Jump to content

Sonyred

Ловец
 • Posts

  239
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sonyred

 1. Има реален риск за ловния туризъм и за отглеждането на Източнобалканската свиня у нас, Еврокомисията да задели средства за борба с опасната чума по дивите свине. Африканската чума по свинете продължава да се разраства, като след Украйна , Беларус и Полша, вече има регистрирани случаи и в Молдова. Ако в Румъния не бъдат взети мерки, болестта ще навлезе и в България. http://pogled.info/european-parliament/nekov-ima-realen-risk-za-lovniya-turizam-u-nas.85651 Това от поглед.инфо дали е реално или повече е пушилка?
 2. Много изкушителни предложения. Към края на месеца ако има нещо останало ще се възползвам.
 3. Не е обяснимо, защо престъпниците незаконно преминали държавната ни граница упорито се наричат "мигранти" ? Бъдете повече българи и по - малко европейци !
 4. Не е важно, колко граждани са гласували, а кой брои бюлетините! Примери много, а само като си спомним депутати от ГЕРБ носят едни чували с бюлетини от вота и няма смисъл от коментар. Трябва да бъде забранено на всички, които не пребивават постоянно в България да гласуват на всякакви избори и референдуми, като изключим дипломатическите служители и моряците. Отишъл да живее на майната си, но ще има глас, как да живеем ние останалите в страната.
 5. Честит празник ! Поклон пред загиналите герои !
 6. Под старите ловци аз разбирам времето преди 1989г. и нещо хич не ми се връзва да обикалят по нощите с флоберки, защото май са нямали. Пък и да са имали милицията тогава работеше здраво и това нямаше как да стане. Май май еж-ка
 7. Ловците в България се заканват да излязат на масов протест, ако до следващия месец не бъдат направени спешни промени в Закона за лова, съобщава председателят на Съюза на ловците и риболовците Иван Петков. Днес от Съюза ще представят своите предложения за законови промени. Действащият в момента закон, който вече над 25 пъти е променян, е достигнал до такава фаза, че дори има и противоречиви текстове в него, според Петков. При две поредни правителства ловците поставят един и същ проблем с т.нар."ловуване в оградени площи" и улавянето на дивеча с капани в свободните територии. Информацията е от днешните горещи новини на в-к Сега.
 8. Уважаеми колега Ники, ние не си играем на конспирации тук, за да сме податливи на манипулации. Коментираме един факт, който до момента отсрещната страна не е опровергала. Аз лично съм написал мнението си няколко дни след публикуването на темата. Кучето е приятел на човека още от древността. В гората то може да ти спаси живота, но котката, агнето не. Акцентът в тази и други подобни теми е нечовешкото и нецивилизованото отношение, което се демонстрира от разни индивиди. И съм сигурен, че колегите споделящи моите убеждения ще се възмущават при всяка подобна постъпка. Толкова от мен по темата.
 9. В чл. 325а,325б и 325в са посочени достатъчно добре отговорите на въпросите Ви колега. "Който прояви жестокост ..." В наказателното право подробно е разработена темата, какво означава "особено мъчителен начин или с особена жестокост". За по - кратко това е начин, който причинява изключителни страдания на жертвата. Деецът проявява изключителна ярост, ожесточение, отмъстителност или садизъм, коравосърдечие и безчовечност. Описаното засяга убийствата спрямо хора, но е напълно съотносимо и към убийството на животни или нанасянето на телесни повреди, защото засяга качествата на дееца и показва външната характеристика на убийството или телесната повреда. Иначе свободни съчинения за ловците убийци има много, но те не се споделят от посетителите на този форум. Хайде със здраве, че е разпети петък.
 10. Колега, като сравняваш куче с агне дигай си чукалата към Виетнам. Доколкото ми е известно там много се радват на кучешкото. При нас в България не е възприето яденето на кучета. Нормалните хора ги възмущават подобни изродски отношения към животните. Моето мнение е, че който жестоко се отнася с животните, така ще се отнася и с хората. Агнетата не ги умъртвяват с тухли, доколкото ми е известно.
