнам какви си..." Па топки имаме в гащите маа' му стара (естествено изключвам дамите ловци), поне пред себе си го признайте като мъже. Както имате топки да отнемете живот, така имайте топки и са си го признаете - един вид да поемете отговорността за деянието си. Другото си е чиста проба лицемерие.
 6. Я направо за по-лесно, определете кои какви теми има право да посещава, в кои има право да пише и в кои само да слага "Харесвам" на мненията Ви, кой има право да публикува теми и изобщо кой има право да изразява някакво мнение и т.н. Още по-добре да промените правилата така, че след всяка една публикация на каквато е да е тема да излиза с гриф "ВАЖНО" Вашето мнение по въпроса, за да знаят всички удостоени с привилегията да влязат в темата какво да пишат. Зер да не сбъркат с нещо, та мнението им, макар и подкрепено с факти по темата, да излезе в разрез с вашето и да се налага да се намесвате като администратор. Просто и ясно... По темата - няма да забравя и един случай, мисля в щатите беше, дали съм го гледал в новините, дали си е било отделно предаване- не помня точно - някакъв оставя кучето си на летището и заминава в друг град да работи. И в предаването даваха интервюта на диспечери и други служители на летището, които разказваха как кучето тичало след всеки кацащ самолет няколко години по ред. В крайна сметка собственика за пробрал по някаква причина във въпросния град, на същото летище и като видял кучето си имало много сърцераздирателни думи и сцени. Повече не го оставил. Това е което помня. П.П. Някои хора просто жестоко бъркат смисъла на тази и другите кучешки теми, като се опитват да смесят вода и олио така да го кажем. И струва ми се нарочно не искат да разберат разликите...
 7. Биска, чакай малко бре, какви сме ловците ако не убийци??? Много ми е интересно? Ти убивал ли си? И ако да - какъв си тогава? Или за едно си "велик ловец" за друго - "убиец".... айде нЕма нужда... Т'ва го осъзнах точно 20 минути (докато ми мине адреналина) след първото убито животно - лисица. И това чувство го изпитвам пак маалко (пак заради адр-на) след всяка слука. Ма за мен съм си го приел. Често ми е гузно щото душа съм взел... ама нали това е "спорта", *** ти и спорта .... за мен лично, лова в днешно време си е чисто и просто законно задоволяване на животинския ни нагон, който за 100-тина 200 години дето се водим цивилизовани няма как да го изкореним.... или поне тия дето сме останали с по-твърди китки на ръцете .... И за мен няма разлика гълъб, яребица, пъдпъдък, заек, вълк, лисица и т.н. Все душа носят, макар и в различна опаковка. Покрай нас, на 30 метра има детски парк. Кучета и котки бездомни Господ дал, дал, та се забравил. Като ги погледнеш - не мяза на нищо живо- окапала на места козина, пълни с бълхи и незнам си още какво. И тия животинки ходят и се изхождат ха познай къде... в пясъка дето играят децата. Честно ти казвам, ако не съм на центъра, отдавна да съм извадил пушката и да реша проблема. Не ме разбирай погрешно - едва ли не услуга на хайванчетата ще направа. Жал ми е за тях, щото верно не са виновни, но съм виждал и дете с белег през корема от лявата подмишница до десния хълбок - операция от тения. И да ти кажа по-ми беше жал за детето отколкото за скитащите кучета и котки дето ги разнасят тия болести. И още нещо, не вярвам да не знаете, ама питайте по-старите като стаж ловци, едно време как са си заверявали билетите. По-точно еди каква си бройка уши от какво е трябвало да представят за да направят заверката. И какво са правили с флоберките (и не само) нощно време по града, и то съвсем законно - норми са имали до колкото знам.
 8. Е да ама и да ми се иска и да не ми се иска - гората не е само на ловците, не е само на офф-роудърите, не е само на гъбарите, не е само на туристите и т.н. Идеята с табелките е много добра, но е изпълнима само до някъде - не можеш да налеиш цялото ловно поле с табелки. Въпроса е много сложен и за момента според мен няма решение, затова мисля, че трябва да залагаме здраво на принципа "Стрелба САМО по ясно видима цел" и загробване на изстрела и т.н.
 9. Абе че има - има. Има и "бели" дето не знам що ги водят хора. Мое мнение, не ангажирам никого с него. Свят голям хора - хора всякакви. Както казах нищо не е само бяло и само черно. Ма това е една друга тема.
