Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2019

Sightmark

Ловец
 • Мнения

  1
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Йордан
 • Град
  Шумен
 1. Здравей,колега, аз лично ползвам SAR-a и съм много доволен от него. Приклада му се сгъва надясно(не пречи ако си сложил оптика),въобще не хлопа. Има лостче-предпазител от лявата страна на ръкохватката и освен това пламегасителят му е сложен на резба. На СЛР "компенстатора" (няма никакъв ефект върху отката) е набит и не може да се маха,и ако се стреля много без антифони или тапи,ухото почва да пищи ужасно. Като тегло оръжията са горе-долу еднакви. В допълнение( това на мене ми е малко смешно), на САР-а може да му сложиш щик,толкова тъп,че и за масло не става. Реално погледнато,СЛР има само малко предимство откъм цена, и това че май го даваха с 5-зараден пълнител, а САР-а трябва да му вземаш пълнители отделно. Като цяло,бих ти препоръчал САР-а,най- вече заради приклада му(много удобен за носене е в гъста гора). Поздрави и наслука!
 2. Ами,колега,стрелял съм горе-долу към 100 патрона. Звука от късия Мосин-Наган е малко по- силен,отчасти заради късата цев-звуковата вълна е по-близо до ухото. Мазалата е малко по-тих,но не много. Гръмнеш ли с късия Наган,ушите(особено това,което е по-близко към дулото) дават заето за,да речем 10 секунди,с Мазалата някъде към 7. Все пак,гръмне ли се с някоя от тия пушки,дивечът в радиус от няколко километра си обира крушите.Поздрави и наслука!
 3. За другите пушки не зная много,но ти препоръчвам да избягваш Мосин-Нагана. Пушката е дълга и тежка,неудобна за носене. Вярно, има и кавалерийски вариант,с по-къса цев,но той има зверски откат и много силен шум. Бих ти препоръчал мазалата,колега.
 4. Значи сега си купих СЛР-95 с дългата цев, без компенсатор. Чудя се какъв бързомер да взема- мислех си за Кобра. Сега, обаче, взех да се замислям- някои хора казват, че кобрите се чупят лесно, други твърдят че са били много здрави. Като отидох тука в ловно-рибарския, поисках от човека да извади една Кобра, и като врътна копчето за включване, то се отчупи. Освен туй, на един приятел още на първия лов с Кобрата му се счупи стъклото. Тези неща ме накараха де се замисля сериозно. Казвайте, колеги- мнения за кобрите, здрави ли са, или да търся друг?
 5. Сега, на първоначалното запитване за тунинговане- ако искаш да стане да изглежда като АК-103,много трудно. Туй е тъй,щото са фрезовани, а не щамповани. Прикладът има къде да се сложи,разбира се, но ще се крепи на сантиметър и половина и едно болтче. Ако имаш компенсатор-малко си прецакан,не е сложен с резба на дулото, а е набит вътре. За планки УИВЪР, те лесно се намират, пълният сет(с ложа,полуложа и четири планки) струва около 120 лева. Пистолетна дръжка относително лесно се слага, но приклади за фрезовани оръжия много трудно се намират. За да бъде надеждно закрепен, трябва да се слага малък стоманен прът през приклада и се закрепя вътре в оръжието.Също тъй,колега, ако държиш да си много подробен, да знаеш че няма къде да се сложи шомпол и щик. Сега, с щик,първия модел може и да стане(онези с дългото острие), защото за тях не необходимо специално място за закачване. За новите, обаче, ти трябва специално място за закачане,които на СЛР-95 липсват. Късмет и наслука!
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.