Jump to content

venci13

Ловец
 • Content Count

  172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

venci13 last won the day on June 5 2016

venci13 had the most liked content!

About venci13

 • Birthday 02/22/1966

Допълнителна информация

 • Име
  Венцислав Чешмеджиев
 • Оръжие
  Blaser R8 - 6,5x55, 7mm BM, .308 Win, .338 Blaser Mag, 9,3x62; Blaser F16 12/76; Glock 19
 • Куче
  Не
 • МПС
  VW Touareg
 • Град
  Vienna
 • ЛРД
  Purkersdorf

Recent Profile Visitors

1,630 profile views
 1. Жоро, единият от моите приятели беше с .30-06 и нямаше никакъв проблем. Това за калибъра! Пък и да нямаш годишнина - няма да я чакаш, я!!! Надявам се скоро да се видим - да ти разкажа цветно.
 2. Браво на колегите!!! Пожелавам на всеки ловец да преследва и постига мечтите си! За мен това сафари ще остане незабравимо и защото това беше подарък от съпругата ми за 50-годишния ми юбилей - най-невероятната жена, която съм срещал!!!
 3. Благодаря, Жоро! Ловувах с калибър .338 Блазер Магнум, боеприпас Barnes TTSX 13,6 грама /210 грейна/. Оръжието е Блазер R8 Professional Success, а оптиката - Сваровски Z6i 3-18x50 с балистичен компенсатор. За 9 животни дадох 10 изстрела, като единствено повторих първото си животно - черното гну (наричано още "биволът на бедния" или "шутът на саваната). Него го стрелях следобеда след пристигането ни - може би умората след близо 23 часа път си каза думата и първото попадение - фронтално от 202 м не го свали веднага, въпреки че беше много добре пласирано. Всички други животни паднаха в радиус от
 4. Скъпи колеги, Мина точно месец откакто бях на сафари в Намибия, но душата ми още е там - в буша!!! С двама верни приятели изкарахме незабравима седмица - с много емоции, хубав лов и трофеи, прекрасна храна и гостоприемни домакини. Прилагам няколко фотоса, които онагледяват това. От 9 отстреляни животни /зебрата не подлежи на точкуване и класиране/ имам 6 златни и 2 сребърни /спрингбок и импала/ медала.
 5. През уикенда уважих покана на приятел да ловуваме заедно в Хърватска. Мястото е близо до границата с Босна - полета, оградени от гори, на много места мочурливо с лепкава, глинеста почва. Реших да взема с мен и сина ми, който е почти на 16 - хем да прекараме малко време "по мъжки", хем ако има възможност да отстреля първото си прасе. Иначе на стрелбището той прави 3 см група на 200 м и засрамва доста стрелци. След 5 часа път бяхме на място, получихме хърватските ловни карти и бързо се приготвихме да излизаме на лов чрез издебване. Информацията беше, че глиганите не ходят на хранилките, а предпо
 6. Мислех да не се обаждам, ама "сърце юнашко не трае"... Както много други "монети", и тази има две страни: 1. Ловът е едно от най-древните занимания, смята се, че е преди проституцията, известна като най-древната професия. Има си гени, може би рудиментарни, които направляват определени индивиди в тази посока, за което никой не може да бъде обвиняван. В последните десетилетия има бум на всякакви гей-паради, които ни навират пред очите едва ли не догмата, че сексуалната им ориентация е закодирана и нормална - може да не съм съгласен, но уважам правото им на избор. Стара поговорка гласи: "Ловец-г
 7. Още малко информация - цената се очаква да бъде 5% по-висока от подобните Z6i оптики. Начало на доставките - 01.06.2016. Наслука!!!
 8. Жоро, аз съм със Сваровски Z6i 3-18x50 за антилопите, качена на цев .338 Blaser Magnum. Споделих информацията за Z8i, защото смятам, че идеята на форума е да споделяме и новости. Иначе моето лично мнение е, че Z8i не обогатява значително палета на Сваровски (казвам го като човек, който притежава 4бр. Z6i оптики - 1-6х24, 2-12х50, 2,5-15х44 и 3-18х50). Коя от новите превъзхожда тези, които имам? Не виждам коя! Това е като с фейслифта на моделите коли - новият Туарег по-хубав ли е от този, който имам при положение, че съм много доволен от моя???
 9. Представено за пръв път вчера (04.03.2016) на IWA 2016 в Нюрнберг http://www.swarovskioptik.com/hunting/z8i-c200508
 10. Много добър пророк - от 29.04. до 08.05. тази година съм в Намибия за т.нар. Plains game (антилопи в различните им разновидности). Колегите, които съм описал по-горе, ми отправиха отворена покана - когато реша да им бъда гост в тяхната ферма (77 000 ха), но тъй като вече бях предплатил Намибия (по-точно жена ми, която реши да ми направи ловен подарък за 50-годишнината), ще оставя Южна Африка за догодина. Пророчеството ти се сбъдва всякак - само да сме здрави!!!
 11. Ето и целият разказ в пълния му вид: "Южноафрикански ловци на лов в Австрия" Миналата седмица получих изненадващо обаждане - двама южноафрикански ловци щяха да ми идват на гости с желание да осъществят за пръв път в живота си европейски лов. Ще попитате - откъде-накъде ще се обадят точно на мен. Както много неща в живота и тук обяснението е просто - съпругата ми беше буквално преди две седмици служебно до Южна Африка и след официалните срещи са им уредили престой за уикенда в една ловна ферма. Още първата вечер, говорейки за лов, тя е споменала на собствениците, че аз съм ловец, на което те с
 12. Колега, мисля, че колебанието ти не е между близки като параметри оптики. Какво искаш да правиш с оптиката? Това е първият въпрос, на който трябва да си отговориш. Иначе набързо за оптиките: 1. Zeiss Victory 2,5-10x50 - Victory е топ серията на Zeiss, с много добро оптично качество. Скалата е съчетание между първа и втора фокална равнина - точката е във втора и не се уголемява при увеличение. Скалата обаче се увеличава. Аз лично не харесвам това съчетание. В следващото издание на Victory - HT всичко е във втора фокална. Иначе 2,5 увеличение би ти позволило да ползваш оптиката и при гонка, н
 13. Малко слука от вчера - абнормен муфлон, отстрелян при лов на ход, оръжие Blaser R8 Success Wood, калибър 7 мм Blaser Magnum, муниция Nosler Accubond 140 грейна /9,1 грама/ - изстрел от 192 м - падна на място..
 14. Благодаря ти, Жоро! Вече е вписан в паспорта Преди седмици пак в тази тема стана въпрос за т.нар. "Щадящи изстрели" - мисля, че това е един добър нагледен пример. Наслука на всички!
 15. Обещах снимки - тази вечер късно одрах сръндака и ето ги и тях:Първо - входна рана отвън и отвътре, после изходна - отвън и отвътре. Съвсем прилично, смятам :-)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.