Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

soteto

Ловец
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

About soteto

 • Birthday 01/13/1970

Допълнителна информация

 • Име
  SOTETO
 • Оръжие
  TOZ-34E,IG43E
 • МПС
  NIVA 1.7i / ГАЗ69
 • Град
  ГОДЕЧ
 • ЛРД
  БРАКЬОВЦИ

Recent Profile Visitors

1,096 profile views
 1. Нещо по подробно за туй нящо и кой може да го направи.Това присъединяване твърда връзка ли е?
 2. Колега,дай го това описание ако е възможно.
 3. НИВА без ръжда няма,стига да не е в напреднала корозия.Основното и слабо място е захващането на скоростната кутия и раздатката.Това се проверява ,като вдигнеш предните стелки и на мястото на захващане на горепосочените,ако не е сцепено или откъснато е добре,гледай и тунела да не е изгнил.Провери маншоните на предните полуоски,ако са скъсани те чака смяна на карета,също така много се разбива и предния кардан в шлиците.Също много слабо място е и предния диференциал в захващането към двигателя и то поради простата причина ,че след известно време се охлабват гайките ,ние си караме и току се скъса
 4. аиде наслука утре

 5. Може ли някой да ми каже ,къде мога да видя наживо ножове МУЕЛА от всички модели ,които съдържа каталога.
 6. Това чудо на техниката го притежавам от 10 години,произведен 1963г.,а преди мен колко са го яздили и аз незнам.Двигатела е от Волга 24 и се оказа много добър вариант,не усеща никакво натоварване в каквато и да е ситуация,скорости, раздатка,мостове и т.н. са оригиналните.До сега съм чупил преден ресор,зъбно колело на раздатка и заден диференциал.Няма нито една част,която да не е взаимозаменяема от УАЗ и ВОЛГА,просто всичко е универсално.За проходимост и дума не може да се каже, колко лъскави джипки на лош терен и условия сме ги били и какви ли не приключения.Колега,ако джипа си заслужава взима
 7. Сигурно трябва двиг. да е от 1.6 нагоре.А как реши въпроса с регистрацията?
 8. По принцип предните гуми се износват по бързо от задните,но равномерно.Има ли износване от ляво и дясно,значи има проблем с реглажа. Ти си я опънал и теглото не отговаря на нормалното натоварване на осите и оттам може да ти идва проблема.Случва се и при крива гума.
 9. От този модел ФИАТ едва ли ще се намери вече,но доволен ли беше от реконструкцията или имаше проблеми,щото в момента не си с НИВА или е било отдавна.Оригинала е с ПЕЖО,но явно са по поръчка за да пасват 1към1 или Братушката ги доглася и по точно кожух на скорости, окачване и т.н.
 10. Знаем,че ако си поръчаш нова НИВА с дизелов двигател е възмжно,а също знаем,че на УАЗ безпроблемно може да се монтира дизелов двигател.Може ли в наши условия да стане на НИВА , какъв мотор може да се ползва и до каква степен е сложността,защото пространството в коша не е много голямо,а и как ще се реши закрепването на предния мост?
 11. Според мен имаш в предвид задното окачване. Едната навивка не е ли достатъчна за да слагаш и подложка,а предното как го компенсираш?
 12. В горната тема е показано как се повдига,а за пружини стават всякакви само да отговаря вътрешния диметър,но оставиш ли ги по дълги возията е по твърда и много трудно влизат в леглата.Няма ли да е по склонна към обръщане при страничен наклон,ако е по висока?
 13. Къде отиде при ОПЕЛ?Братушката е универсал!За целта стават пружини от ГАЗ24,като малко се скъсяват.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.