Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2020

choko

Ловец
 • Мнения

  754
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  4

Всичко публикувано от choko

 1. Пак е прислабо,ама с повече ходене,търсене и добро куче бива.Наистина подходящите места са малко,затова час два тука,бръм,час два другъде и така те се трупкат на връзката и това без загуби и почти без пропуски!Неделите улова наполовина,а тази и стрелбата ми изневери!
 2. Така приключих сезона аз.Кучето пак взема 6+.Първата падна ранена на другия бряг на реката, пребега и се спусна във водата,добре че се набрах с триста,та я скивах и й пуснах една 5-чка.Кучето я взема излезе отсреща и я донесе.След около два часа обикаляне по реката намери ранена.Преди това на два пъти заигра без успех.А тая като я намери на висок бряг и отдолу къпини,върби дракалак ужас.Започна да вие от бяс и накрая забуа като на прасе.Аз вземах да се гъзорча да я вида,смених позицията няколко пъти и я скивах.Последва бум от упор кучляка скочи и я извади.Следва операция по изваждане на кучето по стръмния бряг и така уморени,но доволни се прибрахме.За награда и двамата прекарахме вечерта пред камината,а кучляка закусва патешко с ориз!
 3. Събота и неделя бях на гости по Дунава.Повода беше лов на фазан!За температурата няма да споменавам.Излязохме към 9 часа и за моя изненада домакините приключиха към 10ч /имаха повод да ремонтират наскоро закупена къща за ловна хижа/без отстреляна птица.Вдигнаха са 5-6фазана на извън изстрелно разстояние и това беше.Насочиха ни към Дунава имало прелет.Настанихме се към 10,30ч мъглата беше брутална в миг изплуват патиците и в следващия вече ги няма.Още с пристигането кучляка извади една патица прясно отстреляна.За около 1 час направи 4 апорта на ,,- ,,*** ти колко и реших да прекратявам.Отам натопло, хапка ,пийкаи към 16ч обратно на ряката.Липсата на мъгла караше птиците да държат пределна дистанция,стрелнахме някой път безуспешно докато не се стъмни та обрулих една гъска пак апорт и треперене,бех вземал парцал за подсушаване поне.На сутринта в неделя жипа ни предаде за пръв път от как го имам.Запали към 9ч и пропуснахме прелета.Все пак повисяхме до към 12ч падна една гъска от колега и една патица бутнах аз.Иначе стратегията беше следната аз най-отдолу по течението жипа работи на 150 м под мене кучляка вътре и като падне отивам при него патката и тя по течението,пускам бритона,апорт и обратно в жипа!Като цяло прекарах страхотно на гости на много истински хора!Не бяхме подготвени за тоя лов,а и жипката ни изигра лоша шега,даже и фотото сдаде,само колегата е щрапнал няколко снимки с телефона.Единствено бретона беше на ниво!
 4. Много благодаря за споделеното.Не си ме разбрал.Не търся хора ползвали точно унито ,аз него го видях,Жоро сподели за КС чакам мнения и за другите куршуми на РВС.Още веднъж Благодаря!
 5. Аз линка съм го гледал,исках личен опит и евентуално снимки на пораженията в различни прасета и дистанции!
 6. Заформила се дискусия в друга тема ме провокира да пусна тази.Аз лично стрелям с уни класик в 11,7 гр и наблюденията ми са за дълбоко проникване /нямам намерен проектил в животно/, което може да се окаже проблем при по-малки прасета.Прави впечатление,че повечето колеги ползват еволюшъна.Надявам се да се включат повече хора с опит!
 7. Консултанта в един сф. магазин ми обясни че дават ядове при полуавтоматите.Нещат да презареждат,че чак имало късане на гилза.Те продават всякакви патрони /всъщност магазина с най-голям избор от патрони в който съм влизал,в 30-06 дори випа нямаха такъв избор в момента на покупката ми на карабина/.Те също продават Барнаул,но определено ме отказа от тях.Хората там определено са компетентни и им имам доверие.
 8. Така и така спамиме здраво,да те питам тоя Барнаул с каква пушка го стреляш,че аз даже за стрелба по мишени не смея да го турам в Бенелито.По мишени ползвам ППУ.А разликата в цената е значителна.