 10. Биска, и аз не чета от вчера, и те знам кат' човек де' главата не ти е само да ти носи фуражката. Напротив. Знам също, че болно приемаш подобни теми. Но така както те имам за акълия човек, все си мисля, че би трябвало да погледнеш и от другата страна. Да ти обясня какво имам в предвид преди да наскочат сума хора - съгласен съм, че деянието си е престъпление от където и да го погледнеш. Не съм съгласен обаче, че в селата са само диваци и варвари. Включително и цигани познавам с мислене и морал дето много "бели" ..... нали... Я си представи съседа ти, че кърти всекидневно, денонощно, в продължение на месеци.... абе нон стоп дет' се вика. Но ти си търпелив човек дет' се вика - стоик в истинския смисъл и съдържание на думата. Нямаш нерви, нямаш проблеми в семейството, в службата всичко е по мед и масло... абе нерви и ядове в живота - никакви! И траеш... ден, два... три, пет... седмица... седмици...месеци.... няколко месеца... оня си дърля с къртача... Казваш му един, два три пет... сто пъти карате се накрая... пускаш жалба дет' се сети и дет' не се сетиш... оня обаче си продължава, а отговор и помощ от никъде... Нито една институция не взема отношение, просто щото ... няма кой! Та в края на краищата понякога да му счупиш хилтито, както се пошегува самия ти, може би ще е решението, тъй като ако счупиш главата на виновния вече е подсъдимо и там има кой да вземе отношение. Просто хората в малките населени места са поставени в ситуация сами да решават някои от проблемите си, щото подобно на мисленето на някои хора тук - държавата е само София и няколко по-големи града. От там - нататък са само селяни и диваци и няма кой да се занимава с тях. Нещата не само бели или само черни, това искам да кажа в крайна сметка. Има причинии следствия, водещи до други следствия и така докато се загуби нишката....
 11. Ето това вече е за затвор - да влезеш в чужда собственост и да убиеш кучето. Обаче аз пак мойта си - пак ли ще съдим разглеждайки въпроса субективно - само от едната камбанария и смекчавайки и премълчавайки вината на "камбанарията" от която гледаме: 1. Никой пак не казва как се е стигнало до това. Айде да е некой луд - отвързал се и айде в първата къща и каквато жива душа намери - трепе я. Май не става въпрос за това, а хора разправят, че "всяко следствие си има причина". Та питам се - каква ли е причината? 2. Ще попита ли някой за отношението на собственика към животното си - оставено само на село на синджир... . "...В събота сутринта отидох там..." ми звучи като "виждам го един - два дни в седмицата"... кога го храни, кога го гледа... Предполагам, че не знаете как се държи куче - вързано, само и гладно. Колегата Скитник ви обясни какво става... 3. Някой ще отчете ли факта, че е имало "не сериозни забележки"... колко са били несериозни - можем само да гадаем. Всеки кучкар знае, че отвързало се куче в близост до дома си (своята територия) не представлява никаква опасност... нали... Подчертавам, че не оправдавам убийството по подобен начин, особено съчетано с навлизането в чужда собственост и мисля, че извършителя е за затвор в случая, но си мисля, че не малка вина тук има и другата страна. Всеки има различен праг на търпимост към виене, квичене и лаене, особено ако е всекидневно и по 24 часа, както предполагам е в случая, но не това е начина. Г-н Генов е прав, че има тенденция за решаване на подобни проблеми по подобен начин, но мисля, че това е породено от липсата на законна алтернатива. На жълтите павета по София може и някоя институция да предпиеме мерки след подаден сигнал, но в малките населени места това - абсурд.
