Jump to content
ФОРУМ
 • Наслука!
 • Ловен Сезон 2018

Rumen Y

Ловец
 • Мнения

  10
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Допълнителна информация

 • Име
  Румен
 • Оръжие
  ИЖ 58 16 кал. Tikka T 3 308 Win Ruger 10 / 22LR Glock 17 9 X 19
 • Куче
  курцхаар
 • МПС
  Мицубиши Аутлендър
 • Град
  София
 • ЛРД
  София - изток
 1. Rumen Y

  Изгубени ловни кучета

  Колеги, намерих кафяв курцхаар, мъжки на около две, три години, в района на жк. Младост 2 гр. София. Няма чип, както и телефон на нашийника. Кучето е поотслабнало, със счупен кучешки зъб. Заведох го на ветеринар, общото му състояние е добро. Ще опитам да го задържа за тази нощ, но повече няма да мога. Отбой. Оказа се, че кучето е собственост на човек от съседен квартал, който много много не се втелява как му изглеждат кучетата.Има още няколко.
 2. Ето го и моят малчо, Хепи от Черни Лом. Три месеца и половина. Макар и апартаментско кутре, старая се да го водя основно по полето под квартала, и за мой късмет има яребици и зеленоглавки, и вече направихме няколко срещи. Трупа увереност, знания, запознава се със света. Първо куче ми е, и за двамата е трудно да се издържаме на моменти, но лесно няма никъде. Специални благодарности на Петър Бонев за страхотното куче и за отношението, много коректен и точен човек. Живи и здрави, много слука и удоволствие в общуването с ловните помощници. П П Извинявам се за завъртяната снимка, не можах да я оправя.
 3. Аз ходя само и единствено като гост на лов. Причината - София Изток, където си плащам членски внос е без ловна площ. Един приятел ме е поканил в неговата дружинка, всеки път, когато имам време ходя и това е вече над две години. Таксата за един излет на прасе е 15 лв. в района има и пъдпъдък, като за него е 15 лв. за месеца плюс бележката. Спазвам правилата и изискванията на дружинката, приемам да си платя, даже го смятам за напълно нормално, след като не полагам никакви грижи за дивеча в района, не се смятам за гост, нито за навлек, просто такава е организацията и такива са ловните реалности у нас. Или поне от прочетеното до тук, на повечето места. Наслука и весели празници на всички.
 4. Проверих как стоят нещата с притежанието на имот в даден район, и дали това ти дава някакво предимство при търсене на място. Няма такова нещо. Принципа е прост и ясен, намираш дружинка, изкарваш курс и честито. Това е. Добра или лоша, схемата така работи. Успех на всички и на слука.
 5. Rumen Y

  Бренекета за 16кал.

  Поздравления за избора и честито. Пробвай бренеке Ротвейл Екзакт.
 6. Rumen Y

  Обувки за лов

  Покрай темата реших да си взема и аз от тези ботуши Lemigo. Поръчах ги он лайн от фирма Аква спорт, Пловдив. Първите впечатления са положителни, изненадващо леки, номерацията, аз нося 43ти номер, съвпада, пробвах ги с домашен вълнен чорап. Благодарности на споделилите личен опит.
 7. ОК адаш, може би е така. Но пък това ме амбицира да го проверя най - вече с учебна цел, и вместо да питам тук, да напиша какво е е станало. Поздрави и на слука.
 8. Миналата година ходих по същите мъки. Отказът се основаваше на - " Не си от района, нямаш имот. " В крайна сметка, колега ми помогна, но там , където се водя, сме без ловна площ. Ако бях само за оръжието, тази схема ме устройва. Та да попитам, макар и със закъснение( миналата година изключих за тоя имот), ако в даден район имам имот, със съответния документ за собственост и отида в съответното ловно дружество, дали ще ме вземат на сериозно и ще ме свържат с председателя на ловната дружинка, или ще ми бъде обяснено, че такова животно няма, и естествено ще ми обяснят за липсата на места, и да целувам ръка, че все пак съм успял да се кача на влака, нищо че е товарен.
 9. Звънях днес и един господин каза да се обаждаме след девети септември за записване.
 10. Изпратих мейл, и по телефона ще звънна. Дано се събере бързо група. Успех и на слука на всички.
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.