Jump to content
ФОРУМ
 • Ловен Сезон 2018
 • Наслука!

м. Асен

Ловец
 • Мнения

  518
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  JACK
 • Оръжие
  Winchester SXR VULCAN 30-06, GERMANICA 12/76., ИЖ-58 16/70, FМ98 7х64 .
 • МПС
  джип
 • Град
  София
 • ЛРД
  София-запад

Последни посетители

2670 профилни разглеждания
 1. Лов на гонка юни

  Колега, и аз "прегледах" 2-3 пъти, но не пиша, защото нищо не зная ... според мене е някаква грешка на дописника - коя дружина ще тръгне на гонка през юни посред бял ден, с имената, със снимките и т.н. ...
 2. Колега, какво стана с двете пушки ?
 3. Нима наистина няма майстори в София ???
 4. Проблемът е в безсмислено строгите изисквания и тежка бюрокрация за лицензиране на стрелбище, а нещата могат да са много по-лесни и пак достатъчно сигурни ... този проблем има и пряко влияние при пропуските по време на лов ! Ловците масово не стрелят за тренировка - това е ...
 5. Ако е вярно това за предишния собственик, този "гошо" отдавна трябва да е на колбаси ... то не е майтап !
 6. ловна карабина МАЗЕЛАТ

  Бе човек, казва се мазАлат ...
 7. Подходяща ли е Сайга 12 за лов

  Колега, не съм чувал за така конструирани надцевки, би ли споделил марка, модел ? Колкото до "милитари" модата в лова, аз също не харесвам, но това си е личен избор, стига да е в рамките на закона. Понякога в дружината, в която ловувам, идва едно момче с един натокан СЛР, и облечен като нинджа, спецназ и тюлен едновременно. В началото се стрясках като как ще се държи в лова, но той пък се държи съвсем нормално, така че ... Здраве и слука !
 8. Продавам Stoeger M2000 Synthetic 12/76+Слугова цев

  То вярно, че КОС-аджии всякакви, ама това е несериозно - една гола цев, без УСМ и т.н., не е самостоятелно оръжие ! Нима ИЖОВКАТА е взел 2 разрешителни, за да си купи 1 пушка с 2 цеви ? Дори цевите със слугови "нарези" не се водят за нарезни, а тази е без всякакви нарези.
 9. Продавам Stoeger M2000 Synthetic 12/76+Слугова цев

  Колега, защо са нужни 2 разрешителни ?
 10. Подходяща ли е Сайга 12 за лов

  Това е едно от реалните предимства на полуавтомата пред двуцевките, които кръстосват след 35-я метър. С добър патрон с куршум едноцевния автомат спокойно поразява целта на 50-60 метра. С добър патрон със съчми това си е екстра и за патици, гургулици и т.н. Тоест, не толкова броя изстрели са важни, колкото по-голямата далекобойност. Аз за толкова години максимум 5-6 пъти да съм изстреляло третия патрон, и то с ясното съзнание, че е сватбарски. А вероятно си прав за младите - полувтомата изглежда някак си по-технологично изделие ... двуцевката е едва ли не оръжието на дядковците
 11. Колега, този текст от ЗЛОД е актуален към днешна дата. Вярно е, че придобиването, притежаването, съхранението и ползването на дълго гладкоцевно оръжие е уредено от другия закон - ЗАКОНА ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ, но също така е вярно, че според този закон, правото да закупиш, ползваш и т.н. такова оръжие като ФЛ /без определените изключения/ е да си ловец, или спортист. Можеш да ползваш такова оръжие или на лов, или на регламентирано стрелбище. Дали и колко ще спазваш закона, си е твое решение, аз си позволявам да пиша тук само защото форума е ловен, има хиляди потребители все ловци, и не е редно да не са информирани, или /по-лошо/ да са грешно информирани. А и колегите по-горе са имали предвид именно ползване по време на лов ... апропо, когато си на ловен излет, макар с индивидуална бележка за пернат дивеч, си важат всякак разпоредбите на ЗЛОД, заедно с административните наказания за нарушаването му. Нека да е ясно, че правилото е 1+2 боеприпаса на лов, пък оттам нататък всеки си решава за себе си П.П. Проблемът със стрелбищата според мене е мноого голям, заради безумната бюрократична процедура по създаванетолицензирането им. За мен, това трябва спешно да се реши, и всяко сдружение ДА Е ЗАДЪЛЖЕНО да създаде стрелбище, при облекчена процедура, като държавата или общините да са длъжни да предоставят земя ... но към момента законът е какъвто е, без значение дали ни харесва. Естествено, такава инициатива трябва да е основно работа на националните ловни съюзи, но там им е през оная работа, за съжаление.
 12. По-спокойно със закона, колега ЗЛОД Чл. 56. (1) (Изм. - ДВ, бр. 91 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Ловуването се извършва с гладкоцевно или нарезно огнестрелно ловно оръжие. Когато оръжието е полуавтоматично, то не може да бъде заредено с повече от един плюс два патрона в магазина. Ловните оръжия не могат да бъдат автоматични.
 13. Кучета птичари под наем

  Аз искам да кажа друго ... давам си сметка какво струва /пари, емоция и работа/ едно качествено ловно куче за неговия водач ... защо да не си платя, ако има такава оферта ? По-добре ли ми е да не ходя на лов ? Ако някой ме е поканил - друга работа, много ясно. Аз това отдавна го мисля за свинския лов - всички знаем, че без кучета не става, но дружинката какво прави, за да има кучета ? Без пари и уважение работата не става, това е !
 14. Кучета птичари под наем

  Ами то само това има реален смисъл ... щом не мога /по понятни причини/ да гледам куче в София, ще си плащам с радост на някой, който го е гледал ... само дето цените в ловните стопанства ми идват в повече Не е случайно, че в Сърбия, Унгария и Македония е по-изгодно ... там се договаряш директно с дружинката, без "посредници" Нямам нищо против да плащам такса-гост от 20-30-50-100 лв, щото тия 1 000 лв, дето ми ги искат в ДУУУУ ... не ме кефят
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.