Jump to content

индианец

Ловец
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  роберт
 • Оръжие
  карабина,успоредка, полиспастен лък
 • Куче
  нямам
 • Град
  перник
 • ЛРД
  радомир

Recent Profile Visitors

1,410 profile views
 1. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  От 2-3 години не я използвам активно. Състоянието на пушката е много добро - механика и цев - перфектни, външен вид - незначителни следи от употреба. С нея давам кожен патрондаш за 24 патрона и около 40-50 патрона - на ремингтон, федерал и хорнеди. Карабината е на около 300 - 400 изстрела. Оръжието е в гр. Перник.

  1,200.00 BGN

 2. Виж обявата Продавам карабина Хенри Биг Бой 44 маг. От 2-3 години не я използвам активно. Състоянието на пушката е много добро - механика и цев - перфектни, външен вид - незначителни следи от употреба. С нея давам кожен патрондаш за 24 патрона и около 40-50 патрона - на ремингтон, федерал и хорнеди. Карабината е на около 300 - 400 изстрела. Оръжието е в гр. Перник. Автор индианец Дата 20.12.2016 Цена 1 200,00 лв
 3. Според мен за България този калибър отива малко в раздел екзотика. Защо - защото нито е по-добър, нито е по-достъпен или много по-евтин от 223.
 4. И по два пъти в годината да ни пращат за бележки от психодиспансера - полза няма да има. само ще ни дерат по две ризи на голо с таксите за това. Обаче алчните, безскрупулни и безумно нагли говеда, които ни управляват като подставени лица на европейския икономически елит/разбирай метрополията/ ще използват нещастното стечение на обстоятелствата при този случай и ще ни тровят живота с нови законодателни идиотщини около ловното оръжие.
 5. Навремето, като ми донесоха от Щатите компаунда естествено нямах преса. Обаче от един достатъчно голям обтегач , купен от магазин за крепежни елементи, две парчета достатъчно здраво стоманено въженце и няколко други дребни и евтини джаджи си направих просто и лесно за използване устройство за натягане на лъка. Впоследствие с него услужвах на приятели с компаунди, за да не купуват преса и всички бяха доволни. Единствен недостатък - малко по-бавно става работата. Ако имаш интерес - ще снимам въпросното "нововъведение" и ще го кача тук. Предварително казвам, че е абсолютно сигурна и безопасна з
 6. При стрелба с пръсти с компаунд според мен никога не може да достигнеш такава прецизност и точност на изстрела. Въпреки, че около 10-ина години си играх с 70 либров компаунд на PSE, никога не си взех спусък. Дразнеше ме високата технологичност на стрелбата , многото чаркове , настройки , както и ниският темп на стрелба. Като си помисли човек - в един напълно оборудван с всичките нужни и ненужни джаджи компаунд сигурно частите са колкото в една обикновена ловна пушка, а технологиите със сигурност са по-модерни. Та който цени единствено тихия и точен изстрел от чакало - компаунда си е идеален
 7. Ти не се притеснявай - децата ни ги "тричат" достатъчно в училище, на улицата, чрез телевизията и нет-а. А нас с тебе и останалото в България "индианец" ни "тричат" направо през панталоните. Ама все още не са се усетили всички, та по папагалски разсъждават - щом иде от европата или от щатите - убаво е!
 8. Радвам се, че темата се пораздвижи в насока "направи си сам". За тетивата от полиестер - не чувствам да е по-тежка или по-тромава. Не съм я обработвал с чист восък, обаче от компаунда имам изостанала една фабрична вакса за тетива - вероятно има достатъчно восък в нея. С нея натърквам тетивата и се държи добре засега. Абе да питам само - дава ли сериозно отражение, че стрелям със стрелите за компаунда /той е 70 либров/- предпочитам ги защото са от дуралуминий и най-трудно се повреждат.
 9. До такава степен ми е писнало от политиката на нашите еврео-пейски /или гейски/ подлоги в областта на затриване на нацията ни, че не можах да издържа и драснах тези редове. Хората в кофите за боклук ровят за храна, в северозападна България мангалите вилнеят като еничари, точно преди година човек се самозапали и изгоря - а те - да вземат да пратят полиция и жандармерия /с вече увеличени заплати/ за да пази да не им се вие свят на кутретата от Бродилово. Страшното обаче не е това - страшното е ако поставите тази тема в някой обикновен граждански форум или сайт - тогава ще се види, че мнозинство
 10. Мерси. Още днес ще пробвам дали става работата по този начин. Между другото - да се похваля - понеже бях скъсал тетивата и не можех да намеря лен или дакрон на нормални цени /тия в специализираните магазини за лъкове им слагат надценка все едно ги докарват от Луната/, та взех и оплетох тетива от дебел обущарски полиестер. Стана перфектна, досега е издържала 3 сериозни тренировки, държи се добре и като че ли ще си вземем довиждане с продавачите на тетива в Нета от по 30 лв.
 11. Практически въпрос. Момчета, молбата ми е за малко информация относно материал за изготвяне на подложка за стрелите при рикърв в домашни условия. Поразрових се тук - там, ама всичко е на колониален английски. Тюленова кожа също не ми се намира подръка, а и не се очаква скоро да ловувам на тюлени. От цените в нета виждам, че това не са скъпи материи. Ако има някой, който е експериментирал с различни материали - нека чукне ред-два или поне линк да пусне. Цялата работа е, че отскоро се отказах от "технологиите" и сега упорствам с един рикърв - 50-ка на Самик без никакви екстри.
 12. Микробраздите са малко нещо прехвалена работа - точността не се подобрява в сравнение с обикновените нарези. Много по-бързо се пълнят с олово, особено при стрелба с плакирани куршумчета и изискват много по-често чистене на цевта с телена четка. Въпросната пушчица на колко зъба запира затвора - от това зависи дали могат да се използват продължително време мини магнуми.
 13. Здравей, колега в връзка с едно твое мнение за Ремингтон 750.

  Интересувам се, как да настроя регулиращият винт /къде се намира и в каква посока да го завартя/ понеже и моят Ремингтон при презареждане мачка леко отпред патрона.Благодаря предварително!

 14. Хайде и аз да ръсна малко "акъл". Значи, всичко от 357 маг. нагоре и над 10 см. цев става перфектно за лов от чакало /спокойно животно и къса - до 20-30 м. дистанция/. Демек - за бр.......ство или попътен лов - при възникнала ситуация по време на туризъм или риболов, което си е същото. Още повече, че се носи скрит при отиване и прибиране. За гонка - трудна работа - просто трябва да си адски добре натрениран / ако не вярваш колко е трудно - опитай по бягащи помияри в полето/. А на колегите, които се изказват иронично по въпроса ще кажа, че не е толкова важно пушкалото, колкото задприкладното.
 15. Смешно ми стана от теорията ти за "жертването" на част от енергиятя на куршума за деформация. Куршумите се деформират, но енергията за това се получава от действието на тъканите върху тях - трети закон на Нютон, мисля. Така, че "жертване" на енергия няма. Това е. Ама много подрипате, бе ! Не давате човек да се изкаже с малко бъзик !
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.