Jump to content

Georgi Zahariev

Ловец
 • Posts

  150
 • Joined

 • Last visited

About Georgi Zahariev

 • Birthday 06/10/1964

Допълнителна информация

 • Име
  GOGO_64
 • Оръжие
  Иж 58; Сайга 12, Мазалат
 • Куче
  дакел, дратхаар
 • МПС
  Голф 3

Recent Profile Visitors

676 profile views

Georgi Zahariev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

81

Reputation

 1. Няколко снимки от 12.04.2014. Арни, на 1г и 3м.
 2. Ако искаш точно този ще трябва да се разбереш нещо с мацката от видеото... ... сигурно би си струвало...
 3. Не се засягам, колега, благодаря за компетентните разяснения. Според мен, обаче, опасността, произтичаща от чисто техническите параметри на боеприпасите, е, или следва да е, основно проблем на престъпника, а не на защитаващия се. Ако правилно съм разбрал последното изречение от поста ти, преди заключителното, законът допуска да бъдат нанесени поражения и в жизненоважни зони при ЗАКОННА самоотбрана. От тук произтича един много важен въпрос: кога една самоотбрана е законна и кога не е? И още нещо: миналата година гледах предаване, в което ставаше въпрос за около 70годищен дядо, използувал двуцевката си срещу нападател с нож, влязъл в къщата му с цел грабеж. Дядото умишлено стрелял в краката на нападателя, явно не искал да го убива. В резултат получил условна присъда и му отнели оръжието дожовот. Съдията обясни в предаването, че, според него, са превишени пределите на необходимата самоотбрана (съжалявам за юридически неточния изказ). Какъв е хипотетичния резултат? Дали този дядо е защитен ефективно от по-натаъшни набези на подобни индивиди или напротив: знаейки, че той вече не може да се защити с оръжие, извергите ще го нападнат не само с цел обир, а и с цел отмъщение? За евентуалните резултати не искам и да мисля... И дали този дядо е единствения, намиращ се в подобна ситуация??? Нека помислим и за това, че в подобна ситуация може да се окаже бащата на всеки един от нас!!! В хода на репортажа по горния случай един съселянин на въпросния дядо каза нещо много ясно и важно: ПО-ДОБРЕ ДВАНАДЕСЕТ ДА МЕ СЪДЯТ, ОТКОЛКОТО ШЕСТИМА ДА МЕ НОСЯТ! Смятам, че това достатъчно добре отразява ситуацията, до която е стигнало или по-скоро е доведено обществото ни. Имам още няколко примера от личния ми живот, но постът стана много дълъг.Факт е обаче, че промени са повече от наложителни, а пътят за намирането на правилните такива е дискусията. Наслука!
 4. Смятам не само за редно, а дори за необходимо, на притежателите на легалнорегистрирано огнестрелно оръжие да се даде законно право да го ползват за самоотбрана, както и за отбрана на имуществото и на блзките им, като, разбира се, бъдат поставени някои условия, напр. притежателите на късо оръжие да имат право да го ползват само със стоп патрони, а гладкоцевното да се ползва в такива ситуации единствено с гумени съчми и/или гумени куршуми. Това е напълно достатъчно за да се неутрализира нападател и само при мисълта за повторно влизане някъде, той да изпитва нечовешка болка. А за предела на самоотбраната да се съди по използвания боеприпас, а не по ефекта от изстрела, щото случаи всякакви, а оня никой не го е викал там.
 5. Евала! Да са живи и здрави и ловеца и помощника!
 6. Дали не си объркал малко калибъра, колега?
 7. Тук има само едно спасение: зарибявай шефката и я взимай с тебе
 8. Да са ти живи и здрави! Много да те радват и много слука с тях!
 9. Благодаря, колега! И на теб много слука и радост с пордата! Гледам, че и ти си и сериозен почитател
 10. Благодаря, ти адаш. В скоро време ще кача и снимки, а ако нещо ме съмнява, знам къде да питам. Наслука на всички колеги!
 11. ИЖ58-16кал. 1968год. Пушката беше на баща ми. По нея нищо не е преправяно и/или ремонтирано, освен, че приклада, още след закупуването и, е скъсен с около 1 см и в отвора за болта е вкарано съответното количество олово с цел възстановяване на баланса. Пушката работи безупречно, състоянието и също е такова. Ползва се основно за полски лов.
 12. Колеги, наслука на всички! Моят дтатхаар, когото обвиних порано, че не прави стойки, вече е коренно различен. След проверка от компетентен, ама наистина компетентен колега и последвала еднодневна тренировка с два закупени волиерни фазана, кучето схвана за какво иде реч. Днес го изведох, направи перфектна стойка на что яребици, след което се запромъква като котка докато ги вдигна. Моного му се изкефих. Както очаквах, кучето имаше необходимост от правилна методика. Благодаря на колегата Георги Захариев, мой двоен адаш, за помощта. Той е почитател на курцхара, което прави оценката му за Арни, един дратхаар, още по-ценна за мен. Адаш, давам ти думата да се представиш в тази тема и да напишеш няколко думи за Арни и за работата с него.
 13. оптвах, колега, ама той по никакъв начин не реагираше... стоеше и ме гледаше, т.е.. към въдицата никакъв интерес... идвало ми е да го разкъсам, ама реших да го оставя и да видя как ще тръгне като поотрасне. С изстрелите нямаше и няма проблем. При първите ловове на пъдпъдъци беше малко дезориентиран, но в крайна сметка тръгна, започна да търси и да ги намира. По поведението му се познава че е в следата на дивеча и ще го вдигне, но стойка... йок. Вдига го от движение.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.