Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

GEORGI PL

Ловец
 • Content Count

  673
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Reputation Activity

 1. Like
  GEORGI PL got a reaction from vanko1001 in Проблем с курцхар   
  Чудо, кво ги правите тия кучета бе момчета. Електронния нашийник не е електрошоков такъв, трябва да има просто вибрация, като на телефона, и тя е на степени. Целта е да отвлече вниманието на кучето. Един вид подръпването с повода. Тука въжета, строги нашийници ..... Ако кучето е 2-3 седмици на синджир, като го пуснеш няма да дойде при повикване. Преди пускането трябва да се успокои, след това да потича малко. В подходящ момент като не е ангажирано вниманието му с друго му показваш награда, лакомство, играчка и го викаш. Ако не дойде, или дойде и те заобиколи, или дойде скача и се заиграва, обръщаш се, правиш няколко крачки, викаш го и награда. Повторение.
  Колега Фарадей, кучето просто е послушно. Ще работи отлично. Помоли някой познат с обучено куче да ги извеждате заедно. Много бързо ще влезе в час. Бъди внимателен с него, и му показвай повече обич, че е вероятно малко несигурно. Това е предимство в случая. Не го пускай на прасе. Не го бий никога. Ако подходиш с търпение ще се изненадаш много приятно. Пиши за резултатите.
 2. Like
  GEORGI PL reacted to dakobow in ЛЪКОВЕ /модели, видове и стрелбата с тях/   
  Ами ние не сме спирали !!!
 3. Like
  GEORGI PL got a reaction from kolio8207 in Законодателни промени за контрол върху оръжията... ?!   
  В неделя в предаването на Карбовски 65-годишният Никола Манев от Горна Оряховица заплаши, че ще убие болната си съпруга и след това себе си, със законно притежавания от него револвер, в който имаше два патрона. Бай Никола каза, че ще направи това, защото иска да спрат да живеят в мъка и унижение, в бедност и забрава.

  Добрата новина е, че страшно много хора искат да им помогнат, но има и лоша, гадна и напълно нелогична новина.

  Днес полицията е посетила дома на бай Никола и е иззела оръжието му и двата патрона, които той пазеше за фаталните изстрели. За патроните бай Никола каза, че ще ги използва ако запорират пенсията му заради невнесена вноска по кредит. Полицията е сметнала публичното самопризнание на отчаяния мъж за заплаха и затова днес срещу него е образувано досъдебно производство за планиране на убийството на болната му съпруга. Днес полицията е сложила белезници на Никола Манев!

  Искаме да ви кажем само едно нещо. Досъдебно производство трябва да се образува срещу държавата. Защото държавата е тази, която убива. Която вместо да се погрижи бай Никола да не иска да умре, го убива всеки ден – бавно и мъчително. И накрая заплашва, че ще го съди, докато му слага белезниците. Живеем в абсурд, в който майките, бащите, бабите и дядовците ни са унижавани всеки ден, от всяка инстиуция. Живеем в абсурд, в който вместо възрастните хора да искат да изживеят светли старини, избират смъртта и се молят тя да настъпи по-бързо.

  Вижте следващия видео материал и се опитайте да разберете абсурда, в който тези хора са принудени да живеят. И да умрат.
  http://www.lentata.com/page_5810.html
 4. Like
  GEORGI PL got a reaction from observer in Оръжието – гарант за личната и национална сигурност   
  Цитирам поста на колега от друг форум:
  "Преди 2-3 седмици бех в 2 села в Района на Сандански.
  В едното имаше останала само една баба (село с километри черен път, без вода и ток). Приятелят ми като я е посетил първият път - се разплакала и молила да не я обира и насилва, че нямала нищо...

  Други 4 баби в друго село. Едната ми разказваше как е имала схватка с някакви които са се опитвали да влезат при нея посред нощ и тя е запъвала вратата отвътре и като им казала че има брадва и ще ги насече... и онези се отказали. Спи с брадвичка под възглавницата.
  Другите баби са били обирани многократно, взели са им всичко... имаше и нещо неизказано, в очите им се четеше.
  Искаше ми се да остана да ги защитя, но не се знае кога ще са набезите.
  Пълно е с изнасилвания и издевателства над възрастни по селата.
  Ако няма полиция, жандармерия или поне ловец в селото - на такива трябва да им се разрешава протежанието на огнестрелно!

