Jump to content

Алек

Ловец
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Алек

 1. Продадена. Пожелавам на колегата да има голяма слука. Моля модератора да заключи темата!
 2. Продавам електронна везна за барут Hornady Lock-N-Load Auto Charge. Състояние употребявано, но без видими забележки. Причина за продажбата преминаване в по висок клас такава везна. Цена 350 лв. Везната е и може да се види в гр. София и (независимо, че не ми се иска много) може да се изпрати по куриер за сметка на купувача. Снимки не мога да кача- при поискване мога да ги пратя по Вайбър
 3. Взех руска за 45 лв. Сравнително запазена ! Фактически на мен ми трябва за бренекетата, защото за съчмите имам такава, затваряща със звезда. Поздрави и наслука !
 4. Здравейте Илия, Вчера купих сачми и други неща. Във фабриката в Мусачево бяха много любезни и освен това компетентно ми помогнаха при избора! Браво на персонала на г-н Дочев! Поздрави!
 5. Здравейте Илия, Опитах се да Ви пиша на лични, но излезе прозорец, на който пишеше, че не можете да приемате и изпращате съобщения!? Следя всеки ден форумите и няма проблем да ми пишете !
 6. Здравейте, Ако още важи офертата искам 3 кг. № 5. Аз съм от София и мога да си ги взема от някое място. Благодаря предварително!
 7. С уважение и към двама Ви моля за един екземпляр !
 8. Колега, откъде намираш от сивата ? Аз също дсъм много доволен от нея, но вече не я намирам по магазините ?
 9. И от мен. Добър шанс и добър късмет на Кремена и близките и !
 10. Представени са щандове на Дайкан, Росбулармс, Додж и ко, Дефенс, Джнонс, Ава Колев, Джорати, Медичи, Раптор, ИК "Наслука", сп. Ловецъ и Български лровец, ловни стопанства и др. Зависи, кой какво търси ?
 11. Понякога не трябва да се използва думата "няма", защото мой приятел стоейки на пътека между две скали даде последния изстел с почти допряни цеви до прасето. Наслука и на Вас !
 12. Само ще допълня, че при малка остатъчна енергия на проектила, изходна рана може да няма (т. н. сляпо огнестрелно нараняване), или ако куршума успее да излезе е възможно отвърстието по размер да е по-малко от входното и да е с цепковидна форма.
 13. По отношение това, дали входната огнестрелна рана е по-голяма от изходната трабва да се знае, че това зависи от кинетичната енергия на куршума (силата на заряда) и дистанцията на изстрела. При далечен изстрел - при който увреждания причинява само проектила (а такъв в практиката на съдебната медицина и криминалистиката се счита този, който е на разстояние два пъти по-голяма от дължината на цевта на оръжието) входната рана е по-малка от изходната. При преминаването през тъканите на тялото, проектила увлича със себе си тъкани и поради това изходното отвърстие е по-голямо. При изстрел от упор (допряно дуло до кожата) входната рана е по-голяма от изходната, поради това, че освен проектила увереждащо действие имат и газовете и другите допълнителни фактори на изстрела. Важен морфологичен белег за отличаване на входната от изходната рана е освен големината и наличието на пръстен на охлузване около входната рана-това е едно ожулване по ръба на раната. Колкото по-бавен е проектила, толкова охлузването е по-широко. Освен това при входната рана по-често се наблюдава феномена т. н. "минус тъкан" - овален дефект на кожата с липса на тъкан (като се притисне с пръсти раната ръовете не се събират, както е като рана напр. от нож).
 14. Колега, Обади ми се мой приятел, с който заедно си купувахме пушките и ми каза, че неговия е пукнат (по време на лов е попаднала пушката му под кола) и аз обещах да му го подаря. Съжелявам, успех и наслука предз сезона! Алек
 15. Определено цените не са по-ниски от тези в магазините, няма някякви отчетливи отстъпки и не се излага стока, която е няма в магазините. По-хубавото е, че са събрани на едно място и някои (напр. тези от Варна) показват какво продават. С поздрав и наслука Алек
 16. Смених си приклада, защото ми беше дълъг. Новия ми го направи по мярка един голям ловец и майстор от гр. Априлци- Валери Нунев. Това е стария, който практически не е използван.
 17. Аз си направих нов приклад по мярка на ИЖ 27 магнум със сменяеми шокове от 2003 г. Стария ми е почти нов и е без затилъка. Ако проявяваш интерес го продавам. Алек
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.