Jump to content

деди

Ловец
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

деди last won the day on April 15 2015

деди had the most liked content!

Допълнителна информация

 • Име
  Венци
 • Оръжие
  иж
 • МПС
  уаз
 • Град
  монтана
 • ЛРД
  монтана

Recent Profile Visitors

941 profile views
 1. Не съм много сигурен дали ще е "случайно" ,особено ако се използва куршум с променлива геометрия на полета. Много са опасни за употреба ,за сметка на успеха обаче, но има всякакви "мераклии"......................
 2. Интересни неща стават в живота на ловеца в България. Толкова ловни форума се нароиха и всеки с претенцията че защитава интересите на обикновения ловец. Хайде де. Аз твърдя, че защитават само собствените си интереси. Какво имам в предвид. Защо нито един от администраторите не покани тези хрантутняци от СЛРБ да изкажат свободно своето мнение в интернет - пространството????? Защо всеки поотделно използва своя авторитет и ловува където си иска ,та даже и в ловните стопанства издържани от парите на ловците, а ние с гайдите им плащаме мурафета ?????Защо нито един от велможите от "Витошка" не се о
 3. Явно не си ме разбрал колега. Аз не ги целя така и за това не употребявам този калибър.И ти го написах като пример в отговор на твоя.Но познавам колеги, които го правят и то на доста прилични разстояния.
 4. Колега, то примери в ловния живот има доста. Зависи от ловния стаж.Аз пък ще ти кажа че с калибър 5.45х39 прасе около 150 кг зад ушенцето ......................и на място. А с бренеке, през гръдния кош, с дупка в долния край на сърцето,бял дроб с дупка, през близката част до гръкляна .....................и го стреляха още три пусии докато падне,има няма 500 метра.Та "пишките" с дивеча зависят от уцелването.Там където е фаталното място. Другото е просто фантазии и примери. И за това колега не е необходимо да се филосовства. Категоричен отговор дали нещо става или не става едва ли може да се дад
 5. Колега,то понякога и писането е кухо и глупаво,така че тези коментари може и да не ги четеш, но аз си мисля, че калибъра на боеприпаса е в пъти по маловажен от точността на попадението.С посочения от тебе калибър точността е доста голяма. А ако треснеш дивеча в задника ,ако ще и с 14,5 мм картечница "Владимиров" да е, то той ще отиде да мре другаде.Само внимавай да не попаднеш на онези патрони с "опасните" куршуми.Въпреки че са забранени, то може да се сдобиеш от тях.Много са опасни в гората.А на групов лов си е направо ужас.
 6. Дано не прозвучи като заяждане ,ама според Вашата логика да върнеме и копието. И то е битувало повече време от огнестрелните,което го прави по "традиционно "оръжие.
 7. Стрелбата с лък е изключителна красота.Така както в огнестрелните оръжия ,,така и в лъковете има по - по -най. И в нета има много клипове за лов с тях. И то на огромни животни. И аз не вярвах докато не видях с очите си. http://vbox7.com/play:701c92d827 http://www.vbox7.com/play:26ec8e7f
 8. Колега, наистина ли не разбираш за какво става въпрос????? Никой никъде не коментира количество изстреляни патрони. Още по малкото пък придобит дивеч.Нито пък за трудностите, които неминуемо са в пъти повече, при сравнението на видовете лов. Като разбира се тука се абстрахирам и не включвам безшумността на лова с лък ,която вероятно ще се хареса на една категория от "ловците". Простичко казано колега ставаше въпрос за ТРАДИЦИИ.И ловуването с лък в България,не е от тях. Нищо повече.Дано този път останах разбран.
 9. Преди всичко трябва да правиме разлика между коментирания сегашен вид на действието лов и онова действие което е служело за препитание на човечеството през вековете.
 10. Кога баш лъка е бил традиция в българския лов, че нещо не се сещам ??????
 11. Кои баннат кой не е.....................Доста колеги сами си наложиха бан. Трудно се участва във форуми, в които вилнеят модератори като Хънтърментий Берия.
 12. Тука колега се коментира какво да се слага "В" нея , а не "ДО" нея. За сведение обаче, не е хубаво да се мези с каквито и да е "старци",........................... защото след тежката "борба".................... после върху килима остават мазни петна.
 13. Нищо не се слага в ракията колега. Това си е като да си боядишеш яйцата.Само цветова промяна А самата ракия се слага в черничево,акациево,дъбово и т.н буренца.Да отлежи.......... Като луканка................ И после .........................без магданоз в салатата.Щото от него боли глава.
 14. Колега Дамян1, ти ме предвари с този текст. Много точно казано.Само искам да допълня. В България все още действа оправданието,което господин Недков сигурно ще използва-- ами те /писателите/ ме подведоха.И точно за това си исля че е и отношението към неговата персона. Между другото съм съгласен с подтекста и целта на тази заповед. Но си мисля,че не това е истинския метод.Заповедите ,особено неиздържаните законово, не са решение на нито един проблем. Действията са важни. Както го казваше другаря Т,Живков ................... Дела и само дела.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.