Jump to content

VLADI1976

Ловец
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by VLADI1976

 1. От доста години съм ловец и досега не съм видял лудогорско гонче което да не работи. Едни работят на по-стара диря , други на прясна. Едни гонят по -дълго, други по-късо. Да не забравяме, че освен вродените качества, дали кучето ще работи зависи и от неговият стопанин.
 2. Като обикновен любител на породата бих искал да попитам не е ли редно да се провеждат мероприятия с цел популяризиране на породата и в други части на България /не само край Пазарджик/. Мисля, че има хубави кучета и на други места в страната.
 3. едно не родословно куче, което лае в моят двор и ме радва в гората
 4. родителите не са известни кучета -майката е моя и идва от едно шуменско село, писал съм за нея назад във форума а бащата идва от руенско и има общо с Буш -има родословие но не съм го виждал. Пускал съм снимки на малките.
 5. Според мен няма по-голямо бракониерство от това да уловиш с капан диви прасета, да ги вкараш в заграденото с ограда т.нар.ловно стопанство и на същата седмица да направиш лов с гонка за да трепеш наред. Друг е въпроса, че няма никакво хуманно отношение към дивеча, който се върти в един малък район и няма никакъв шанс да се спаси. Относно това защо не се казват имената на концесионерите всеки нормален човек може да си отговори. Това са хора свързани с властта, които имат връзки навсякъде и никой не иска всяка седмица горските да им развалят лова с безсмислени проверки. Свидетел съм на всичко описано по-горе и също няма да кажа района в който се извършва. Закона така е написан, че добре облечени навремето -мутри а сега "концесионери" да вземат определени заградени с мрежа ловни полета и да си правят каквото искат в тях. За обикновения ловец остава да си плати бележката, да си направи разходка в изсечената от бракониери гора и да се прибере в дома. Примери много се дават на хванати в капаните прасета и пуснати в оградите,но не съм чул от заградените райони да се изкарат животни за разселване. Тези които защитавате концесионерите може ли да ми кажете какъв е реда за проверка и контрол на лова в заградените ловни полета. Искам да направя уточнени, че говоря само за заградените с ограда ловни полета.
 6. след поставянето на всички ваксини и израстването на кученцето петната се загубиха и в момента няма никакви проблеми с окосмяването :clap: :clap:
 7. Кученцето спи на твърда дървена постеля, на сухо място, много е активно и доста едро за възрастта си. Няма сърбеж и зачервяване на кожата но се наблюдават струпеи /малки петънца с начупена козина/. Понеже същото е малко и още не са му поставени всичките ваксини не е възможно да се ваксинира против Микроспория с "Биокан-М". Това поне е мнението на ветеринарният лекар. Кученцето сега изгражда имунитет и в тази връзка- възможно ли е само да се справи с болестта и тези петна да изчезнат . На кученцето са направени първата и втора ваксина . Ако има колеги от форума които са имали същият проблем моля да споделят как са се справили.
 8. лекаря казва микроспория а изследвания не са правени
 9. Здравейте колеги имам малко българско гонче на близо три месеца на което започнаха да се появяват малки петънца по лактите на предните крака. Първоначално бяха само две но сега се увеличават и започват да се появяват и на задните крачета. Дайте съвет ....
 10. кучето е върнато на собственика си
 11. това куче е намерено в с.Славянци, Общ.Сунгурларе -има ли нещо общо с зсл. ако някой се интересува /тел.0885556641 -иван/, жълто на цвят -мъжко
 12. това куче се намира в една ромска махала, обл.Бургас. По данни на циганина, който го гледа е при него от 2-3месец. Ако някой го търси нека да ме потърси -Иван тел.0885556641
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.