Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

petar75

Ловец
 • Мнения

  2
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  petar75
 • Оръжие
  Beretta Xtrema 2 12/89 , Иж-54 /12-калибър
 • Куче
  Курцхаар ,Барак
 • МПС
  Джип
 • Град
  Бургас
 • ЛРД
  Лебед
 • Skype
  petar96

Последни посетители

429 профилни разглеждания
 1. Благодаря колега за подкрепата на калибъра! Вече ми е неудобно да отговоря на някои колеги които ме питаха тук във форума , дали съм си купил вече карабина в този калибър и съответно да споделя нещо спрямо калибъра. От много лутане съответно и много четене по форуми от колеги , и сайтове се спрях на Tikka TX3 Hunter .Поръчах пушката тъй като аз съм левичар , и в този калибър с дървен приклад нямаше налична , и съм я платил цялата карабина предварително във ВИП Бургас на 05.06.2019 г .Ка заха ми ,че трябваше да дойде 12.12.2019г. , но за съжаление не я доставиха с мотива ,че имало голям интерес към марката и не могат да смогната , и остана за 25.03.2020г. и пак не дойде с мотива ,че първо се изработвали с десния затвор и чак тогава започват да правят с левия затвор.Сега последно със 100% гаранция ,че до 25.06.2020г. ще ми бъде в касата.А относно калибъра изчетох много форуми ,странична литература и сайтове докато го избера , а и естествено с това стрелях на един колега от София който ни беше на гости , и на 80м във врата го бях уцели с бързомер , прасето падна на не повече от 3,4 метра без да го търсим 100-12о кг беше , и тогава още повече ме грабна този калибър.Също така да спомена и мекият му и не така силен откат който имаше.
 2. Благодаря колега за подкрепата на калибъра! Вече ми е неудобно да отговоря на някои колеги които ме питаха тук във форума , дали съм си купил вече карабина в този калибър и съответно да споделя нещо спрямо калибъра. От много лутане съответно и много четене по форуми от колеги , и сайтове се спрях на Tikka TX3 Hunter .Поръчах пушката тъй като аз съм левичар , и в този калибър с дървен приклад нямаше налична , и съм я платил цялата карабина предварително във ВИП Бургас на 05.06.2019 г .Ка заха ми ,че трябваше да дойде 12.12.2019г. , но за съжаление не я доставиха с мотива ,че имало голям интерес към марката и не могат да смогната , и остана за 25.03.2020г. и пак не дойде с мотива ,че първо се изработвали с десния затвор и чак тогава започват да правят с левия затвор.Сега последно със 100% гаранция ,че до 25.06.2020г. ще ми бъде в касата.А относно калибъра изчетох много форуми ,странична литература и сайтове докато го избера , а и естествено с това стрелях на един колега от София който ни беше на гости , и на 80м във врата го бях уцели с бързомер , прасето падна на не повече от 3,4 метра без да го търсим 100-12о кг беше , и тогава още повече ме грабна този калибър.Също така да спомена и мекият му и не така силен откат който имаше.
 3. Здравей колега! Първо искам да ти кажа ,че с допълнителното импрегнация карабината е станала перфектна тип LUX.Пиша ти по повод това ,че аз съм левичар и от доста време търся и питам по големите оръжейни магазини за карабина с ляв затвор в ценови диапазон до 2500лв,.Голямо лутане и питане направо бих казал не нормална история от гледна точка на това ,че сме левичари което е равно на дискриминация спрямо нас.Във всеки магазин където съм попитал за карабина с ляв затвор в калибър 8X57 навсякъде цената скача минимум с 1000лв.Аз съм от Бургас и във VIP магазина единствено ми дадоха цена за М70 1450лв.с ляв затвор по поръчка.Ако е възможно да споделиш малко информация относно затвора как се движи , да ли може да се постави мерник тип Батю,и относно точността и .
