Jump to content

choko

Ловец
 • Posts

  754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

choko last won the day on September 6 2015

choko had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Чавдар
 • Оръжие
  ИЖ-27,БЕНЕЛИ АРГО 30.06
 • Куче
  Бретоншпаньол
 • МПС
  СУЗУКИ ВИТАРА
 • Град
  Перник
 • ЛРД
  с.Калотинци

Recent Profile Visitors

1,879 profile views

choko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

419

Reputation

 1. Пак е прислабо,ама с повече ходене,търсене и добро куче бива.Наистина подходящите места са малко,затова час два тука,бръм,час два другъде и така те се трупкат на връзката и това без загуби и почти без пропуски!Неделите улова наполовина,а тази и стрелбата ми изневери!
 2. Така приключих сезона аз.Кучето пак взема 6+.Първата падна ранена на другия бряг на реката, пребега и се спусна във водата,добре че се набрах с триста,та я скивах и й пуснах една 5-чка.Кучето я взема излезе отсреща и я донесе.След около два часа обикаляне по реката намери ранена.Преди това на два пъти заигра без успех.А тая като я намери на висок бряг и отдолу къпини,върби дракалак ужас.Започна да вие от бяс и накрая забуа като на прасе.Аз вземах да се гъзорча да я вида,смених позицията няколко пъти и я скивах.Последва бум от упор кучляка скочи и я извади.Следва операция по изваждане на кучето по стръмния бряг и така уморени,но доволни се прибрахме.За награда и двамата прекарахме вечерта пред камината,а кучляка закусва патешко с ориз!
 3. Събота и неделя бях на гости по Дунава.Повода беше лов на фазан!За температурата няма да споменавам.Излязохме към 9 часа и за моя изненада домакините приключиха към 10ч /имаха повод да ремонтират наскоро закупена къща за ловна хижа/без отстреляна птица.Вдигнаха са 5-6фазана на извън изстрелно разстояние и това беше.Насочиха ни към Дунава имало прелет.Настанихме се към 10,30ч мъглата беше брутална в миг изплуват патиците и в следващия вече ги няма.Още с пристигането кучляка извади една патица прясно отстреляна.За около 1 час направи 4 апорта на ,,- ,,*** ти колко и реших да прекратявам.Отам натопло, хапка ,пийкаи към 16ч обратно на ряката.Липсата на мъгла караше птиците да държат пределна дистанция,стрелнахме някой път безуспешно докато не се стъмни та обрулих една гъска пак апорт и треперене,бех вземал парцал за подсушаване поне.На сутринта в неделя жипа ни предаде за пръв път от как го имам.Запали към 9ч и пропуснахме прелета.Все пак повисяхме до към 12ч падна една гъска от колега и една патица бутнах аз.Иначе стратегията беше следната аз най-отдолу по течението жипа работи на 150 м под мене кучляка вътре и като падне отивам при него патката и тя по течението,пускам бритона,апорт и обратно в жипа!Като цяло прекарах страхотно на гости на много истински хора!Не бяхме подготвени за тоя лов,а и жипката ни изигра лоша шега,даже и фотото сдаде,само колегата е щрапнал няколко снимки с телефона.Единствено бретона беше на ниво!
 4. Много благодаря за споделеното.Не си ме разбрал.Не търся хора ползвали точно унито ,аз него го видях,Жоро сподели за КС чакам мнения и за другите куршуми на РВС.Още веднъж Благодаря!
 5. Аз линка съм го гледал,исках личен опит и евентуално снимки на пораженията в различни прасета и дистанции!
 6. Заформила се дискусия в друга тема ме провокира да пусна тази.Аз лично стрелям с уни класик в 11,7 гр и наблюденията ми са за дълбоко проникване /нямам намерен проектил в животно/, което може да се окаже проблем при по-малки прасета.Прави впечатление,че повечето колеги ползват еволюшъна.Надявам се да се включат повече хора с опит!
 7. Консултанта в един сф. магазин ми обясни че дават ядове при полуавтоматите.Нещат да презареждат,че чак имало късане на гилза.Те продават всякакви патрони /всъщност магазина с най-голям избор от патрони в който съм влизал,в 30-06 дори випа нямаха такъв избор в момента на покупката ми на карабина/.Те също продават Барнаул,но определено ме отказа от тях.Хората там определено са компетентни и им имам доверие.
 8. Така и така спамиме здраво,да те питам тоя Барнаул с каква пушка го стреляш,че аз даже за стрелба по мишени не смея да го турам в Бенелито.По мишени ползвам ППУ.А разликата в цената е значителна.
 9. Абре пичове,ма спрете се бре.Луд фен съм на породата.Моя е вече 10 годишен.....що лов сме ловили заедно.......отдавна спрех да пиша тука и да качвам снимки заради тея безспирни кавги.Нема такава кучешка тема друга........
 10. Резултатите са еднакви.Дупчи секви животни от 40 до 140 кила.По големо препятствие/за куршума/ от това удар в главата и изход през гърдите трудно.Това ми е притеснението.Но пък белия беше мармалад и прасето само подскочи,рипна у дерето и там порита малко ,докато ида до него свърши.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.