Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

VLADI1976

Ловец
 • Мнения

  36
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  4

VLADI1976 last won the day on Декември 9 2016

VLADI1976 had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  ivan
 • Оръжие
  ij 27
 • Куче
  bg gon4e
 • МПС
  uaz
 • Град
  burgas
 • ЛРД
  1

Последни посетители

788 профилни разглеждания
 1. От доста години съм ловец и досега не съм видял лудогорско гонче което да не работи. Едни работят на по-стара диря , други на прясна. Едни гонят по -дълго, други по-късо. Да не забравяме, че освен вродените качества, дали кучето ще работи зависи и от неговият стопанин.
 2. Като обикновен любител на породата бих искал да попитам не е ли редно да се провеждат мероприятия с цел популяризиране на породата и в други части на България /не само край Пазарджик/. Мисля, че има хубави кучета и на други места в страната.
 3. едно не родословно куче, което лае в моят двор и ме радва в гората
 4. родителите не са известни кучета -майката е моя и идва от едно шуменско село, писал съм за нея назад във форума а бащата идва от руенско и има общо с Буш -има родословие но не съм го виждал. Пускал съм снимки на малките.
 5. Според мен няма по-голямо бракониерство от това да уловиш с капан диви прасета, да ги вкараш в заграденото с ограда т.нар.ловно стопанство и на същата седмица да направиш лов с гонка за да трепеш наред. Друг е въпроса, че няма никакво хуманно отношение към дивеча, който се върти в един малък район и няма никакъв шанс да се спаси. Относно това защо не се казват имената на концесионерите всеки нормален човек може да си отговори. Това са хора свързани с властта, които имат връзки навсякъде и никой не иска всяка седмица горските да им развалят лова с безсмислени проверки. Свидетел съм на всичко описано по-горе и също няма да кажа района в който се извършва. Закона така е написан, че добре облечени навремето -мутри а сега "концесионери" да вземат определени заградени с мрежа ловни полета и да си правят каквото искат в тях. За обикновения ловец остава да си плати бележката, да си направи разходка в изсечената от бракониери гора и да се прибере в дома. Примери много се дават на хванати в капаните прасета и пуснати в оградите,но не съм чул от заградените райони да се изкарат животни за разселване. Тези които защитавате концесионерите може ли да ми кажете какъв е реда за проверка и контрол на лова в заградените ловни полета. Искам да направя уточнени, че говоря само за заградените с ограда ловни полета.
 6. след поставянето на всички ваксини и израстването на кученцето петната се загубиха и в момента няма никакви проблеми с окосмяването :clap: :clap:
 7. Кученцето спи на твърда дървена постеля, на сухо място, много е активно и доста едро за възрастта си. Няма сърбеж и зачервяване на кожата но се наблюдават струпеи /малки петънца с начупена козина/. Понеже същото е малко и още не са му поставени всичките ваксини не е възможно да се ваксинира против Микроспория с "Биокан-М". Това поне е мнението на ветеринарният лекар. Кученцето сега изгражда имунитет и в тази връзка- възможно ли е само да се справи с болестта и тези петна да изчезнат . На кученцето са направени първата и втора ваксина . Ако има колеги от форума които са имали същият проблем моля да споделят как са се справили.
 8. лекаря казва микроспория а изследвания не са правени
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.