Jump to content

petar75

Ловец
 • Posts

  2
 • Joined

 • Last visited

Допълнителна информация

 • Име
  petar75
 • Оръжие
  Beretta Xtrema 2 12/89 , Иж-54 /12-калибър
 • Куче
  Курцхаар ,Барак
 • МПС
  Джип
 • Град
  Бургас
 • ЛРД
  Лебед
 • Skype
  petar96

Recent Profile Visitors

623 profile views

petar75's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Благодаря колега за подкрепата на калибъра! Вече ми е неудобно да отговоря на някои колеги които ме питаха тук във форума , дали съм си купил вече карабина в този калибър и съответно да споделя нещо спрямо калибъра. От много лутане съответно и много четене по форуми от колеги , и сайтове се спрях на Tikka TX3 Hunter .Поръчах пушката тъй като аз съм левичар , и в този калибър с дървен приклад нямаше налична , и съм я платил цялата карабина предварително във ВИП Бургас на 05.06.2019 г .Ка заха ми ,че трябваше да дойде 12.12.2019г. , но за съжаление не я доставиха с мотива ,че имало голям интерес към марката и не могат да смогната , и остана за 25.03.2020г. и пак не дойде с мотива ,че първо се изработвали с десния затвор и чак тогава започват да правят с левия затвор.Сега последно със 100% гаранция ,че до 25.06.2020г. ще ми бъде в касата.А относно калибъра изчетох много форуми ,странична литература и сайтове докато го избера , а и естествено с това стрелях на един колега от София който ни беше на гости , и на 80м във врата го бях уцели с бързомер , прасето падна на не повече от 3,4 метра без да го търсим 100-12о кг беше , и тогава още повече ме грабна този калибър.Също така да спомена и мекият му и не така силен откат който имаше.
 2. Благодаря колега за подкрепата на калибъра! Вече ми е неудобно да отговоря на някои колеги които ме питаха тук във форума , дали съм си купил вече карабина в този калибър и съответно да споделя нещо спрямо калибъра. От много лутане съответно и много четене по форуми от колеги , и сайтове се спрях на Tikka TX3 Hunter .Поръчах пушката тъй като аз съм левичар , и в този калибър с дървен приклад нямаше налична , и съм я платил цялата карабина предварително във ВИП Бургас на 05.06.2019 г .Ка заха ми ,че трябваше да дойде 12.12.2019г. , но за съжаление не я доставиха с мотива ,че имало голям интерес към марката и не могат да смогната , и остана за 25.03.2020г. и пак не дойде с мотива ,че първо се изработвали с десния затвор и чак тогава започват да правят с левия затвор.Сега последно със 100% гаранция ,че до 25.06.2020г. ще ми бъде в касата.А относно калибъра изчетох много форуми ,странична литература и сайтове докато го избера , а и естествено с това стрелях на един колега от София който ни беше на гости , и на 80м във врата го бях уцели с бързомер , прасето падна на не повече от 3,4 метра без да го търсим 100-12о кг беше , и тогава още повече ме грабна този калибър.Също така да спомена и мекият му и не така силен откат който имаше.
 3. Здравей колега! Първо искам да ти кажа ,че с допълнителното импрегнация карабината е станала перфектна тип LUX.Пиша ти по повод това ,че аз съм левичар и от доста време търся и питам по големите оръжейни магазини за карабина с ляв затвор в ценови диапазон до 2500лв,.Голямо лутане и питане направо бих казал не нормална история от гледна точка на това ,че сме левичари което е равно на дискриминация спрямо нас.Във всеки магазин където съм попитал за карабина с ляв затвор в калибър 8X57 навсякъде цената скача минимум с 1000лв.Аз съм от Бургас и във VIP магазина единствено ми дадоха цена за М70 1450лв.с ляв затвор по поръчка.Ако е възможно да споделиш малко информация относно затвора как се движи , да ли може да се постави мерник тип Батю,и относно точността и .
