Jump to content

rusomah69

Ловец
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

rusomah69 last won the day on October 31 2014

rusomah69 had the most liked content!

About rusomah69

 • Birthday 10/11/1968

Допълнителна информация

 • Име
  Ловецъ
 • Оръжие
  К'во набарам
 • Куче
  най-хубавото
 • МПС
  по-добре пеша
 • Град
  нема такъв
 • ЛРД
  ЛРД
 • Skype
  в гората нема покритие

Recent Profile Visitors

1,243 profile views

rusomah69's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

54

Reputation

 1. " Мярката трябва да бъде изпълнена до средата на февруари 2015 г. от всички стопанисващи дивеча в териториалния обхват на регионалните дирекции по горите." . Няма що луда работа ще падне три месеца!?Ще "премахват" мрежи!Някой мислил и нарочно недомислил,че до това време "някои хора" ще приберат отново свинете майки с приплодите.А сега министърката да каже откога влиза забраната за лов на дива свиня?Така, значи излиза,че някои хора ще ловят до февруари та и март прасета с капани и т.н.
 2. Лично мнение: Просто една статистика и реклама за " Holland & Holland и Land Rover" в ловен форум,защото някой видите ли е сложил две ловни пушки..! Ако бяха поставени чифт бикини,жартиери или сутиен,къде ли щеше да е рекламата...!?? Не е важно с какво ще си на лов ,важното е да си сред природата и с приятели..! Все пак сме ловци а не манекени.
 3. Следващият излет ще е още по - многоброен колеги!!! Многоброен,за да изринем клетките,оградите,дерибеите ,"органите"от горите и ловищата ни! Всичко е в нашите ръце, за да може децата ни утре,да показват на тяхните деца и внуци богатството на дивеча в нашата страна!
 4. Днес 31.10.14г. в 14:00'ч. на площада в с. Хвойна и ние ще започнем да слагаме примки, но за подкупни "органи и изключително строги служители." капани за дерибеи бракониери които им раздават премии! На който му пука за дивеча в страната ни, и е истински ЛОВЕЦ, и му е писнало от узаконени концлагери за диви животни в горите ни,"органите" и дерибеите в България... Може да дойде и да застане достойно до колегите си! БЕЛЕЖКАТА ЗА ИЗЛЕТА ДНЕС ЩЕ Я ПИШЕМ ВСИЧКИ НИЕ, ЗА- ДА ОСТАНЕ ДИВЕЧ В СТРАНАТА НИ!
 5. Ние позволихме с действие или бездействие да се създаде тази система и ние сме тези ,които трябва да я разрушим.Така наречените "органи" нищо няма да направят докато ние не ги принудим.Просто ще си живуркат с кървавите пари от дивеча ,ще си затварят очите за загражденията,тъй като от тях имат облага... За това бойкот до дупка и пред парламента!
 6. В крайна сметка "органите" ако продължат да се правят само на "органи", а не на служители, на които им плащаме да са СЛУЖИТЕЛИ ,ще се съберем от всякъде и де що има огради, капани в горския фонд и "органи" ,пречещи на дивеча да преминава,развъжда и съществува свободно... и сами можем да ги премахнем. . "Хиляди Петко не чакат". Всичко в крайна сметка е в нашите ръце. Ловците сме тези, които трябва да следим за опазването,развъждането и свободното съществуване на дивеча. Ловеца следи за бракониери в своите ловища, за поставени капани ,заграждения и ги премахва своевременно...! Дивечът и горите са държавно богатство,а не частно .В горския фонд е строго забранена пашата на домашни животни и заграждения възпрепятстващи свободното преминаване и съществуване на дивеча. Така че ,клещите и оградите и капаните на парчета
 7. Над 200 ловци от Асеновград, Пловдив, Смолян, Русалско и Чепеларе блокират републиканския път Пловдив - Смолян в петък по обяд. Те ще застанат на пътя и няма да пропускат автомобили за около час от името на близо 12 000 ловци и рибари в района. Искането им е за промяна в Закона за лова, който допуска самоволията в частните ловни стопанства. Всички капани и заграждения да бъдат премахнати! Дружинките искат край на касапницата на дивеча и премахване на капаните и загражденията. Кметът на Хвойна вече е дал разрешение за протестната акция. Настояваме да се промени законът така, че да се ограничат максимално своеволията на частните ловни олигарси. Капаните, които те поставят, за да примамват животните към своите територии, оставят хектари земи без дивеч, нарушават екоравновесието и лишават редовите ловци от достъп до животните, алармира шефът на ловно-рибарското дружество „Сокол” - Асеновград, д-р Георги Хаджиламбрев. В интернет има клипчета със заснети убийства на над 100 диви прасета в един ден, разказва и шефът на ЛРД „Сокол” Пловдив д-р Васил Паница. Това е изключително опасно, води до намаляване на популацията, освен това загражденията водят до нарушаване на генофонда, изчезват и трофейните качества, тъй като животните се кръстосват помежду си и се стига до израждане на животните. Загражденията водят и до нарушаване на правата на собственици на частни имоти, до които те нямат достъп. Търпението ни преля, категоричен е един от организирането на митинга д-р Хаджиламбрев. В предишния парламент има внесена подписка от 7000 сдружени ловци от цялата страна, но по нея няма движение. Подобни частни ловни полета в региона, където се източва естественият ресурс от диви животни, има навсякъде, от Русалско, през Карамуш и Добралък. Някои от стопаните концесионери са коректни и не са агресивни в действията си, но има и такива, които са безогледни единствено с цел да си захранят собствените ловни полета, обяснява още д-р Хаджиламврев. Така се е стигнало целият район от Бачково- Нареченски бани- Косово и Добралък да няма къде да се ловува, защото дивечът е примамен от частниците с мотива, че правят така наречените „аклиматизационни мерки”. Аналогични протести имаше още преди десетилетие за района на Карамуш, където внушителна по размери ловна зона се държеше от бизнесмена Тодор Батков, според местни хора, статутът там продължава и сега. Следващата стъпка ще бъде блокиране на пътя Пловдив-Кърджали, след месец и на автомагистрала „Тракия”. Да подкрепим колегите и опазваме дивеча си!
 8. Здравей колега,за тази цена поне да беше качил малко повече снимки на тази Нива.И що за "консумативи "си сменил по тази кола!
 9. Продавам полуавтоматична нарезна карабина "Baikal MP161" калибър 22LR + Оптика "Millett"3-12x40E с червена подсветка. Два пълнителя с по девет патрона всеки. Пушката e на 2 години, перфектна и е оборудвана за варда на хищници. 0877076823
 10. "К`во викаш !?" Щом си бил на "каръшкото" място, цапни една ракия преди бирата.
 11. Махни го този кентавър, с бабата май беше по-добре. Ти да не си зодия Стрелец ?
 12. Не ти говори, пише на баба ти от снимката, за да спре да пише вече, че е паднала и не се знае кога ще стане.
 13. GEORGI PL.... Жено,жено... представяща се за мъж и колега-ловец!!! Що дириш сред ловците с твоите "мили муцунки" и глупави въпроси, които самата ти не разбираш, но задаваш. Ако смяташ да направиш чрез темата сайта популярен,то го постигна , но стана БАНАЛЕН . Колко пъдпъдъка отстреля с "мили човчици" с твоя виртуален лък
 14. До " горската" Такива снимки има безброй .Добре е ,че нямате снимка на разкъсани деца от ягуар.Тогава като се видите щяхге друго да си говорите.Но все пак говорете си.........
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.