Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

box1

Ловец
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  box1 reacted to tacho in ЗАПАЗВАНЕ НА ЛОВНИ ТРОФЕИ   
  Ето една перфектна поставка

 2. Like
  box1 reacted to Милен12 in Каква е тая разпродажба на полуавтомати   
  Добре де , след един милион теми по въпроса "това...или онава" аз искам да питам . Аджеба колеги, защо масово обиждате избора на колегата си? Ей това наистина не ми е ясно....защо е необходимо това? Защо трябва човек, закупил автомат с густо, да бъде наричан месар? Човек имащ стара успоредка 16 к - папарджия или професионалист или носител на женска пушка? Надцевка 12 калибър да бъде обявавана за тояга, щото видиш ли трудно се хващала мерна линия, примерно? Човек, имащ помпа да бъде обвиняван в командосия и други грехове? Хора ловуващи с нарезни пушки за едва ли не малоумни убийци? Подобни приказки наистина ли ви доставят удоволствие това ми е въпроса?
  Правя евала на хора като сет , които са открили по нещо "красиво" и/или "функционално" и/или "надеждно" във всеки тип оръжие....гладкоцевно И нарезно....И късо...И дълго....И автоматично или полуавтоматично...
  За мен специално винаги водещото начало е било оръжието и стрелбата....Защо трябва да се образуват излишни нерви /собствени и чужди/ в процеса на забавление, това ми е всъщност въпроса? Разгорещения спор не означава да се лепят малоумни етикети и да се правят квалификации. На всички ли жените са мис България????? Бас хващам че не - някои имат крокодили в леглата си!!!! навярно би им било особено "приятно" тази общоизвестна истина да бъде декларирана гръмогласно в собствените им гьонсурати!!! "Етичност" нищо ли не означава? Явно не, и после смешния плач за т.нар.бракониерство е просто жалка поза....
  Амин
 3. Like
  box1 reacted to Stier in .300wm-общи впечатления,поразяващ ефект...   
  Ако ловувам в Бг. на прасе и знам ,че сам в район с традиционо яки глигани,то калибара ми ще е 300 вин.маг.
  ,..или поне 8,57.....8,68 ,...9,3х62
  не че в седем мм. не е подходящ,но е несериозно,....
 4. Like
  box1 reacted to пламенчо in .300wm-общи впечатления,поразяващ ефект...   
  Това със спокойствието много ми допадна. И аз съм като теб - затова се чувствам леко некомфортно, когато в дружинката ме "принуждават" да ходя с гладка пушка на свинска гонка.
  Предполагам за всеки колега това е лично усещане за оръжието и лова (то и затова всеки си има негово мнение и начин да се оправя).
 5. Like
  box1 reacted to tacho in .300wm-общи впечатления,поразяващ ефект...   
  От две години го нося браунинга в този калибър и по каквото съм стрелял не е мръдвало.В началото преди 13год. имах комбинация в 7-57R махнах я,следващата ми карабина беше 30-06 и нея махнах,с 300 магнума е друго.Имам доста приятели и те знаят как стрелям,не се хваля но с 300 маг съм спокоен.Това си е мое мнение изпитано от мен.
 6. Like
  box1 reacted to JDredd in Скъсяване на цевите   
  Бисере, написаното от теб е достойно за уважение доколкото само по себе си представлява една студия или пък трактат срещу рязането на цеви и който ловец по принцип се чуди дали да реже (ей така от нямане на работа) е направо задължително да го прочете.
  Обаче колегата много точно е казал КОЛКО и ЗАЩО иска да реже. В този ред на мисли е хубаво да се поразсъждава конкретно върху въпроса, а не да се мятат общи лафове почвайки от дядо му и завършвайки с амплитудно-вибрационната теория за трептенето на цевите.
  Предвид горното аз, подобно на Бисер, искам в няколко точки да изложа моето становище:
