Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

petar75

Ловец
 • Мнения

  1
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  petar75
 • Оръжие
  Beretta Xtrema 2 12/89 , Иж-54 /12-калибър
 • Куче
  Курцхаар ,Барак
 • МПС
  Джип
 • Град
  Бургас
 • ЛРД
  Лебед
 • Skype
  petar96

Последни посетители

224 профилни разглеждания
 1. Здравей колега! Първо искам да ти кажа ,че с допълнителното импрегнация карабината е станала перфектна тип LUX.Пиша ти по повод това ,че аз съм левичар и от доста време търся и питам по големите оръжейни магазини за карабина с ляв затвор в ценови диапазон до 2500лв,.Голямо лутане и питане направо бих казал не нормална история от гледна точка на това ,че сме левичари което е равно на дискриминация спрямо нас.Във всеки магазин където съм попитал за карабина с ляв затвор в калибър 8X57 навсякъде цената скача минимум с 1000лв.Аз съм от Бургас и във VIP магазина единствено ми дадоха цена за М70 1450лв.с ляв затвор по поръчка.Ако е възможно да споделиш малко информация относно затвора как се движи , да ли може да се постави мерник тип Батю,и относно точността и .
 2. Благодаря за разбирането и отделеното ти време относно избора ми .Вече стрелях с 9,3х62 ,и мога да кажа само ,че отката не ми допадна изобщо ,патроните са по скъпи от колкото при 8х57.За мен отката е от голямо значение ,защото аз ще стрелям с болт а при 8х57 напълно ме устройва.Ако ще трябва да избирам 308W също бих предпочел 7X64 пред 308W , защото видях на живо ,че стопиращият ефект на 7X64 е по-добър за мен , но може и да съм объркал при преценката си.За сега твърдо съм се спрял на 8х57JS ,защото при нас по-голямата част е гъсталак и ходя гонач. Благодаря ти още веднъж за разбирането и отзивчивостта ти ,за колеги като мен пред такива дилеми.Желая ти много здраве и ловна слука! е
 3. Здравей колега ! Първо искам да ти благодаря за отделеното време , отговорността и разбирането .По всичко до сега върви в полза на 8х57JS с помощта на колеги като теб и мои приятели стари ловци които все още използват карабини именно в този калибър.За местността където ловувам разстоянията са до 150м. максимална дистанция ,има много храсти ,гъстаци и драки.Този калибър ме спечели с големият си стоперен ефект,правата траектория , щадящ месото и не прави големи хематоми,сиреч съсиреци ,прасето пада на място и не търсиш дивеча,мекият си откат ,което е много важно за мен и е ловен куршум който не рекошира толкова като другите калибри.Просто казано ,този калибър напълно покрива моите нужди.Жив и здрав да си ,много ловна слука и големи трофеи !
 4. Здравейте колеги ! Изправен съм пред казуса при избора на нарезно оръжие , от мои наблюдения на колеги с нарезно оръжие в калибри 30-06 /9,3X 62 ,8X57 / 7X64 ,308W,/7,62X39.От всичките изброени калибри най - много ми допаднаха 7X64 и 8X57 искам да кажа ,че често ходя и гонач .Избрал съм да ловувам основно с болтова карабина , и съм изправен пред дилемата между тези два калибъра 7X64 и 8X57 за които трябва да взема решение.Тъй като съм левичар ,и карабината ще се поръчва съответно и се оскъпява малко повече ,а избора ми за карабина е Sako 85 M Hunter.Моля за мнения на колеги които са ползвали или ползват тези калибри ,ще съм Ви изключително благодарен за помощта!
 5. Здравейте колеги ! Изправен съм пред казуса при избора на нарезно оръжие , от мои наблюдения на колеги с нарезно оръжие в калибри 30-06 /9,3X 62 ,8X57 / 7X64 ,308W,/7,62X39.От всичките изброени калибри най - много ми допаднаха 7X64 и 8X57 искам да кажа ,че често ходя и гонач .Избрал съм да ловувам основно с болтова карабина , и съм изправен пред дилемата между тези два калибъра 7X64 и 8X57 за които трябва да взема решение.Тъй като съм левичар ,и карабината ще се поръчва съответно и се оскъпява малко повече ,а избора ми за карабина е Sako 85 M Hunter.Моля за мнения на колеги които са ползвали или ползват тези калибри ,ще съм Ви изключително благодарен за помощта!
 6. petar75

  Zastava M70 Standart

  Здравей колега! Аз също от много време наблюдавам разни карабини и калибри ,след като забраниха 13/0 ,започнах да купувам бренекета естествено магнум .но и тях ги направиха златни .Тези които ползвам аз са на Уинчестер ,Ремингтон ,Федерал ,всичките които изброих вече под 5лв.няма , за това реших да си взема нарезно. Спрял съм се на 308W и 7X64 , естествено нямам излишни пари за скъпи играчки . Спрял съм се също на Zastava M70 в калибър 7х64. , защото аз ходя и много често гонач.Само имам един съществен проблем ,че съм левичар и ще ходя до Випа да питам да ли мога да я поръчам с ляв гриф.Ако можеш да споделиш малко повече информация ще съм ти благодарен. Желая ти много здраве и ловна слука с новата ти придобивка !
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.