Jump to content

rusomah69

Ловец
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by rusomah69

 1. " Мярката трябва да бъде изпълнена до средата на февруари 2015 г. от всички стопанисващи дивеча в териториалния обхват на регионалните дирекции по горите." . Няма що луда работа ще падне три месеца!?Ще "премахват" мрежи!Някой мислил и нарочно недомислил,че до това време "някои хора" ще приберат отново свинете майки с приплодите.А сега министърката да каже откога влиза забраната за лов на дива свиня?Така, значи излиза,че някои хора ще ловят до февруари та и март прасета с капани и т.н.
 2. Лично мнение: Просто една статистика и реклама за " Holland & Holland и Land Rover" в ловен форум,защото някой видите ли е сложил две ловни пушки..! Ако бяха поставени чифт бикини,жартиери или сутиен,къде ли щеше да е рекламата...!?? Не е важно с какво ще си на лов ,важното е да си сред природата и с приятели..! Все пак сме ловци а не манекени.
 3. Следващият излет ще е още по - многоброен колеги!!! Многоброен,за да изринем клетките,оградите,дерибеите ,"органите"от горите и ловищата ни! Всичко е в нашите ръце, за да може децата ни утре,да показват на тяхните деца и внуци богатството на дивеча в нашата страна!
 4. Днес 31.10.14г. в 14:00'ч. на площада в с. Хвойна и ние ще започнем да слагаме примки, но за подкупни "органи и изключително строги служители." капани за дерибеи бракониери които им раздават премии! На който му пука за дивеча в страната ни, и е истински ЛОВЕЦ, и му е писнало от узаконени концлагери за диви животни в горите ни,"органите" и дерибеите в България... Може да дойде и да застане достойно до колегите си! БЕЛЕЖКАТА ЗА ИЗЛЕТА ДНЕС ЩЕ Я ПИШЕМ ВСИЧКИ НИЕ, ЗА- ДА ОСТАНЕ ДИВЕЧ В СТРАНАТА НИ!
 5. Ние позволихме с действие или бездействие да се създаде тази система и ние сме тези ,които трябва да я разрушим.Така наречените "органи" нищо няма да направят докато ние не ги принудим.Просто ще си живуркат с кървавите пари от дивеча ,ще си затварят очите за загражденията,тъй като от тях имат облага... За това бойкот до дупка и пред парламента!
 6. В крайна сметка "органите" ако продължат да се правят само на "органи", а не на служители, на които им плащаме да са СЛУЖИТЕЛИ ,ще се съберем от всякъде и де що има огради, капани в горския фонд и "органи" ,пречещи на дивеча да преминава,развъжда и съществува свободно... и сами можем да ги премахнем. . "Хиляди Петко не чакат". Всичко в крайна сметка е в нашите ръце. Ловците сме тези, които трябва да следим за опазването,развъждането и свободното съществуване на дивеча. Ловеца следи за бракониери в своите ловища, за поставени капани ,заграждения и ги премахва своевременно...! Дивечът и горите са държавно богатство,а не частно .В горския фонд е строго забранена пашата на домашни животни и заграждения възпрепятстващи свободното преминаване и съществуване на дивеча. Така че ,клещите и оградите и капаните на парчета
 7. Над 200 ловци от Асеновград, Пловдив, Смолян, Русалско и Чепеларе блокират републиканския път Пловдив - Смолян в петък по обяд. Те ще застанат на пътя и няма да пропускат автомобили за около час от името на близо 12 000 ловци и рибари в района. Искането им е за промяна в Закона за лова, който допуска самоволията в частните ловни стопанства. Всички капани и заграждения да бъдат премахнати! Дружинките искат край на касапницата на дивеча и премахване на капаните и загражденията. Кметът на Хвойна вече е дал разрешение за протестната акция. Настояваме да се промени законът така, че да се ограничат максимално своеволията на частните ловни олигарси. Капаните, които те поставят, за да примамват животните към своите територии, оставят хектари земи без дивеч, нарушават екоравновесието и лишават редовите ловци от достъп до животните, алармира шефът на ловно-рибарското дружество „Сокол” - Асеновград, д-р Георги Хаджиламбрев. В интернет има клипчета със заснети убийства на над 100 диви прасета в един ден, разказва и шефът на ЛРД „Сокол” Пловдив д-р Васил Паница. Това е изключително опасно, води до намаляване на популацията, освен това загражденията водят до нарушаване на генофонда, изчезват и трофейните качества, тъй като животните се кръстосват помежду си и се стига до израждане на животните. Загражденията водят и до нарушаване на правата на собственици на частни имоти, до които те нямат достъп. Търпението ни преля, категоричен е един от организирането на митинга д-р Хаджиламбрев. В предишния парламент има внесена подписка от 7000 сдружени ловци от цялата страна, но по нея няма движение. Подобни частни ловни полета в региона, където се източва естественият ресурс от диви животни, има навсякъде, от Русалско, през Карамуш и Добралък. Някои от стопаните концесионери са коректни и не са агресивни в действията си, но има и такива, които са безогледни единствено с цел да си захранят собствените ловни полета, обяснява още д-р Хаджиламврев. Така се е стигнало целият район от Бачково- Нареченски бани- Косово и Добралък да няма къде да се ловува, защото дивечът е примамен от частниците с мотива, че правят така наречените „аклиматизационни мерки”. Аналогични протести имаше още преди десетилетие за района на Карамуш, където внушителна по размери ловна зона се държеше от бизнесмена Тодор Батков, според местни хора, статутът там продължава и сега. Следващата стъпка ще бъде блокиране на пътя Пловдив-Кърджали, след месец и на автомагистрала „Тракия”. Да подкрепим колегите и опазваме дивеча си!
