Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

olege

Ловец
 • Мнения

  23
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  oleg
 • Оръжие
  МЦ-21-12, ЧЗ-550 308W
 • Куче
  дратхаар
 • Град
  Рила
 • ЛРД
  Рила
 1. Колега, не съм мерил разстоянието между попаденията с ролетка, но говора за последните три изстрела / 3,4,5/. приблизително колкото монета от 1лв. След тях имаше и настройка в дясно, но не бе заснето поради технически причини. Относно таското кръста не е косъм
 2. Колеги, мина прострелката, която е направена е с ППУ 11.7гр. на сто метра от опора с оптика Таско 3-9х40. По мое желание е направена да бие 3-4см. над центъра. Предстои стрелба с Геко 11гр.
 3. Колеги, от вчера съм горд собственик на ЧЗ-550 Синтетик в кал. 308W. прострелка все още няма, понеже времето не стига .
 4. Много животни да галиш с тази играчка. Наслука
 5. еееееееех, ЛЮБОВ, кога ли ще свърши изведнъж?!
 6. С два ударени пъдпъдъка завърши нашия ловен ден с Варо, след като се изля като от ведро. Учудващо, че ги има все още. За съжаление няма фото.
 7. Прав е колегата, където пише, че темата е отишла на втора страница. ето нещо и от нас с Варо, малко но от сърце и повече негова душа
 8. Колеги, закона си е закон. Да така е има традиции, които са от доста време при лова, но Колеги традициите на са вече това което бяха. Друг е въпроса дали е измислен и направен както трябва, но това е положението. Хората които са го ковали този закон са преценили така. Нали вече сме европейци, гледаме от тях и се учим. Дали тези хора разбират от лов и ловни традиции е друг въпрос. Но "кучето си лае кервана си върви" и няма връщане на зад. Ще се научим да не се употребява алкохол по време на ловен излет /за което съм много ЗА/, ще се научим и да не се пие при ловна слука и след това на банкета докато не си оставим оръжието в къщи. Ще се научим ако трябва /да не е..ш преди лов и жената да не ти скача пушката за слука понеже на запад не е прието/. Много случа през този ловен сезон на всички и безаварийно.
 9. Браво на Рино. Страхотни стойки.
 10. Колеги, да ви се похваля. От направените вече 7-8 излета в полето, малкия Варо вече има доста срещи с яребиците. От начало когато се вдигаха, гледаше все едно бе изтърван. Но след няколко такива срещи започна доста да им отделя внимание, и като ги надушеше от разстояние направо се побъркваше. Правеше и нещо като стойка, но хайванчетата се вдигаха доста рано. Имаше късмета да се срещне и с един дългоух приятел, като даде доста добри показатели и при него, мина повече от стотина метра по дирята му. Е това е в следствие доста ходене в полето, тъй като дребния дивеч в моя район не е толкова често срещан. Но тази тенденция напоследък взе да се променя в полза на дивеча, което малко хора в дружината ги засяга. Имам в предвид тези, които имаме кучета работещи със стойка. Поздрави и и на слука на всички колеги.
 11. Страхотни стойки колега. Поздравявам ви.
 12. Направихме една варда с приятел за около 4часа, но за съжаление никакво движение. А стръвта ни е доста апетитна- /цяла крава/, която при наглеждане сутринта бе посещавана от лисаните, които бяха закусили доста добре. Явно закуската им е била доста богата, та са решили да не вечерят днес, но другия път може и да им приседне . На слука на всички колеги.
 13. Напълно съм съгласен с колегата. Специално за гонка, според мен не е необходим калибър по голям от 308. Този калибър е напълно достатъчен за лов на едър дивеч {прасе} и за варда, без значение за какъв хищник, както и може да покрие достатъчно прилично разстояние от порядъка на (350м.) , с приличните оптични прибори. Виждал съм възможностите на Тика. На гонка бяха поразени четири прасета, като само по едно бе дублирано, през пресечен терен.
 14. Колегата, който те пита за какъв лов ще ползваш оръжието е прав . Това е от значение за калибъра по принцип. Но ако трябваше сега, аз да си купувам карабина бих си взел Тиката. Един приятел я притежава и е страхотна, но и цената е определяща. Аз си взех СЛР, но тогава с такива средства разполагах, не че не съм доволен от него...................... По принцип няма лошо оръжие, има лошо зад-прикладно устройство. Поздрави.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.