Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

petkatagorskia

Ловец
 • Мнения

  46
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Относно petkatagorskia

 • Рожден ден 29.03.1981

Допълнителна информация

 • Име
  Петко Ангелов
 • Оръжие
  иж-54 успоредка и иж-58 16к.
 • Куче
  кокер или нещо такова
 • Град
  Благоевград
 • ЛРД
  Дъбрава
 1. здравей колега. Иаз съм горски.Разкажи при вас как са нещата...

 2. Роден да ловува принуден да работи!

 3. Ся ако си купиш и оптика грешка няма да има.
 4. И от мен с закъснение понеже апарата беше в колата и два дни забравям да го взема. Та да си дойдем на думата в събота сутринта много гривек много стрелба но нищо, много ловци на едно място новобранците стрелят на високо и ги връщаха още преди да са завъртели. След капото хубаво хапване и пиване с колегите. Към 17 часа отново на бойното поле този път с успех. Кучето младо, сушата голяма, пъдпъдък няма тъй че обиколките който направих с него бяха предварително обречени но пък така отстрелях петте гургулици в слънчогледа на ход. Наслука на всички следващата седмица и дай боже малко дъжд.
 5. Тази сутрин след разузнаване съм сигурен че в събота ще има як бой. Две ята от по 50-60 бр. гривяци се въртят там където ще откривам. Тук таме има и някой "изтребител" тъй че стрелба ще има, а дали ще сполучим ще видим. Наслука!!!
 6. Благодаря на всички за изчерпателната информация, в събота съм в София и ще гледам да пообиколя и да си набавя достатъчно.
 7. Вчера сутринта край Благоевград за един час 7 вдигнати пъдпъдъка и 3бр. зайци. Днес сутринта за 30 мин. 2 пъдпъдъка и един заек. А пеене се чуваше много само че нямаше време за обиколки. Ще видим как ще е след две седмици. Пък и кучето е на една година и сигурно чат пат ги пропуща.
 8. Благодаря Ви колеги, но в ВИП-а преди три седмици и в Пловдив и в София имаха само 7-ми номер и нищо по дребно, а за пъдпъдък са ми малко едрички, но ако са заредили другата седмица сме там.
 9. Колеги наближава откриването, а аз не мога да намеря патрони за новата си придобивка ИЖ 58, 16к. В Благоевград най малкият номер е 5 , а цената е 0,70лв. за бройка. Ако някой може да даде инфо за по ситни номера 7,9,10,11, цени и магазин евентулно ще съм благодарен. По възможност в София, че от Благоевград не мога да отида по далеч специалноза патрони. Предварителна благодаря.
 10. За цени в момента не знам, но при 1500 бр. запас, полово съотношение 1/5 в полза на женските животни ако няма селекционен лов то не знам какъв има в ИСКЪР, не че стопанството е лошо. Преди 3-4 години селекционният отстрел възлизаше на около 250 женски животни, и окло 50 бр. приплоди и млади мъжки от тогава нямам наблюдение. Да не говорим че в цялата олелия при тази голяма концентрация на вълци в стопанството може да имате късмет и на хищници. Нямам възможност да си позволя да ловувам като си плащам в стопанството и затова не се интересувам и от цени.
 11. Има и едно друго стопанство в източните Родопи в което се намира 1/3 от запаса на елен лопатар в България "Студен кладенец" и според мен без колегите да се засягат е по добре да ловуваш извън ограда. А и за цените мисля че условията там са по добри от Искър.
 12. Снощи от 18,30 до 19,40 кучката успя да вдигне 5бр., а два се вдигнаха от моя милост точно из под подметкиге ми. Дребнички са но ги има в оклноститте на Благоевград. Ще чакаме 15.08 да се угоят и размножат и после бой.
 13. Днес в околностите на Благоевград литна първият пъдпъдък за 2010г. Доста се чуваха как пеят. Хайде да идва по бързо 15-ти август.
 14. Междудругото ми направи впечатление че на два пъти кучката се опитва да се увлече по летящи найлонови торбички, но след повикване спира. Това проблем ли е.
 15. След две седмици съветване и тренировки, днес бяхме отново при яребиците. Този път нещата бяха в рамките на нормалното. След пускането си търсеше съвсем спокойно на 10-15м. от мен намери една двойка яребици и ги вдигна, тръгна след тях но след повикване се спря поослуша се и веднага се върна. След това тръгна отново да търси на малко по енергично от преди това но на не повече от 15м. от мен. Чудесна разходка.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.