 11. В раницата нося доста от изброената екипировка от колегите. Мога да допълня : едно флаконче Hansaplast, което е т.нар течна лепенка и едно фенерче малко желязно с добри възможности. Задължително един Рюгер 44 маг. , както се казва за всеки случай и няколко пачета сух спирт, който май вече не се продава или аз не съм виждал. Нося в душата си любов към природата и ловната страст, което предполагам носят в големи количества почти всички колеги, които чувства ни карат да бъдем удовлетворени от всеки излет, независимо от ловната слука.
 12. Честит Трети Март ! Поклон пред падналите за свободата на БЪЛГАРИЯ !!! Пожелавам весел празник на всички колеги !
 13. Ей сега НПО - педирунгелите ще поискат забрана на брадвите за градското население. А истината е, че хората сериозно изтрещяват. Може би телевизията е виновна, защото всекидневно ни залива с насилие. Случаят е жесток и грозен и заслужава сериозното внимание на прокуратурата. Ако погледнем малко различно, всички комплексари демонстративно и заплашително разхождащи бойни породи кучета ще имат сериозно предупреждение. Последното не се отнася за съвестните граждани отглеждащи бойни породи кучета.
 14. Пробвах Тикка 308 с тези български патрони и не съм имал проблем. За тренировка са супер и цената им е много добра.
 15. Колега, ако промениш цената на Бралнинга пиши на лични .
 16. Благодаря, но Викинг не ми трябва.
 17. Истината е, че левичарите сме силно дискриминирани от оръжейните търговци. Оръжията за левичари са малко и често по - скъпи от тези за десничарите. По темата след дълго проучване и търсене и аз се спрях на ТИККА Т3 с ляв затвор. За сега съм доволен от оръжието работно и практично е.
 18. Това е колега, банките грабят узаконено всички български граждани. Разбира се тези кражби са с благословията на т.нар. политически елит. Защо не може тези такси да се плащат с държавни пощенски марки, а всичко през банките? Съжалявам за отклонението!
 19. Страх обзе селата около Панагюрище заради нападения от вълци, съобщи Нова телевизия. В едно от населените места – село Поибрене, хищниците са разкъсали и изяли 20 коня. Хората не смеят нощно време да излязат от домовете си и заспиват със страх вълците да не стигнат до къщите им. Всяка нощ жителите на Поибрене чуват виенето на вълците, които обикалят около селото им. Петър Петришки отглежда 34 коня в близката гора. 20 от тях обаче вече са разкъсани и изядени от хищниците. Последното нападение било преди дни. Мъжът разказва, че гладните вълци са едри и се движат на глутници по 5-6 животни. Слизат от билото на Средна гора, за да търсят храна в покрайнините на селото. Стопанинът не се надява и на стотинка обезщетение от държавата за убитите и изядени от вълците коне. Хората се страхуват, че след като вълците нападат конете в гората, скоро ще атакуват и домашните животни в оборите им. Точно това се случило на бай Стоян. Пред очите му вълк влязъл в обора, за да изяде коня му. За да опазят добитъка си от вълците, стопаните всяка вечер здравно заключват оборите си и пускат вътре по няколко кучета. Местният ловджия досега е застрелят пет от нападащите вълци. Последният от тях бил само на 30 крачки от него. Хората в селото не помнят подобна инвазия на хищници. Големият им страх е, че с падането на първия сняг вълчите набези ще станат още по-опасни. Затова местната ловна дружинка готви хайка, за да опази от вълците не само домашните животни, но и дивеча в гората. Информацията е на actualno.com
 20. Да да имаше подобна милиционерска глупост. То и забраната за лов на 05.10.2014г. е малко такава ама нейсе. Няма да има лов, но след банкетите /ех каква хубава ретро дума/ на 05 всички, които ловуват по - далечко от родното село ще се прибират въоражени. Целта според мен е да се насочат ловците към урните, защото са внушитлен брой гласоподаватели, а не използването на ловно оръжие в гората.
 21. Хора с много нисък интелект, откровено неграмотни, но депутати и резултатите са видни. И по зле ще става май май. Най - лошото е, че ние сами си ги избираме. Съгласен съм, че текстът е абсурден, но е действащ за огромно наше съжаление.
 22. Това заболяване не е ново по животните. Аз лично от поне 5 г. давам лекарства против дирофилария на кучетата си всеки месец. Изненадва ме, че и по хората е тръгнало. За животните ползвам празимек едно хапче на 10 кг тегло и не повече от четири, независимо от теглото. Има тестове за проверка наличието на този вирус в тялото на животното. Аз тествах моите кучета тази пролет профилактично.Който има куче и съмнения да търси ветеринар за съвет и профилактика.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.