Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

ivogolemia

Ловец
 • Мнения

  88
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  ivo
 • Оръжие
  shtaer,ИЖ 27 Е
 • Куче
  pin4er
 1. Честито на победителите ! Браво на Митака ! Много успехи и за напред с новата порода ! Браво и за успешното мероприятие на Клуб сетер !
 2. Открихме и фазана тази седмица и Хера се представи отлично
 3. Не пускай драта със старите гончета а го научи първо сам да търси и намира прасетата ! Послушай ме и ще имаш уникално куче много по добро от гончетата ! Този който ти е казал че драта не е умен никога не е виждал дори среден драт да не говорим за добър !
 4. Това зависи най вече от наличие на дивеч ! Обикновено ако няма дивеч на всеки 20-30 мин идва по дирите да провери до къде съм стигнал ! Никога не се губи намира ме без проблем ! Нещата много се променят ако има прасета ! На последната гонка дигна прасета и повече от 2 часа го нямаше и се притесних но го намерих в едно дере продължение на гората в което лаеше прасетата на място и просто чакаше да иде някой да ги гръмне понеже той вече има опит и знае че рано или късно ще се появи гонач да стреля ! При нас горите не са големи и в района който ловувам драта е приложим за всичките видове дивеч ! Ходил съм и в други дружинки където ловуват на едро и на всякъде почти има поне по един драт ! Затова мисля че на колегата няма да му е трудно да го научи на едър лов ако кучето все пак има малко от заложбите на породата !
 5. Въпроса ти колега никак не е сложен ! Драта се учи много лесно на едър лов то му е вродено ! Но вече колко ще гони и дали ще открива прасетата зависи от теб ! Един съвет от мен ! Не го води със стари кучета а почни обучението с работа по кървави дири и го насърчавай сам да търси и намира без помощ от друго куче ! И все пак не забравяй че за да стане свинар трябва да има прасета !Заведи го и на гатер с кротко прасе да провериш дали ще се пази или ще атакува директно това е важно за да не го загубиш при среща с див нерез! Ето го моя красавец ! Използвам го и за дребен и за едър лов !
 6. Ето и моя звуков имитатор собствено производство ! Чете от карта и USB има и дистанционно ! Работи с акомулаторче 12в-7а и ми излезе доста по ефтино от фабричните с такива екстри !
 7. Поинтера колега не е мой на Росен е и той може по добре да сподели за работните му качества и щастливите моменти с него но то има тема за породата и там може да разгледаш ! Иначе двете породи са много различни в работата и е въпрос на терена в който ловуваш коя ще избереш ! И да ти кажа че и в двете породи има страхотни кучета има и такива които не стават ! Затова е добре да следиш родословията и да гледаш добре родителите на кученцето които си харесъл как са в лов и по състезания !
 8. Малко е над нормата в момента но като почне лова ще го оправя ! На снимките се виждат две неща -първо на двете кучета се вижда огромното желание за работа и второ че Росен е много добър фотограф и е хванал точния момент !
 9. Хубава тренировка се получи и Hella само за два дни на вода показва много голям напредък ! Да ти е жива и здрава страхотен представител на породата !
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.