 12. Г-н Генов, дори и българския съд не дава присъда без да е изслушал и аргументите на защитата. Тука става точно това - съдим, квалифицираме, плуем здраво, без да имаме идея за аргументите на другата страна и всеки да има база за определи доводите на "звяра" какви са. Имаме всичко на всичко една провокативно представена тема. Точно за това копирах и вица по-горе, и който иска да разбере ще разбере за какво говоря, който не иска ще си дъвче старата помия. Задавам ти конкретен контра въпрос - да приемем, че не си чувал за случая за американката дето го даваха като аналог на случая с иконописеца Опиц. И примерно аз пускам темата зададена така: "Психопатка с рязана помпа 12 калибър разстреля от упор като куче чернокожо хлапе, изстрела направо разполовил бедното хлапе" И веднага почваме да плюваме и съдим жената.... нали... Веднага се мисли за ограничаване на ограничаване на оръжията и незнам си какво. Почват тука разни ерудити да правят правят психоанализи, психо - профили и диагнози да се лепят на жената и на тези дръзнали да питат за нейната версия или не дай си Боже да я защитят. До тук надявам се ми следиш мисълта, нали. Та на този етап как бихте определили ти и въпросните психолози въпросната жена??? Тук вече държа на отговор!!! Щото на предните въпроси не държа, отговора е очевиден. Такааааа..... До тук пък вече сме се наплюли едно хууубавичко, изляли сме си всичката жлъчка, направили сме всички видове профили на психопатката и сме я определили що за утайка на обществото е и т.н. Нали така. Тука има обаче едно друго "Обаче" - точно като в старата соц история се оказва, че компютрите не били компютри а компоти и т.н. и, че жената била не психопатка а самотна майка, а бедното чернокожо хлапе не било "бедно чернокожо хлапе" изпечен рецидивист взломаджия, и в крайна сметка се оказва, че жената се защитавала рожбата си и дома си. По-елементарен пример..... незнам... Та питам аз кой разказа историята на "звяра", та се хвърлиха да плюят толкова хора? Колко му е и тук компютрите да се окажат компоти? Както казах - дори и българския съд не съди без да изслуша защитата. Дори и в българския съд, дори доказано виновните имат право на защита. Тука явно не е така и точно от Вас не очаквах подобно нещо.
 13. Ами колежке Тина, аз точно за това пиша!!!! Далеч не сме светци, но бе подхвърлена темата едва ли не "Ето ви тема (само едната версия разбира се) и почвайте веднага всички да плюете по този изверг, а ако някой има друго - различно мнение, то той също е изверг и незнам си какъв си" и веднага съзряхме треската в окото на "изверга" а ние нали сме светци сите, гредата в нашите очи не я виждаме!!! Ето това е ЛИЦЕМЕРИЕ ЗА МЕН и то ме вбесява! Ето и един, виц който много добре според мен показва действителността и частност тази тема: Две момчета играят футбол в парка. Изведнъж някакво отвързало се куче налита на едното от тях. Другото вдига една намираща се наблизо греда, удря с нея кучето, чупи му врата и го убива. Минаващ наблизо спортен репортер става неволен свидетел на случката, отива до момчетата, вади бележник и започва да записва: - Невръстен фен на ЦСКА спасява приятел от отвързал се звяр. . . Момчето - спасител го прекъсва: - Аз не съм от ЦСКА. Репортерът започва отначало: - Малък славист спасява приятел. . . - Но аз не съм и от "Славия" - заявява момчето. - А от кои си тогава? - От "Левски", кои други? - заявява гордо фенът. Журналистът пише: - Малолетен престъпник убива домашен любимец. .
 14. Чети колега, чети, казват, че маймуните са станали хора, при теб се съмнявам, че ще се получи но пък знае ли човек, ако случайно се сблъскат двете ти мозъчни клетки - може и да научиш нещо от четеното. Даже съм дълбоко учуден и се съмнявам, че и да четеш можеш. Щото май някой друг ти е чел какво съм писал, но толкова ти е багажа да запомниш. И да, някои хора с постъпването си във форума първо са чели, после са питали, после като са понаучили нещо започват и да пишат. Други - такива като теб, колега, освен да да избиват комплексите си породени от миниатюрните размери на първичния полов белег между краката им, изтъквайки се като гооУеми мъжаги, ползват форумите само за да достигнат нови дълбини в умствената и социална деградация... Всичко това си има диагноза, най-вероятно са ти я казвали, но ще съм искрено изненадан ако си я запомнил.... Но както и да е... Няма да ти падам на интелектуалното ниво, щото си под всякакъв санитарен минимум, но само ще ти кажа, че така ще кръщаваш и ще се обръщаш към тези дето са те направили и са те родили и отгледали, явно те са виновни за това което си - един път са направили грешката да те направят, после не са могли да ти дадат поне малко интелект, култура и възпитание. Просто грешка голяма са направили хората. Най-вероятно и те сега съжаляват, но няма какво да кажат. Някой беше казал, че когато умреш всички покрай теб страдат, но на теб ти е безразлично и не усещаш. Същото било и когато си малоумен. В този ред на мисли - жал ми е за хората покрай теб, щото си живо доказателство за това.... Но ти не си виновен, просто явно така си си по природа, не се тормози, не е страшно но е за цял живот. Съжалявам те, честно, не ти се обиждам, просто те съжалявам....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.