 8. Здравей колега,за тази цена поне да беше качил малко повече снимки на тази Нива.И що за "консумативи "си сменил по тази кола!
 9. Продавам полуавтоматична нарезна карабина "Baikal MP161" калибър 22LR + Оптика "Millett"3-12x40E с червена подсветка. Два пълнителя с по девет патрона всеки. Пушката e на 2 години, перфектна и е оборудвана за варда на хищници. 0877076823
 10. "К`во викаш !?" Щом си бил на "каръшкото" място, цапни една ракия преди бирата.
 11. Махни го този кентавър, с бабата май беше по-добре. Ти да не си зодия Стрелец ?
 12. Не ти говори, пише на баба ти от снимката, за да спре да пише вече, че е паднала и не се знае кога ще стане.
 13. GEORGI PL.... Жено,жено... представяща се за мъж и колега-ловец!!! Що дириш сред ловците с твоите "мили муцунки" и глупави въпроси, които самата ти не разбираш, но задаваш. Ако смяташ да направиш чрез темата сайта популярен,то го постигна , но стана БАНАЛЕН . Колко пъдпъдъка отстреля с "мили човчици" с твоя виртуален лък
 14. До " горската" Такива снимки има безброй .Добре е ,че нямате снимка на разкъсани деца от ягуар.Тогава като се видите щяхге друго да си говорите.Но все пак говорете си.........
 15. Мен със сигурност ме разсмя. Аз изказвам моето мнение, а и между другото, смяташ ли, че ме интересува с колко неща си запознат? То, аман от "знаещи", "информирани" и "можещи" в тази страна и поради тази причина сме на този хал. В интернет пространството е въпрос на избор анонимността. Така че, от твоята трибуна /на администратор/ не мисли, че останалите потребители, които са избрали да останат анонимни са по-малко начетени, знаещи и информирани. Не, че нещо, но ми звучиш някак си дискриминиращо А на колегите наслука и наздраве в събота.
 16. Ха-ха Вие сериозно ме разсмяхте г-н Генов с определението за "викащи" главни букви. Не знам в сайта да е наложено с какви букви да се пише освен критерия да е на кирилица. Не желая да захапвам онова парче, което вие сдъвкахте относно това, кой какви филми е гледал и какви книги чел, тъй като е много глупаво мерило за ваше сведение. А относно таксуването на ягуара, г-н Генов, да ви кажа още нещо: явно сте запознат с ценообразуването на отстрелян дивеч за ловен туризъм чрез убийство. Но първо и преди всичко, за да се случи това таксуване и плащане, за което пишете , управителят трябва да му смени статута от зоопарк на ловен парк, да стане собственик, да изкара лицензите и правата и да обяви цени /по съответния ред/ за ловен туризъм. ​ А между другото ще излезе, че по вашата логика, всички трябва да си платят за сафарито - полицаи, ветеринари, ловци, пожарникари... Но те са били повикани от управата безплатно, на това ваше "сафари". И излиза, че управителят трябва да оправи сметката.
