Jump to content

въкаре

Ловец
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  ТОДОР
 • Оръжие
  ИЖ 27М
 • Куче
  ГОНЧЕ

въкаре's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Reputation

 1. колеги желая да се похваля, че кучката ни която беше нападната от вълци се възстанови и най-важното е, че отново започна да работи. това показва, че посавците са корава порода.
 2. При нас имаме такива кучета, но хората които ловуват с тях не посещават ловните форуми. Преди няколко дни кучката от която завъдихме посавците намери вълци, започна да ги лае на място като прасета, но беше нападната от тях и в момента се възстановява от раните си. Така, че ти сам си направи изводите.
 3. Колеги според мен ловните дружините трябва да мога да упражняват по голям контрол над своите членове. В последните години всеки си прави каквото си пожелае, по заможните колеги ходят на лов където си поискат, а пък останалите когато си поискат. В нашата дружина сме взели решение парите за бележките да се събират предварително по равно от всеки ловец без значение дали идва на лов или не. Това е така защото всеки един от нас е приет в дружината за да бъде ловец и да ходи на лов с колегите в нея, а не когато на него му харесва. По този начин всеки е съпричастен с лова, подхранването и всичко свързано с ловната дружина. Събраните пари се съхраняват при касиера на дружината, който води един вид счетоводство на събраните и изразходвани пари за бележки и подхранване. Според мен голяма част от колегите са месари и готованци, защото никога не участват в ловните мероприятия, а единствено ходят на лов да постоят на пусията и да сложат нещо в раницата. Поради тази причина според мен всички трябва да дават предварително пари за ловните бележки.
 4. Моето мнение е, че през последните години броя на ловците нарасна драстично, което доведе до унищожаване на ловната етика. Лова се превърна в състезание всеки стреля по всичко защото ако пропуснел друг ловец щял да убие животното. Също така никои не осъзнава, че първо трябва да положиш грижа за дивеча и едва тогава той ще ти се отблагодари. Поради тези причини популацията на всички животни в гората намалява.
 5. Звънчето предпазва кучето да не бъде простреляно от някои ловец, също така ориентира ловеца къде е кучето ако кучето е младо и неопитно при връщането си по обратна диря и откриване на собственика си. А мое лично мнение е, че звънчето може да предпази младо и неопитно куче от глиган в гъсталака.
 6. Прав си колега работата е дебела и ще стане още по дебела. Тези земи са на хората които живеят там а също така и гората върху тях. Значи вие сте съгласни някакви новозабогатели мутри да се разпореждат с гората и земята на народа. За мен това е поредната гавра с Българина.
 7. да бе колега точно това имах в предвид благодаря , че се сети сам
 8. При нас имаме такава кучка която според мен е много упорита и с много добра ориентация , гони всякакъв вид дивеч но според мен любим им е заека защото може да го гони по 3-4 часа . Някои от нашите ловци казват , че кучката има повече акъл от половината ловци в дружината .
 9. колеги от днес и аз съм собственик на иж 54 купих я за 200лв. в идеално състояние
 10. аз имам на вид същото куче като това от снимката на торментор което също е абориген взех го от един стар ловец които върти тази порода от близо 20 години кучето направи една година до момента е гонило около петнадесет пъти прасета само и с другото ми куче но интересното е че друк дивеч не го интересува
 11. при нас миналия сезон имаше глутница от около 7 или 8 вълка , всичките ни ку2чета са с звънчета и изядено куче няма ше . Попитаи някои пастир дали някога вълк е хващал животно с звънец . Вярно , че вълкъ ще се ориентира по звънеца но също така звънеца го притеснява поради неубичаиния шум за него
 12. колеги аз не знам за случаи животно със звънче да е изядено от вълк , при нас ги слагаме да ги пазят от вълците
 13. не успях да кача снимките колеги
 14. ето мелез които работи на всякакъв дивеч
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.