Jump to content

vlado901

Ловец
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vlado901

 1. Колега ако търсиш още палец може да провериш в магазин Сафари в София аз от там си купувах и беше 30 лв.
 2. Мисля, че правилната финална реплика на г-н Касабов е - Бог да прости майка България!!! Няма такава държава, няма такъв срам.
 3. Това като идея ми беше дадено доста пъти, въпреки че хич не обичам да се дрънкам за цената на нещо, но не пречи да пробвам в крайна сметка.
 4. Въпроса е ,че преди 2 години ходих на това изложение в Експото и беше меко казано пародия. Опитах се да си пооправя въпроса надявам се сега да има повече мнения.
 5. Здравейте, колеги предполагам, че повечето от Вас знаят за предстоящото ловно изложение от 24-28ми септември в Интер Експо Център -София. Според вас дали това изложение ще успее да събере достатъчно изложители, за да бъде наистина интересно или ще бъде "постно"? Основно се интересувам, защото съм решил да си закупя ново оръжие и малко екипировка за предстоящия свински сезон. Всякакви мнения, препоръки и коментари са добре дошли.
 6. Здравей колега, аз имам такъв джип със същия мотор, купих го с вече поставена газова уредба. Нямам кой знае какви забележки като карам по пътя, но в гората при по стръмен път съм гледал зор и си карам на бензин на такива места. Разхода ще ти бъде по висок с обикновената газова, но и цената на инжекционите не е много малка. С обикновената газова доста хора карат но според мен ако имаш пари е по добре инжекциона и заради по ниския разход.
 7. Кучето е на 3 години всички ваксини са му поставени, редовно е обезпаразитяван вътрешно и външни и има паспорт. Извеждан е с други кучета на лов и обикаля заедно с тях, а като пазач е идеален, заради плътния си глас и размери. Основна причина за продажбата е невъзможността ми да му отделям повече внимание, а смятам, че не е лошо кутре. Тел за връзка 0884103646 намира се в Белово област Пазарджик.
 8. Здравей, колега. Да започнем с това, че при МП-то много хора бъркат шоковете за стоманени съчми с тези за оловни. В самото ръководство са описани и двата вида и съответно стеснението при тези за оповните съчми и разширението при тези за стоманените съчми. Друго, което съм забелязал (конкретно в моя случай), е че тези за оловните съчми се навиват на вътре в цевта и се изравняват с нея, а тези за стоманените съчми стърчат около 2 см. Най-лесно ще ги разпознаеш по надписа на тези за олово пише LEAD, а на тези за стомана STEEL. За стелбата стрелям с М (0,5) и съм си доста доволен и на съчми и на подкалибрени бренекета. Надявам се скромният ми опит да ти е от полза. Поздрави, НАСЛУКА
 9. http://vbox7.com/play:82163a62f6 Пускам това клипче, във връзка с тема от форума за безобразното бракониерстване по река Дунав. Нека тези хора гледат и да се срамуват от себе си!!!
 10. Скорошно оздравяване и нали знаеш ако ти е писано да се обесиш няма да се удавиш, имало да мине.
 11. Eто и малко видео за боеприпаса http://ddupleks.com/index.php/en/tests.html
 12. От Росбул армс имат магазин на бул.”Ал.Стамболийски” №38 и жк.Дружба 1 бл.183-партер (това го дават като склад на едро) миналата седмица си купувах хексолити (може и тях да ги пробваш) за повече инфо погледни тук: http://www.oragie.net/category/93_lovni_patroni/9
 13. Здравей, колега собственик съм на същия автомат, в същия калибър. За бренекета бих ти препоръчал монолит 32гр на фирма дуплекс, той е магнум и е подкалибрен. Прострелвах на 40 метра с него от опора с шок M (0,5) и напрапри идеална за мен група от 3-4 см. За този патрон дават най- добри резултати с пълен шок, но така и не пробвах. Пробвал съм и бренекета на федерал и ремингтон, но не съм доволен от резултатите.