  Нещата се влошават все повече защото има безнаказаност. Всички бягат от българските села, останали са само бабите които никой не ги иска или няма къде и как да отидат в града. Като измрат тези села ще изчезнат от картата на България. Имало е училища, читалища...
  Картината е много тежка и тъжна.

  Колко ли им пука на мазните законотворци заети да ходят по приеми, возят в лимузини и учещи се как да лъжат и представят пред лапнишараните - вотаджии.
  Само по една седмица да преспиват годишо в такива села и ще видите какви закони ще излезат.
  Съзнание, ценности и състрадание липсват на днешния политик, който е лишен от съвест. Това се пренася и върху населението - жалка картинка."
 5. Like
  GEORGI PL reacted to Явор in Колко струва едно ловно куче?   
  Много точно колега! За това и развъдчиците ги продават скъпо, за да не попаднат в ръцете на хора, които няма да могат да го гледат. Разходите си отиват, за качествени храни и ветиринарни грижи. Ама отплатата, удоволствието в лова не може да се купи.
  Плащал съм за операции. Не съм спал да се оправи животинкта. Кучето не е ловно куче, ако го вържеш на един синджир. Иска всеки ден занимания и грижи. Гледам два курцхаара в апартамент. Това е чистене веки ден, две разходки и ........ Гледането на куче е ангажимент. Имам ги за част от семейството. Първта стойка, първия апорт, това е кат с децата ..... прохождане, първа думичка. Кучето е умно животно то разбира и се отблагодарява. То не може само да си създава условия за живот. Не е виновно, че го храниш с отпадаци или буклучави храни, че не го лекуваш или предпазваш от болести. Лов без куче не става. Те са като две страни на една монета - ловец и куче.
 6. Like
  GEORGI PL reacted to георги димитров in Акт от КОС при промяна на постоянен адрес.   
  Спечелихме!!
  Административен съд Шумен потвърди решението на РС Нови пазар. Решението е окончателно.
  Отново благодарности на м.Асен и на всички колеги, които бяха съпричастни.
  Поздрави!
 7. Like
  GEORGI PL reacted to Краси_Кръстев in Лов на свраки и врани   
  Оптиката е: Meopta MeoStar R1r 3-12x56 RD 4K при пълнолуние не ти трябва фенер, вижда се перфектно. Пушката е Remington 700sps varmint 223rem. Стъпка 1/12 3,860кг. Доста е тежка, с оптика и патрони е към 5кила, но пък не се усеща откат. На 100м винаги в една и съща дупка с патрони 50-55gr. (По-скъпи патрони от 1,50лв не съм купувал). На варда за бълхарници е чудесна комбинация.
 8. Like
  GEORGI PL reacted to galin_f in Лов на свраки и врани   
  Така ги ловува тази котка.
  Аз ги отстрелвам, тя ги апортира

