Jump to content

Sandanski

Ловец
 • Posts

  385
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Sandanski last won the day on March 16 2019

Sandanski had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Светлин
 • Оръжие
  Тоз 34
 • Куче
  няма
 • МПС
  Рено
 • Град
  Русе
 • ЛРД
  Русе

Recent Profile Visitors

1,839 profile views

Sandanski's Achievements

 1. Радвай се,че не са дадени много мнения:) Честито за новата придобива и много ловни успехи с нея!
 2. Иначе по темата,тая година се очертава добър ловПоне за сега,е така.Почти всяка вечер съм на варда за хищници,и забелязах,че от почти всяко стърнище се чува пъдпъдък.Гривяк и гургулица,също има предоволно-за разлика от миналия сезон,когато почти ги нямаше.
 3. А като тръгне за гургулици,с какво се прибира?И много се извинявам колега,но би ли обяснил кое в случая,е толкова смешно?Това,че татко ти,е развалил лова на другите,или това,че майка ти,го овиква заради "свраките"?
 4. Почти на петдесет съм,ама честно казано,безопасна женичка,все още не съм срещал
 5. Като идея,не е лошо,но дали колегата,знае как се правят тия димки?
 6. Малко сложно е станало....,ама все пак не невъзможноДа пораздвижим малко темата...
 7. Никое от изброените от теб, по-горе животни,няма да хукне да те напада.По интересно е,какво ще стане,ако колегите от местната дружина или горските,те барнат с въздухарката в гората?:)Ние си имаме колекция от въздухарки,събрани от такива "туристи" като теб.В раничката на един "турист" намерихме женски фазан....Щяха да се жалват,да ни съдят....,ма това само на думи,щото Закона,много ясно казва,за какво и къде, НЕ се употребяват въздухарките!:)
 8. Баш така излиза колега И не знам,защо изобщо се говори за концесия? Кое По-точно ще ни бъде дадено? Като изключим ловните стопанства,какво остава?В първия си пост,споменах за унгарския начин.Ами измислили са го хората. Държавата,си е решила проблема,като е прехвърлила почти изцяло,отговорността на ловната дружинка,която ловува в дадения район.За разлика от тук,дружинката,освен задължения,има и доста права.г-н Генов,вчера изрази съмнения,че по-малките дружини няма да издържат финансово. Ще издържат,но ако получат/силно се съмнявам/правото да участват по европроекти,свързани с тази дейност.Това право,сега се пада на сдружението Другата част от самофинансирането,може да дойде от организирането на ловен туризъм,в района на дружинката,като дружината сама си определя ценоразпис за отстрел на даден вид дивеч-не е задължително да е едър.Това също няма да стане,сещате се защо.Всъщност,това право го имаме и сега,но се получава нещо,като Да ама Не Доста обширна е темата,има много за мислене,писане и говорене.
 9. Темата е твърде тънка,за да бъде нищена тук Тези лица,нямаха никакви други права,освен да застанат на най-видните места из района,или както казват полицаите-демонстрация на присъствие.Това беше достатъчно да държи неканените гости,далеч от нашите ловни полета.
 10. Чудя се,защо нашите хора се мъчат да открият топлата вода Пак разни концесии се бълнуват.А защо концесионера,да не е самата ловна дружинка? В Унгария,е точно така. Ловната дружина,отговаря за разселването,стопанисването и опазването на дивеча,на нейната ловна територия.Впрочем,не са много далечни времената,когато и у нас беше почти така.Та като стана дума за опазването на дивеча,някои от по-старите ловци,задавал ли си е въпроса,защо забраниха на дружините да се избират хора,които да патрулират из ловната територия? Трябва да ви кажа,че докато тази практика я имаше,бракониерските прояви из нашата ловна територия,бяха сведени почти до нула. Не темата е шашава,а Държавата Всичко живо,ламти за власт и пари. Както е тръгнало,в най-скоро време,дългогодишните български ловни традиции,ще отидат при спортните. Пресен пример,Рио 2016. Колко участника имаме там? Къде са щангистите и борците......?
 11. То хубаво да я повдигнем,ама няма я плетачката Много поръчки има сигурно,пък и сезона сега е един такъв.....земеделски,домати,краставици.....колчета трябва да се забиват
 12. Главицата,само заради месцето ли се взема?А можеш ли да намериш думи,за човек,който самодоволно позира с няколко убити фазана измежду които и няколко женски? И една по-прясна снимчица забелязвам,че има а август,е далеч-там пък коментара е още по-излишен И с цел избягване на излишни дебати,колкото пъти животно ми е оказало честта да излезе пред моята пушка,толкова пъти всички участвали в лова,са ми идвали на гости,щото все пак главата е голяма и много месо има по нея
 13. това с капаните,няма да стане!Нашите хора като чуят за пари,все едно,че ток ги бие.Иначе много са мераклии Ма сякаш и друго нещо има,защото миналата година ги бях излъгал,че съм камерата е заложена на тайно място,и освен на мен,ще праща ммс на горския и кварталния За коментарите и възраженията,се сети сам.Един от най-оригиналните доводи,че трябва да се знае къде е заложена,е този:Тряба я знам аз дей ва,щот ка тръгна с коня за сено,може да шавна и да мина горе й,пък я знам дей ша я варда
 14. И ние имаме мерак за такава технология,но понеже има твърде вероятност да избяга,не смеем да рискуваме.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.