 4. Благодаря за разбирането и отделеното ти време относно избора ми .Вече стрелях с 9,3х62 ,и мога да кажа само ,че отката не ми допадна изобщо ,патроните са по скъпи от колкото при 8х57.За мен отката е от голямо значение ,защото аз ще стрелям с болт а при 8х57 напълно ме устройва.Ако ще трябва да избирам 308W също бих предпочел 7X64 пред 308W , защото видях на живо ,че стопиращият ефект на 7X64 е по-добър за мен , но може и да съм объркал при преценката си.За сега твърдо съм се спрял на 8х57JS ,защото при нас по-голямата част е гъсталак и ходя гонач. Благодаря ти още веднъж за разбирането и отзивчивостта ти ,за колеги като мен пред такива дилеми.Желая ти много здраве и ловна слука! е
 5. Здравей колега ! Първо искам да ти благодаря за отделеното време , отговорността и разбирането .По всичко до сега върви в полза на 8х57JS с помощта на колеги като теб и мои приятели стари ловци които все още използват карабини именно в този калибър.За местността където ловувам разстоянията са до 150м. максимална дистанция ,има много храсти ,гъстаци и драки.Този калибър ме спечели с големият си стоперен ефект,правата траектория , щадящ месото и не прави големи хематоми,сиреч съсиреци ,прасето пада на място и не търсиш дивеча,мекият си откат ,което е много важно за мен и е ловен куршум който не рекошира толкова като другите калибри.Просто казано ,този калибър напълно покрива моите нужди.Жив и здрав да си ,много ловна слука и големи трофеи !
 6. Здравейте колеги ! Изправен съм пред казуса при избора на нарезно оръжие , от мои наблюдения на колеги с нарезно оръжие в калибри 30-06 /9,3X 62 ,8X57 / 7X64 ,308W,/7,62X39.От всичките изброени калибри най - много ми допаднаха 7X64 и 8X57 искам да кажа ,че често ходя и гонач .Избрал съм да ловувам основно с болтова карабина , и съм изправен пред дилемата между тези два калибъра 7X64 и 8X57 за които трябва да взема решение.Тъй като съм левичар ,и карабината ще се поръчва съответно и се оскъпява малко повече ,а избора ми за карабина е Sako 85 M Hunter.Моля за мнения на колеги които са ползвали или ползват тези калибри ,ще съм Ви изключително благодарен за помощта!
 7. Здравейте колеги ! Изправен съм пред казуса при избора на нарезно оръжие , от мои наблюдения на колеги с нарезно оръжие в калибри 30-06 /9,3X 62 ,8X57 / 7X64 ,308W,/7,62X39.От всичките изброени калибри най - много ми допаднаха 7X64 и 8X57 искам да кажа ,че често ходя и гонач .Избрал съм да ловувам основно с болтова карабина , и съм изправен пред дилемата между тези два калибъра 7X64 и 8X57 за които трябва да взема решение.Тъй като съм левичар ,и карабината ще се поръчва съответно и се оскъпява малко повече ,а избора ми за карабина е Sako 85 M Hunter.Моля за мнения на колеги които са ползвали или ползват тези калибри ,ще съм Ви изключително благодарен за помощта!
 8. Здравей колега! Аз също от много време наблюдавам разни карабини и калибри ,след като забраниха 13/0 ,започнах да купувам бренекета естествено магнум .но и тях ги направиха златни .Тези които ползвам аз са на Уинчестер ,Ремингтон ,Федерал ,всичките които изброих вече под 5лв.няма , за това реших да си взема нарезно. Спрял съм се на 308W и 7X64 , естествено нямам излишни пари за скъпи играчки . Спрял съм се също на Zastava M70 в калибър 7х64. , защото аз ходя и много често гонач.Само имам един съществен проблем ,че съм левичар и ще ходя до Випа да питам да ли мога да я поръчам с ляв гриф.Ако можеш да споделиш малко повече информация ще съм ти благодарен. Желая ти много здраве и ловна слука с новата ти придобивка !
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.