 9. Like
  GEORGI PL reacted to георги димитров in Акт от КОС при промяна на постоянен адрес.   
  Това са мотивите на РС Нови пазар- Съдът намира,че вмененото на жалбоподателя административно нарушение , съставомерно нарушение по чл.86 ал.1 т.1 във вр.чл.86 ал.1 2 от ЗОБВВПИ не е осъществено от обективна и субективна страна поради следните съображения:
  Понятието „постоянен адрес” има своята легална дефиниция в пар.1,т.3 от ДР на ЗБЛД,съгласно който това е адресът в населеното място на територията на Република България,,където гражданинът е вписан в регистъра на населението.Постоянният адрес се отразява в личната карта на лицето/чл.26 ал.1 т.5 от ЗБЛД/ и на него то получава официални съобщения от органите на държавната администрация и от органите на съдебната власт.Със същото понятие борави и Законът за гражданската регистрация,според който това е адресът в населеното място ,на което лицето избира да бъде вписано в регистрите на населението /чл.93 ал.1 от ЗГР/.Промяната на постоянния адрес е процес,който не се осъществява с еднократно действие ,а с поредица от действия,първото от които е подаване на заявление до съответната община ,с което се декларира намерението на съответното лице за установяване по местоживеене на нов постоянен адрес и приключва със издаване на документа за самоличност на това лице,в който вече е обективирана исканата промяна,а именно,че то е вписано в регистрите на населението с новия постоянен адрес.
  Ето защо,съдът намира,че моментът,от който жалбоподателят е бил длъжен да подаде уведомление до Началника на РУ гр.К. за промяна на постоянния си адрес ,следва да се счете от датата на издаване на личната му карта -08.10.2015г.,който срок е изтекъл на 23.10.2015г.,но доколкото този юридически факт не е елемент от административното нарушение,за което е подведен под административнонаказателна отговорност ,се явява ирелевантен в конкретния правен спор.
  С оглед на гореизложеното,съдът намира,че твърдяното административно нарушение ,за което е наказан жалбоподателят,не е осъществено от него ,поради и което издаденото наказателно постановление се явява незаконосъобразно и като такова следва да бъде отменено от съда.
  Но полицията обжалва пред Административен съд Шумен, в жалбата им липсва какъвто и да е мотив - " отменете решението на РС и оставете в сила НП " . Ще видим какво ще реши Административен съд Шумен.
  Нека колегите си търсят правата, защото е гадно и обидно отношението на някои служители на МВР, отказвайки дори да те изслушат, а за неразбирането няма да говоря.
  Поздрави!!
 10. Like
  GEORGI PL reacted to roninhus in Тигр тип СВД, 7.62х54R - помагайте   
  Колеги това отпред на СВД-то не е компенсатор а огнеприкривател,на Тигъра е новия вариант който е по малък,но ефекта е същия.
 11. Like
  GEORGI PL reacted to Пурко in Пушка, нож и какво още носите с вас на лов ?   
  Всеки си носи различни работи!
  Ако питате мен - колкото по-малко - по-добре! Да не тежи!
  Според мен, най-важно е като тръгваш за лов, да не забравиш да си оставиш всички проблеми и ядове!
  Много пречат в гората!
 12. Like
 13. Like
  GEORGI PL reacted to георги димитров in Акт от КОС при промяна на постоянен адрес.   
  Здравейте, има развитие по темата. Пуснах възражение по акта- не го уважиха и ми написаха Наказателно постановление. което обжалвах в съда.
  Наказателното постановление е отменено .
  Големи благодарности на м. Асен, много ми помогна, голям пич е .
 14. Like
  GEORGI PL got a reaction from momcho2000 in Акт от КОС при промяна на постоянен адрес.   
  Кво сега, с преводачи ли да ходим по оня край ... ? Трудно говорел български ... до толкова, да не могат да се разберат .... държавен служител ... И тоя човек раздава разрешителни и контролира оръжието ... ?
 15. Like
  GEORGI PL got a reaction from kum4o val4o in Акт от КОС при промяна на постоянен адрес.   
  Кво сега, с преводачи ли да ходим по оня край ... ? Трудно говорел български ... до толкова, да не могат да се разберат .... държавен служител ... И тоя човек раздава разрешителни и контролира оръжието ... ?
 16. Like
  GEORGI PL got a reaction from semestara in Лов с лък и пневматика   
  Дядо ви Гари по темата
