Jump to content

Hundefreund

Ловец
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  Kраси
 1. Колега Недев, съвременната кинология напълно изключва методи свързани както с принуда, така и с механично въздействие. Познавайки нуждите на кучето,един треньор никога не би използвал принуда... Думата е мотивация. За да не навлизам в подробности само ще посоча нуждите : 1.Физиологични нужди 2.Нужда от защитеност 3.Нужда от социално общуване 4.Нужда за уважение и признаване 5.Нужда за самореализация Ако обучаващия е наясно със значението на горе изписаното,работата му се улеснява дотолкова,че вместо един урок да се превърща в единоборство ( заради съперничещите си една на друга нуж
 2. Ще дадете ли пример за основните правила и методи? А що се отнася до принудата : принуда като насилие или като мотивация ,защото разликата е много голяма... И понеже пишете за естеството на работа при ловните кучета – не е ли странно по- горе да четем,че човек е водач (на глутницата), а в същото време да изпраща кучето си не само да претърсва, но и да му носи плячката??? Малко е объркващо ( ще си кажат някои),но и при нас и при вълците в основата е (пак ще се повторя ) доверието и дружбата... Естествено,че работата на ловното куче е напрегната, и макар провокирана от обстоятелствата ,ако
 3. Ще се съглася с Вас,че Н.Атанасов не е прав... и ще помоля да дадете описание защо (как и с каква цел ) вълците живеят така?Сещате се ,че говоря за глутницата. А докато пишете и той Ви отговори да разгледаме защо мнението ,което сте написал е невярно...,без да се разпростираме. Все пак това е форум,а не учебно заведение. Все още има хора,които считат,че : * Социалната структура във вълчата глутница е изградена на принципа на линейната йерархия,т.е. непрестанна борба за доказване на алфа-статус и доминиране над останалите членове. Истината : Глутницата има много по-сложно устройств
 4. Щом според Вас сме глутница,виждали ли сте ВОДАЧА (стопанина) упражнявайки превъзходството си върху кучето да го души в областта на ануса и гениталиите.....,защото в истинската глутница без това не може.?!? Ще вземе да излезе,че май не сме глутница,а друго...
 5. След като не емоциите (чудно защо поста Ви е харесан) са водещите,кое определя кучешкото поведение? И защо сравнявате кучето и вълка?Виждам,че искате да водим нормален разговор,но с това си мнение не си помагате.Знаете ли защо всъщност е необходимо в кучешката група съществуването на йерархия?
 6. Г-н Неделчев, прекрасно знам какъв е форума,но разглеждането на отношението към кучетата трябва да е по човешки,т.е. не разбира ли човек поведението на кучето си,винаги ще съществуват проблеми помежду им.И е без значение дали пишем за I или Х група. И как да няма значение как е постигнато нещо? Или кучето е длъжно да понася грубости,само защото срещу себе си има за стопанин някой откачалник (извинете за последното),който въобще не се интересува от състоянието му,границите на възможностите му и не може да види ясните кучешки послания,а го принуждава да върши това,което ТОЙ смята за правилно.
 7. Ами като напишеш колко пъти си се подписвал през съзнателния си живот,тогава ще сравняваме... Той отговора е какъвто е и въпроса.
 8. И не само ловно,макар темата да е за него...Заради неудовлетворени "амбиции" или незнание,човек е способен да провали кучето си,а то реагира по-възможно най- добрият начин.И за това гените не са водещи, а емоциите и съпътстващият ги стрес,на който то е подложено.
 9. А защо кучета от родители не само с доказан произход,но и работни качества се плашат от изстрели? Тук изглежда гените не са рашаващи,а друго...
 10. Г-н Тодоров, сигурно имате наблюдения върху живота в едно кучило,затова може ли да дадете примери,кога кучката-майка използва зъбите си? А и за поведението - какво Ви прави впечатление?По думите Ви съдя,че кучетата не са нищо друго,освен създания лишени от аналитични способности и емоции.Тогава какво ги кара да оцеляват в продължение на толкова години? И каква е разликата между кучетата,щом твърдите че се делят на категории,т.е. отношението трябва да е различно?
 11. Търсих да купя броя на с-ние „Бг ловецъ” от декември 2012г.,но вече е изчерпан.Интересуват ме статийте : *Кинология –съветите на Найк *Стресът при ловното куче Ако някой може да ми ги изпрати (сканирани),ще му бъда задължен.Пишете на ЛС,за да дам мейл адреса. Благодаря предварително.
 12. Нека останалите съфорумци не ме съдят,но какво ще рече : "- Познание за принципите които се спазват и методите които се използват при обучението на ловни кучета (поощрение, наказание, игра, упражнения, команди); - За предимство ще се счита опит в областта на ветеринарната медицина; " ? Ако авторката на темата имаше дори бегла представа за кучешкото поведение,никога не би написала това. Желая успех на ловното стапанство.
 13. Така както се мъчите да го приучите към гърмежи (използвайки апорт,въдица и ред други),само ще принудите кучето да започне да не приема и тези обекти окоол себе си,които досега не са пречили на живота и обучението му. Ако все пак решите да упорствате поне започнете както Ви казах : Вие и кучето надалеч,стрелеца да използва само капсули,или малки пиратки.Следете поведението на кучето – не го насилвайте да седи или да лежи.Достатъчно е ако е закопчано на повод,Вие сте клекнал до него и го галите,поощрявате.Бъдете много внимателен. В противен случай ако сте рязък от неуспеха,ако го дърпате или
 14. Галине,така няма да се справите. По-горе Ви казаха - ползвайте Ваш приятел и Вие скучето възможно най-далеч от изстрелите. Знаете ли защо нямате успех?Не познавате ( не се смейте) езикът на кучето си.То достатъчно ясно Ви е показало ,че се страхува от гърмежи,но Вие с поведението си само сте затвърдили страха му. Губите връзка с животното,оттам и не намирате реално обяснение за нежеланието му да "работи".Спрете за известно време с тези гърмежи и правете преходи и кучето,поощрявайте го,бъдете мил. Няма да Ви избяга новият сезон.Имате време.
 15. http://forum.dog.bg/topic/51400 Намерено или изхвърлено....???
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.