Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

boyan stoychev

Ловец
 • Мнения

  2
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  boyan stoychev
 • Град
  kazanlak
 • ЛРД
  raykovci

Последни посетители

601 профилни разглеждания
 1. Мой приятел млад ловец ще си купува първа карабина и има колебания при избора на два модела, и марки за ловни цели. Едната е Сако, а другата Щаер. Аз ползвам ловно Сако Гризли и Щаер (SSG699PII и PIV)за мишени и имам колебание за обективност при преценката. Интересува ни мнението Ви за тази карабина Сако. Калибъра е .308, цевта 51 см., стъпката мисля, че е 11/1. http://www.guns.bg/Sako_A7S_Synthetic_308_Win_MT-cat0-scat0-p33742.html?searchKey=37412&priceOrder=A&latestOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet Икаме да се направи преценка доколко Сакото е за предпочитане пред Steyr Mannlicher CL SX II ( с цев ,, ПОЛУТЕЖКА,, с дължина 508мм. и без мерни прибори), която е със същата стъпка като Сакото. Щаера е малко по-скъп, но това не трябва да повлияе на избора. https://www.steyr-mannlicher.com/nocache/products/hunting-rifles-steyr-mannlicher/cl2sx/specifications/ Зная, че имаше подобна тема относно двете марки, но тук се прави сравнение на два конкретни модела.
 2. Нямаше ли признаци за свръх налягане при Barnes-LRX-200 gn с RAMSHOD-Big Game= 53,0 gn.(ВИЗИРАМ post №2) Пробвали ли сте при тази навеска и със капсул CCI-250 и каква е скоростта? Супер резултати! Поздрави!
 3. Въпрос на разбиране е това, кой какво харева в дадено оръжие за лов. За мен освен надеждността, удобството в експлоатация, добрия вид и подходящия калибър е много важна и точноста на оръжието. Такова оръжие, което прави групи на 100м. от 8 см., аз не ползвам.
 4. Предлагам да изчетете публикацията ,, Ужасният Драгунов,,. Има я в нета.
 5. Лично мое мнение, освен ако не го търсите това СВД или Тигър за до го притежавате като липсваща ви марка e, че която и да е Тика(варминт, суперварминт или тактикал) ги превъзхожда във всяко отношение. Ако търсите прецизен снайпер, варианти много. Поздрави!
 6. Ас каква стъпка е цевта на Мазалата Ви?
 7. 5 от 5 в 2л бутилка на 300м. Мисля, че за новобранец като мен с 90бр патрони стаж е добре На 350м от два изстрела- нула Пропадане за произволно взет Норма орикс 180 гр. Прострелка на 100м. на 300м. -506 мм., на 350м. -793мм.
 8. http://www.nosler.com/accubond-bullet/ Страхотен куршум за средни и по-дълги дистанции. Имам налични куршуми 200 грейна и ще ги релоудвам в .308 и .30-06 като си осигуря подходящ барут. За сега съм си взел за проба Federal .30-06 Nosler 180 gr http://www.guns.bg/Federal_3006_Nosler_180_gr-cat153-scat135-p9533.html?searchKey=&priceOrder=A&latestOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet= и ако имам слука, ще Ви докладвам.
 9. Нямам преки наблюдения за заводски боеприпаси в калибър .308, тъй като основно при него релоудвам. Мисля, че като цяло мога да изразя мнение за видове от продаваните такива, тъй като от почти всички съм стрелял по много в калибър .30-06. -На първо място в ниския ценови клас поставям Селиер и белот. Боеприпаса с куршум SPCE и в трите мои цеви в .30-06 се държи отлично. Перфектен е и в .300 уинчестер магнум при мен. Групи на 100 м. около 1/2 МОА. Много добър им е патрона и с куршум SP. Предстои ми проба на закупени патрони на Селиер и белот с много добрия куршум на Нослер Партишинън, които за цената си са много добри(около 4,4 лв.бр. в магазините) при цена само на куршума .30 Caliber 180 Grain Partition Bullet повече от 1 евро. Смятам, че можете да пробвате Селиер и белот с много добрия куршум на Сиера - Sierra GameKing SBT - В ценовия клас около 5 лв. при мен са перфектни патроните на RWS- уни класик и кегелшпиц с голямото им разнообразие от тегло.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.