 17. Like
  GEORGI PL got a reaction from Sandanski in Лов с лък и пневматика   
  Дядо ви Гари по темата
 18. Like
  GEORGI PL reacted to Sandanski in Лов с лък и пневматика   
  Сякаш много подценявате лъка,и ловуващите с него.А според мен,именно това е истинския лов,и определено не е за всеки,като и аз съм в това число И изобщо тоя вид лов си е цяла наука,дан пиша и изкуство .В България,този лов се практикува отдавна.Само,че в ловните стопанства.И за да няма излишни дебати,невярващите да потърсят първите видеозаписи на Стилян Къдрев-там всичко се вижда Мисля,че във лс Воден беше тоя лов,но не съм много сигурен.Колегата корморан,споменава френския канал.И аз го гледам редовно и точно там съм гледал лов на зайци и фазани с лък,ами не мога да кажа нищо друго,освен браво на колегите!
  Също по този канал,гледах друг един страстен почитател на лова с лък.Той пък е направо уникат,изключително точен и хладнокръвен тип,а освен това е и изключителен спринтьор,това последното му качество се прояви след като стреля по един слон,и той преди да падне го подгони.С биволите,също имаше подобно премеждие От африканска гугутка, до слон,все с лъка.
 19. Like
  GEORGI PL reacted to lu-bo in Лов с лък и пневматика   
  Лъка и въздушните пушки не са задължителни а само разрешени.Нека има разнообразие - кои с каквото му е кеф това е много хубаво.Много е неприятно когато се опитват да ни лишат от нещо / например полуавтоматичното оръжие/.
 20. Like
  GEORGI PL reacted to semestara in Лов с лък и пневматика   
  Споделям мнението ти !!!
 21. Like
  GEORGI PL got a reaction from Дон Кикот in Лов с лък и пневматика   
  Именно, днес при намаления дивечов запас, лъка е по подходящ. За да ловуваш с лък, първо се изисква физическа подготовка, после овладяване на оръжието, което вярвай ми не е лесно, умения да издебнеш животното на близка дистанция, маскировка, и стреляш само на 100% сигурно, и в убойна зона, щото най малко стрелата и върха хич не са евтини ... Това е възможно най общо .. Не е като да вземеш пушка за няколко стотачки и да пукаш докато падне, каквото е разбирането за лов на голяма част от съвременните ловци. Който не се разпознава, да не се обижда.
 22. Like
  GEORGI PL got a reaction from niki1963 in Лов с лък и пневматика   
  Именно, днес при намаления дивечов запас, лъка е по подходящ. За да ловуваш с лък, първо се изисква физическа подготовка, после овладяване на оръжието, което вярвай ми не е лесно, умения да издебнеш животното на близка дистанция, маскировка, и стреляш само на 100% сигурно, и в убойна зона, щото най малко стрелата и върха хич не са евтини ... Това е възможно най общо .. Не е като да вземеш пушка за няколко стотачки и да пукаш докато падне, каквото е разбирането за лов на голяма част от съвременните ловци. Който не се разпознава, да не се обижда.
 23. Like
  GEORGI PL got a reaction from semestara in Лов с лък и пневматика   
  Именно, днес при намаления дивечов запас, лъка е по подходящ. За да ловуваш с лък, първо се изисква физическа подготовка, после овладяване на оръжието, което вярвай ми не е лесно, умения да издебнеш животното на близка дистанция, маскировка, и стреляш само на 100% сигурно, и в убойна зона, щото най малко стрелата и върха хич не са евтини ... Това е възможно най общо .. Не е като да вземеш пушка за няколко стотачки и да пукаш докато падне, каквото е разбирането за лов на голяма част от съвременните ловци. Който не се разпознава, да не се обижда.
 24. Like
  GEORGI PL reacted to DDD in D-2 или AUS-8   
  За практични цели AUS-8 е добра, не ръждясва, точи се лесно, държи ряз (е не колкото върховите стомани, но достатъчно).
  Д-2 е по износоустойчива, но се точи трудно;
  Ако е за лов, аз бих заложил на AUS-8; Но има и нещо друго - който нож ти харесва повече, който ти е повече по душа, вземай него; и двете стомани ще ти свършат работа.
 25. Like
  GEORGI PL reacted to k_a_n_a_r_a in Руски снайперисти уцелиха 15см мишени на дистанция 600м през нощта   
  Колега на път съм да ти повярвам но при едно условие ти пушка уред за нощно виждане и мишена 15см на 15см квадрат да я уцелиш вечерта !
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.