 9. Абре пичове,ма спрете се бре.Луд фен съм на породата.Моя е вече 10 годишен.....що лов сме ловили заедно.......отдавна спрех да пиша тука и да качвам снимки заради тея безспирни кавги.Нема такава кучешка тема друга........
 10. Резултатите са еднакви.Дупчи секви животни от 40 до 140 кила.По големо препятствие/за куршума/ от това удар в главата и изход през гърдите трудно.Това ми е притеснението.Но пък белия беше мармалад и прасето само подскочи,рипна у дерето и там порита малко ,докато ида до него свърши.
 11. Колкото до уни класика,казах че съм объркан.Опита ми е твърде скромен за да права генерални заключения.Просто изкаквам мисли и търся обяснение във вашите постове!
 12. Та, обратно за проектилите и случките на Жоро. Аз си мисля, че изхвърлен бял дроб през изходната рана може да стане единствено при силно експандиране на куршума и оттваряне на голям раневи канал и въобще не ми се връзва с "прошиване". Жоро, ти видя ли го този бял дроб или го е видял сина на гонача Гошо, който казал на баща си, а той на ръководителя на лова? Още повече, доколкото знам ловуваш със кегелшпиц?!, който в никакъв случай не е сред най-твърдите проектили на РВС, колкото и 13 грамовия да не е много бърз. Примерът с Хорнадито е напълно логично да се случи, но той е показателен ако и абсолютно всички други показатели са еднакви - едно и също разстояние на стрелба, идентично място на попадение, спокойни или гонени животни?! Ми не е баш така.Аз стрелям с РВС 11,7 грама уни класик /по голяма оловна част отпред не съм виждал/ Имам вече три прасета с него 40кг от 100 метра,60кг от около 70 метра и 140 кг от около 40-50 метра!Първото беше ударено в гръбнака и имаше едно парченце от куршума в него.Второто косо отзад хванат само десния лоб на белия дроб на края.През изход колкото куршума беше излязло парче 10 см.Куршума не се разпадал изобщо,намерих го на 300 метра/прасето/.В ситуацията прасетат бяха три,стрях и по другите две и имаше кръв,но не ги намерих.Въпреки че ги проследих по 500 метра и двете.Последния нер от миналата седмица слиза по отсрещния склон челно към мене няма къде да стрелям освен в главата.Ъгъла е такъв,че не вижам гърдите,а от гърба много малко.Попадение под окото чупи отвътре челюстите,през врата,бял,черен дроб и излиза през гърдите.Изхода колкото входа.Объркан съм за качествата на боеприпаса.След второто животно го отдадох на неточни попадения,ма сега тоя нерез как го уши .....
 13. Вчера ми викаха браво майсторе!Девето за групата.Счупихме каръка на триседмична суша.
 14. Ей не моа да разбера кво племе е тва нашего брата!!!!Човека отворил тема и споделя знания и опит,нито твърди че пушката му е по-по-най,нито че вашите нестават,нито че е най-добрия стрелец.Просто се е потрудил освен обяснения и клипове да направи и все ще се намери некой с глава в задника да дава акъли и да кълне.Ми като нямате интерес към темата не влизайте и не пишете.Към автора на темата,браво колега.Не обръщай внимание на такива хора.Продъжавай в същия дух и Наслука!
 15. Ми аз от 5-6 варди сутрешни преди пъдпъдъка викнах само веднъж ,но поради непознаване на терена хищника се измъкна без да мога да стрелям.И аз съм със същата свирка,но уточнявам че съм бос в тоя лов.Това са ми сефте варди!
 16. Обратно на предния ден в неделя стартирахме силно с едно семейство покрай една бара.Бяха се пръснали и кефа беше на макс овършахме мястото имаше много стойки и проследявания.Кучето хвана един здрав пъдпъдък след стойка и команда дай!Приключихме по раншко до към 10ч с единадесет броя и без загуби!
 17. Събота ,голем зор.До 10 часа бех с два броя,след което ги пипнах у една синя трънка та набързо ги направих 10.Два от който дори и след упорито търсене останаха по тръните.Естествено трудностите само увекличават кефа от успеха!Кучето стана като кактус,ма нема такъв мерак за работа.След лова му отделих двойно повече време за почистване,опипвайки го да му махам бодлите.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.