 4. Благодаря за разбирането и отделеното ти време относно избора ми .Вече стрелях с 9,3х62 ,и мога да кажа само ,че отката не ми допадна изобщо ,патроните са по скъпи от колкото при 8х57.За мен отката е от голямо значение ,защото аз ще стрелям с болт а при 8х57 напълно ме устройва.Ако ще трябва да избирам 308W също бих предпочел 7X64 пред 308W , защото видях на живо ,че стопиращият ефект на 7X64 е по-добър за мен , но може и да съм объркал при преценката си.За сега твърдо съм се спрял на 8х57JS ,защото при нас по-голямата част е гъсталак и ходя гонач. Благодаря ти още веднъж за разбирането и отзивчивостта ти ,за колеги като мен пред такива дилеми.Желая ти много здраве и ловна слука! е
 5. Здравей колега ! Първо искам да ти благодаря за отделеното време , отговорността и разбирането .По всичко до сега върви в полза на 8х57JS с помощта на колеги като теб и мои приятели стари ловци които все още използват карабини именно в този калибър.За местността където ловувам разстоянията са до 150м. максимална дистанция ,има много храсти ,гъстаци и драки.Този калибър ме спечели с големият си стоперен ефект,правата траектория , щадящ месото и не прави големи хематоми,сиреч съсиреци ,прасето пада на място и не търсиш дивеча,мекият си откат ,което е много важно за мен и е ловен куршум който не рекошира толкова като другите калибри.Просто казано ,този калибър напълно покрива моите нужди.Жив и здрав да си ,много ловна слука и големи трофеи !
 6. Здравейте колеги ! Изправен съм пред казуса при избора на нарезно оръжие , от мои наблюдения на колеги с нарезно оръжие в калибри 30-06 /9,3X 62 ,8X57 / 7X64 ,308W,/7,62X39.От всичките изброени калибри най - много ми допаднаха 7X64 и 8X57 искам да кажа ,че често ходя и гонач .Избрал съм да ловувам основно с болтова карабина , и съм изправен пред дилемата между тези два калибъра 7X64 и 8X57 за които трябва да взема решение.Тъй като съм левичар ,и карабината ще се поръчва съответно и се оскъпява малко повече ,а избора ми за карабина е Sako 85 M Hunter.Моля за мнения на колеги които са ползвали или ползват тези калибри ,ще съм Ви изключително благодарен за помощта!
 7. Здравейте колеги ! Изправен съм пред казуса при избора на нарезно оръжие , от мои наблюдения на колеги с нарезно оръжие в калибри 30-06 /9,3X 62 ,8X57 / 7X64 ,308W,/7,62X39.От всичките изброени калибри най - много ми допаднаха 7X64 и 8X57 искам да кажа ,че често ходя и гонач .Избрал съм да ловувам основно с болтова карабина , и съм изправен пред дилемата между тези два калибъра 7X64 и 8X57 за които трябва да взема решение.Тъй като съм левичар ,и карабината ще се поръчва съответно и се оскъпява малко повече ,а избора ми за карабина е Sako 85 M Hunter.Моля за мнения на колеги които са ползвали или ползват тези калибри ,ще съм Ви изключително благодарен за помощта!
 8. Здравей колега! Аз също от много време наблюдавам разни карабини и калибри ,след като забраниха 13/0 ,започнах да купувам бренекета естествено магнум .но и тях ги направиха златни .Тези които ползвам аз са на Уинчестер ,Ремингтон ,Федерал ,всичките които изброих вече под 5лв.няма , за това реших да си взема нарезно. Спрял съм се на 308W и 7X64 , естествено нямам излишни пари за скъпи играчки . Спрял съм се също на Zastava M70 в калибър 7х64. , защото аз ходя и много често гонач.Само имам един съществен проблем ,че съм левичар и ще ходя до Випа да питам да ли мога да я поръчам с ляв гриф.Ако можеш да споделиш малко повече информация ще съм ти благодарен. Желая ти много здраве и ловна слука с новата ти придобивка !
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.