 17. Защо трябва ловецът да има проблеми? Ако смятате, че ако повторите едно нещо 100 пъти, то става реалност - грешите. Има си компетентни органи и закон в тази държава. Защото иначе ще стане така, че и ловците и полицаите, и пожарникарите са виновни! Виновен е този, който им е възложил това, което трябва да се извърши и по определените от него условия, за да обезвредят по един или друг начин животното. Всичко друго след събитието, "какво е можело" и "как е трябвало" е само и единствено бля-бля... От което могат да се вземат само поуки занапред. А също така, да се открие служба, която да извършва тази дейност и същите тези управници да си плащат за небивалиците и немърливостта, за която взимат заплати. А относно, цитирам: Не, не е геройство. Така явно го е наложила обстановката или ситуацията. Да не забравяме, отново, че те са били повикани - ловци, пожарна и полиция, за да решат проблема на управата на зоологическата градина. И на тях, същите, не са им раздадени упойващи стрелички... , а собствените им оръжия..., така че ясно е в зародиш какъв ще бъде краят. А от тук възниква един друг въпрос, който се коментира много в нашите среди НИМА Е ГЕРОЙСТВО ИЛИ ЛОВ ДА ОТИДЕШ НА САФАРИ В АФРИКА, В ЗАГРАЖДЕНИЕ ИЛИ РЕЗЕРВАТ, ДА ТЕ ВОДЯТ ЛОВНИ ЕГЕРИ /ЛОВНИ ВОДАЧИ/ С ДЖИПОВЕ И ТЕМ ПОДОБНИ ДО ЯТАКА ИЛИ ХРАНИЛКАТА, НА КАКВОТО И ДА БИЛО ЖИВОТНО, И ДА ОСТАНЕ ЕДИНСТВЕНО ДА СЛОЖИШ "КРЪСТЧЕТО" НА СКЪПАТА СИ ОПТИКА И ПУШКА И ДА ВЪЗПРОИЗВЕДЕШ ИЗСТРЕЛ? ТОВА ГЕРОЙСТВО ЛИ Е ИЛИ УБИЙСТВО? ... КАЖЕТЕ..., НО СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ЛОВ ЗА МЕН!
 18. Настоящият директор, ветеринара, персонала на зоологическата градина. Те са виновните, в случая, за мен! Да си ги разследват и всекиму заслуженото. Те са се обърнали за помощ от полицията и ловците. Това решение се взима от директора, а не от чистача в зоологическата градина. Той носи отговорност за това си решение. Така че, дали щеше да е полицай, ловец или ветеринар /със стрелички, дори и да са най-модерните/ - те са свършили работата, за която са повикани! Все още не съм виждал в зоологическа градина да се разкарват въоръжени ловци и полицаи заедно и безпричинно да гонят избягало животно, а в случая ягуар! ТЕ СА БИЛИ ПОВИКАНИ И ИНСТРУКТИРАНИ ОТ УПРАВАТА ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ОТ ТЯХ УСЛОВИЯ ЗА ДЕЙСТВИЕ. И нека не умаловажаваме факта, че това е ягуар, хищник, а не домашна котка. Ама видите ли "бил гледан в клетка 10 години"... Тогава нека от твърдящите това, да влезе в клетката на друг ягуар, лъв, тигър, пък ако ще и 20 години да е гледан в клетка! Омръзнало ми е от такива глупави умаловажаващи опасността сравнения. Преди известно време бях свидетел на следното: как един баща се оправдаваше, че невръстният му син стрелял с въздушна пушка из квартала - "Ама тя е въздушна, няма страшно". Казах му следното "Би ли застанал на 10 м., а той да ти пусне една "безопасна" съчма в задника?"... Празен телешки поглед...
 19. Продавам полуавтоматична нарезна карабина "Baikal MP161" калибър 22LR + Оптика "Millett"3-12x40E с червена подсветка.Два пълнителя с по девет патрона всеки. Пушката e на 2 години,перфектна и е оборудвана за варда на хищници. Пловдив ; 0877076823
 20. Продавам полуавтоматична нарезна карабина "Baikal MP161" калибър 22LR + Оптика "Millett"3-12x40E с червена подсветка.Два пълнителя с по девет патрона всеки. Пушката e на 2 години,перфектна за варда на хищници. Пловдив ; 0877076823
 21. Продавам полуавтоматична нарезна карабина "Baikal MP161" калибър 22LR + Оптика "Millett"3-12x40E с червена подсветка.Два пълнителя с по девет патрона всеки. Пушката e на 2 години,перфектна и е оборудвана за варда на хищници. Пловдив ; 0877076823
 22. Продавам полуавтоматична нарезна карабина "Baikal MP161" калибър 22LR + Оптика "Millett"3-12x40E с червена подсветка.Два пълнителя с по девет патрона всеки. Пушката e на 2 години,перфектна и е оборудвана за варда на хищници. Пловдив ; 0877076823
 23. Продавам полуавтоматична нарезна карабина "Baikal MP161" калибър 22LR + Оптика "Millett"3-12x40E с червена подсветка.Два пълнителя с по девет патрона всеки. Пушката e на 2 години,перфектна и е оборудвана за варда на хищници. Пловдив ; 0877076823
 24. Продавам полуавтоматична нарезна карабина "Baikal MP161" калибър 22LR + Оптика "Millett"3-12x40E с червена подсветка.Два пълнителя с по девет патрона всеки. Пушката e на 2 години,перфектна за варда на хищници. Пловдив ; 0877076823
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.