Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

Алек

Ловец
 • Мнения

  21
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Алек
 • Оръжие
  иж27
 • Град
  Бг
 • ЛРД
  123

Последни посетители

992 профилни разглеждания
 1. Взех руска за 45 лв. Сравнително запазена ! Фактически на мен ми трябва за бренекетата, защото за съчмите имам такава, затваряща със звезда. Поздрави и наслука !
 2. Купувам машинка за завалцоване на патрони 12 к.
 3. Здравейте Илия, Вчера купих сачми и други неща. Във фабриката в Мусачево бяха много любезни и освен това компетентно ми помогнаха при избора! Браво на персонала на г-н Дочев! Поздрави!
 4. Здравейте Илия, Опитах се да Ви пиша на лични, но излезе прозорец, на който пишеше, че не можете да приемате и изпращате съобщения!? Следя всеки ден форумите и няма проблем да ми пишете !
 5. Здравейте, Ако още важи офертата искам 3 кг. № 5. Аз съм от София и мога да си ги взема от някое място. Благодаря предварително!
 6. С уважение и към двама Ви моля за един екземпляр !
 7. Колега, откъде намираш от сивата ? Аз също дсъм много доволен от нея, но вече не я намирам по магазините ?
 8. И от мен. Добър шанс и добър късмет на Кремена и близките и !
 9. Представени са щандове на Дайкан, Росбулармс, Додж и ко, Дефенс, Джнонс, Ава Колев, Джорати, Медичи, Раптор, ИК "Наслука", сп. Ловецъ и Български лровец, ловни стопанства и др. Зависи, кой какво търси ?
 10. Понякога не трябва да се използва думата "няма", защото мой приятел стоейки на пътека между две скали даде последния изстел с почти допряни цеви до прасето. Наслука и на Вас !
 11. Само ще допълня, че при малка остатъчна енергия на проектила, изходна рана може да няма (т. н. сляпо огнестрелно нараняване), или ако куршума успее да излезе е възможно отвърстието по размер да е по-малко от входното и да е с цепковидна форма.
 12. По отношение това, дали входната огнестрелна рана е по-голяма от изходната трабва да се знае, че това зависи от кинетичната енергия на куршума (силата на заряда) и дистанцията на изстрела. При далечен изстрел - при който увреждания причинява само проектила (а такъв в практиката на съдебната медицина и криминалистиката се счита този, който е на разстояние два пъти по-голяма от дължината на цевта на оръжието) входната рана е по-малка от изходната. При преминаването през тъканите на тялото, проектила увлича със себе си тъкани и поради това изходното отвърстие е по-голямо. При изстрел от упор (допряно дуло до кожата) входната рана е по-голяма от изходната, поради това, че освен проектила увереждащо действие имат и газовете и другите допълнителни фактори на изстрела. Важен морфологичен белег за отличаване на входната от изходната рана е освен големината и наличието на пръстен на охлузване около входната рана-това е едно ожулване по ръба на раната. Колкото по-бавен е проектила, толкова охлузването е по-широко. Освен това при входната рана по-често се наблюдава феномена т. н. "минус тъкан" - овален дефект на кожата с липса на тъкан (като се притисне с пръсти раната ръовете не се събират, както е като рана напр. от нож).
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.