  1. За мен е необяснимо как много хора не могат да разберат, че за доста стрелци оръжието е просто един инструмент, сечиво ако щете го наречете, с което си вършат определена работа, като се стремят да правят това още по-добре. Как не чух някой да се влюби в чук, тесла или хайде от мен да мине - моторен трион, а познавам една кашишка рота хора, които са влюбени в пушките си?! Какви сантименти, какви 5 лева? Ако пушката ми е скъп спомен от дядо ми - аз никога няма да я извадя от касата за лов и ще я пазя като очите си, а вечер на приглушена светлина, когато всички вече са заспали, ще си я подържа в ръце, ще пия студена ракия, правена по дядовата рецепта, и тихичко ще плача при спомена за него... На лов няма да изляза с такава пушка заради неоправдания риск да я повредя, загубя, ожуля, огъна или нещо подобно. Златният часовник от прадядо ми го държа в касетка в банка, нищо че няма проблем да го нося всеки ден и да гледам колко е часът. За тази цел ползвам едно Casio.
  2. Пушки, от които са произведени хиляди бройки, за мен не представляват ценност като нещо рядко и стойностно за притежаване само поради това си качество. Виж ако един ИЖ-58 е бил собственост на Елвис Пресли да речем - това вече е друга работа.
  3. В рязането, ако се прави с ум и мисъл, няма нищо кощунствено или укорително. Ако този, чиято е пушката, знае какво иска, а този, който ще я реже, знае какво прави и е способен да го направи - значи всичко е ОК.
  4. Вещите се създават за да служат на хората, а хората се раждат за да си служат с тях, а не обратното. И ако една вещ може да бъде видоизменена така, че да ми служи по-добре, окото ми няма да мигне да го сторя.
  Моят ИЖ-12 го взех за лов и ми върши чудна работа в този си вид за тази цел, предвид което не съм и мислил да го пипам. МП-то обаче беше предимно за динамична стрелба и точно 2 състезания изкара с оригиналната дължина на цевта си. Елате ми на гости да видите как групира куршуми и как разпределя сачми. Е, никога не съм се заблуждавал, че ще е подходящо за лов на гъски или патици на прелет.
 7. Like
  box1 reacted to zgeorgiev81 in ИЖ 27 калибър 20/76   
  Вярно, човек не се ражда научен, но пък може да се научи. Колега, ти ако си решил да се учиш само от това, което си чул много хляб трябва да изядеш, докато влезеш в час. По добре вземи прочети нещо - ще си спестиш време и неудобството, че незнаеш. А иначе за твое сведение 20ти калибър означава, че от един фунт олово могат да се направят 20 топчета с диаметър равен на диаметъра съответната цев.
 8. Like
  box1 reacted to ramzesss in Рангове и титли в сайта - Да или НЕ   
  ......ако искате да разгледаме мненията на най-златните потребители да видите колко плява има .....ищо лично към никого не е за адмириране празното бръщолевене и то да те прави ЗВЕЗДЕН потребител....МЕГАзвезден да съм по точен.....
 9. Like
  box1 reacted to maestroto in Рангове и титли в сайта - Да или НЕ   
  Аз лично съм против тези "титли" само заради това, че една част от потребителите се надпреварват да трупат мнения, в повечето случаи спам, с който по никакъв начин не се обогатява форума, а напротив. И когато някой иска да прочете нещо смисленно то се размива в пространството.
 10. Like
  box1 reacted to Apekc in Полицай просна 4 глигана с 4 изстрела   
  Браво на колегата.
  Чета и се чудя, само в нашите бележки ли пише "разрешава се да отстрелят едно диво прасе" ?
  Разбирам ако са различни колеги на една пусия. Колкото и да е модерно Бенелито, при правило 1+2 в пълнителя, пак не се връзва сметката.
  Не се правя на по-вярващ от папата, а и почти никъде не се спазват стриктно правилата но, поне да не се хвалим в пресата.
  И сега достатъчно са ни стегнали.
  Наслука!
 11. Like
  box1 reacted to ВЕНЧЕНЦО in Язовци   
  Не се оправдавай, няма защо!
 12. Like
  box1 reacted to bars__ in Правилният калибър за хищник в БГ   
  А,аз понеже не съм толко добър да ги бия в главите ползвам скорост маса и експанзия и от около 200 м.става така
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.