Jump to content

Косьо

Ловец
 • Posts

  180
 • Joined

 • Last visited

About Косьо

 • Birthday 07/04/1966

Допълнителна информация

 • Име
  Костадин Живков Косьо
 • Оръжие
  Merkel 127,ИЖ-58 МА,Franchi Predator Inertia
 • Куче
  хъски,3 бр.гончета
 • Град
  Монтана
 • ЛРД
  "Огоста"-Монтана

Косьо's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

25

Reputation

 1. Честит имен ден!Много здраве,късмет и успехи ти желая!С все по хубави ножове да ни радваш,и весело изкарване!!!
 2. Много слука да ни споходи,колеги!!!И много положителни емоции!!!
 3. <br />При мен всичко е наред-получена и даже започната...Оправда очакванията ми да е прекрасно четиво на любимата тема.За това от мен-голямо БЛАГОДАРЯ и поздрави!
 4. Светла му памет!!!Огромен талант и обаятелна личност!
 5. Със сигурност мога да кажа,че този сезон за дружинка с.Лесковец,Берковско,бе най-слабият от последните поне четири-9 бр.,с изключение на един отраснал мъжкар всички други са тазгодишни приплоди.В пъти по-малко от последните два със сигурност.Фактори-много,но като основни са тежката зима,нанесла сериозни поражения на популацията-загинали цели прасила,а това пък е дало храна на хищниците,които са се развъдили сериозно-много вълци видяхме,по някои стреляхме без особен успех (отстреляна една млада-нераждала вълчица). Също и липса на хранителна база-селото е почти обезлюдено и липсват насаждения,по-слабо подхранване и голямата суша в началото на сезона.Дано следващия сезон е по-добър,не само при нас-наслука на всички!
 6. Както обикновено-ножа е прекрасен!Накратко-респект и поклон пред майсторлъка ти!!!Но ме измъчва един въпрос-имам ясен спомен,че преди време не беше фен на финките!?След оня-сещаш се кой-за който твърдеше,че случайно е достигнал такава северна визия,имаш поне още три или четири финки,изключая тази....Това значи ли,че си променил отношението си към тези ножове?
 7. Хайде да приемем,че не съм се объркал,защото имам доста информация,а?Неспазването на закона определено е проблем-винаги-но в случая не от това произтичат фаталните последици, както се опитах да поясня.И нека да стане ясно на всички-смъртта е причинена от сачма в черепа,пронизала мозъка,а не от кръвозагуба вследствие разкъсване на феморалната артерия!!А къде е главата,къде са краката-всички знаем,само дето има положения на тялото,при които са близо,като например когато коленичиш или като се придвижваш на четири крака в гъстиняка.Проблема е,че въобще е произведен изстрел по неясна цел,а не с какъв вид патрон е бил произведен.Затова мисълта ми беше,че ако изстрела беше с куршум,щеше да е също с фатален край-щеше да попадне в гръдната клетка най-вероятно.Друго не искам да обсъждам-за съжаление станалото не може да се върне,още веднъж съболезнования на близките му!!!
 8. Колега,хайде да не напускаме темата,а?Хубави са тези призиви за "честна" стрелба само с куршум,но не са за тук...Защото сачмения сноп е бил сравнително добре групиран,като нещастна случайност е попадането на една сачма в смъртоносна зона.Ако изстрела беше произведен с куршум,при това коректно прицелване,с пълна сигурност щеше да се получи същия ефект,само че със 100 % летален изход...Така че,да не забъркваме тука спора от други теми и да не разпалваме страстите...А по темата-това,което намекнах в предния си пост,вече се очертава като факт-разследването тръгва в тотално сгрешена посока и...най-вероятно ще се провали,за съжаление.
 9. Светла му памет на човека и съболезнования на близките му!Не го познавах лично,но имаме общи познати,от които знам,че е бил голям ловец.И бих искал да коригирам една неточност,не че има някакво значение за форума и случая в този му аспект-смъртта е причинена от сачма,пронизала черепа,а не от кръвозагуба вследствие разкъсване на феморалната артерия.Голяма вероятност има разследването да установи извършителя,вярно,че няма да върне колегата,но е добре да се разбере кой е конкретния виновник,а че в дружинката е имало нередности,то се знае,но не е редно всички от нея да берат гайлето на един.Доколкото знам са лишени от право на лов за три години.
 10. Да,така е,но на патрона се вижда началото на надпис,започващ с "ма...".Та ако надписа е "Магнум",категорично не е препоръчително да се стрелят през цев с патронник 70 мм.Другия надпис от значение-не се вижда на снимката-е max 1050 bar и ако го има,също не е препоръчително да се товари оръжието с такъв заряд.Не че ще е фатално,но редовното претоварване може да доведе до проблеми с оръжието.
 11. Този с инициалите го видях на живо-думите не могат да опишат такава красота!!!Поклон и пред този майстор,и пред именяка му със старческия ник,изковал острието,което 5-ракиев е "драшкарил"-термина е на ковача
 12. ми квото и таквоз!!!Наслука и от мен на всички и много приятни емоции през сезона!
 13. Така ли стана тя,бе Стефко???Някой май се прави на утрепана лисица-иначе поздравления,че си кандидат-ловец!!! Като станеш само ловец,ще ме водиш ли на лов в Родопите?!?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.