 14. Здравей колега. Аз мога да ти препоръчам ЛЕО ЕКСПРЕС преди 2 години ми доставиха питон от Русе, а после и Дого Аржентиното и съм много доволен не си спомням колко беше като цена, но не ме направи някакво фрапиращо впечатление и са доста коректни.
 15. Благодаря за инфото. Вчера по горубляне като питах за Витара дълга база на бензин с ръчни и всички мн странно ме гледаха и всеки ми разправяше как е много рядко да попаднеш на такъв джип и още като ги вкарат в Бг и се продавали за дни. Ще видим другата седмица какво ще намеря по борсите.
 16. Днес пообиколих горубляне и цент нищо не видях явно дългата база не е много разпространена. То и в мобиле и другите сайтове има зорлем 20 тина обяви, от който 3 4 хващат окото. Може би ще се ментна и до Дупница да видим какво имат там.
 17. Здравейте, колеги. За този сезон на дневен ред дойде и въпросът с превозното средство. Спрял съм се на SUZUKI VITARA дълга база, защото ще се ползва и за товарни цели, а и терена не е много пресечен. Като за гориво съм решил да е бензин/газ и ръчна скоростна кутия. Годината от която търся е 1995. Ако някой има нещо за продан или мнение нека го сподели, ще съм благодарен.
 18. Миналия сезон при един от излетите за диво прасе се събираме сутринта да се разберем на къде ще се ходи какво ще се прави и един от колегите си свали кучето от джипа и го закачи на теглича. Разбрахме се ние и всички по колите и тръгваме обаче нашия забрави да си прибере кучето и тръгва. И гледаме как първите 20 30 метра кучето едва едва смогва на джипа при положение, че сме в гората. Всички започнахме да му свирим да му пресветкваме с фаровете ама никва реакция, а кучето вече беше започнало да се влачи по камъняка и да предава бого дух. В краина сметка малко след това успяхме да му сигнализираме да спре и да отвържем кучето, което не очаквахме да се съживи но си пое въздух. Докато се разиграваше тази сценка не повече от 2-3 минути червата ми се обърнаха, а тоя изрод незнам как се възприема като герой или съдник, единсвеното, което му желая да изпита малка част от болката на това животно.
 19. Днес се въоръжих с малко патрони и търпение и настана време за прострелка. Прострелвах с ШОК М (0,5)и бренекета Монолит 32гр магнум. Резултата на 40 метра от капака на колата от 3 патрона: направи група 4см и като изкючим момента с човешката грешка за мен това е един наистина стахотен патрон. Гърмях и с 2/0 Селиер Белот магнум на същата дистанция и имаше над 40 съчми. Сега остава само кума лиса да доиде и да си гребне от зелето. Наслука на всички !!!
 20. След този колосанен пропуск, който дълбоко се съмнявам, че ще ми е последния наистина ще забравя за съчмите с тези размери така или иначе разстоянието на което стрелям рядко надвишава 30-35 метра заради полевите условия 2-3/0 ще бъде новия фикс. Благодаря за мненията и наслука на всички!!!
 21. В интерес на истината като станах ловджия, което не беше безкрайно далеч във времето един колега ми препоръча RC 3/0 и беше адския патрон мисля че беше 32гр ако несе лъжа и с него ми беше първата лисица и патица.На по късен етап ме прихвана лошата мания с тия голями съчми за вредния, а тя трябва да изчезне.A стрелбата беше на такава дистания УЖ да е сигурна
 22. Доста мнения по въпроса всяко със своята тежест съответно от имащия опит и преживявания, за което съм ви благодарен. Относно това, че съм фен на гърменето е така, но специално за моя байкалец с магнум и с тоя шок винаги е показвал повече отколкото обикновените патрони.
 23. Сега намерих 2/0 Селиер белот магнум 99 бр съчми има и мисля да се пробва 1,54лв е надявам се да си струва. А за нулите наистина са бая защото миналата година с 5 ца трепах на 15 метра лисан, и аз незнам що реших да стрелям с тях от простития дето се казва исках като я удара да я скъсам на две, но в краина сметка ми показа среден пръст и си отиде по живо по здраво.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.